23.08.17, 15:20
Jeśli ktoś nie ma dość moich perturbacji portfelowych to zapraszam do wzięcia udziału w zagadce - jaki w końcu kolor portfela zamówiłam.
Pugilares właśnie przybył i powiem, że jest fajniejszy niż się spodziewałam, a jaki jego kolor?

1 Czarny
2 Granatowy
3 Czerwony
4 Fioletowy
5 Miętowy
6 Blady róż
7 W kolorowe kwiaty?

Nagrody przewidziane dla wszystkich uczestników zagadki.
Obserwuj wątek
    • pinia1214 Re: Zagadka 23.08.17, 17:18
      Algario trudno wskazac jeden kolor i nie bede sie ograniczac.smile)
      kolor czarny 9 pucharów
      ew.granatowy lub fioletowy

najwazniejsze zeby sie mnozyło w srodku
      • pinia1214 Re: Zagadka 27.08.17, 13:53
        Algario, moej pytanie jest takie: czy mysli o mnie pewien mezczyzna? dziela nas km.
        • algaria Re: Zagadka 27.08.17, 18:30
          Na pytani od "czy" wyciągam jedną kartę - as kielichów. Nie jest to karta na myślenie czy tęsknoty ale jest to dość pozytywna karta jeśli chodzi o uczucia. Nie mówi o wielkiej miłości ale o zauroczeniu, zauważeniu, zrobieniu pozytywnego wrażenia - i takie właśnie zrobiłaś na panu. Skoro takie zrobiłaś, to zapewne pan o Tobie myśli i to czasem dość serdecznie.
          • pinia1214 Re: Zagadka 27.08.17, 19:37
            ojej no takiej karty sie nie spodziewałamsmile) zaskoczenie jest to dla mnie.widzielismy sie kilka razy. Poprawiłas mi nastrójsmile)
    • niki.ix Re: Zagadka 23.08.17, 21:19
      9 buław - ogień, czyli żółty, czerwony i niebieski na karcie jest jeszcze zielony. Dużo tych kolorów.
      Na szczęście na Twojej liście nie ma żółtego, zielonego i niebieskiego. Drogą eliminacji obstawię kwiatki albo czerwony smile
    • leda-is-one Re: Zagadka 24.08.17, 05:31
      5 denarów- kolorowy witraż widzę, więc obstawiam kolorowe kwiaty, biedak ma kubrak jakis taki pasujący do mięty, znowu tło czarne,
      po kolei; kwiatki, mięta lub czarny,
    • inguszetia_2006 Re: Zagadka 24.08.17, 20:52
      Witam
      Rycerza monet wyciągnęłam, czyli kolor męski? Czarny, granatowy? Rycerz nie może mieć portfela w kwiatki, ani różowego, co nie?wink
      Pzdr.
      Ing
    • caro-caro Re: Zagadka 25.08.17, 19:27
      Na każdy kolor wyciągnęłam kartę
      1. 9 mieczy
      2. Umiarkowanie
      3. Diabeł
      4. Sprawiedliwość
      5. 10 buław
      6. Cesarzowa
      7. 2 miecze
      Jak dla mnie to dość ciekawe. Diabeł mnie mocno kusi i jeszcze jak dobrze kojarzy się z czerwienią. Myślałam o Sprawiedliwości, ale z tym fioletowy w Twoim portfelu mi się kłóci. Stanowczo nie 9 i 2 mieczy. A diabeł kusi, kusi... Niech będzie diabeł
      • kashaa_35 Re: Zagadka 25.08.17, 20:47
        6 kielichów.. to w kwiaty jednak kolorowe🌺
    • nagietek123 Re: Zagadka 26.08.17, 14:14
      Kolejno:
      7 buław
      Kapłan
      3 denarów
      4 buław
      Król mieczy
      Eremita
      2 buław
      Czerwony lub granatowy.
      • nagietek123 Re: Zagadka 27.08.17, 19:59
        sad
    • algaria Odpowiedź 27.08.17, 11:31

Po wielkich bojach wybrałam i kupiłam podwójny portfel w kolorze miętowym
      O ten:
      https://imge.pl/p/68843/n/688433361665.JPG

Leda wymieniła ten kolor jako jeden z kilku - gratuluje.. Ale i tak wszystkim, którzy wzięli udział odpowiem na krótkie, dowolne, jedno pytanie - ot taka mała wróżba dla każdego. wink zapraszam
      • pinia1214 Re: Odpowiedź 27.08.17, 13:48
        Algario, no w zyciu bym nie wpadła na ten tropsmile) kolor ładny i portfel tez.
      • niki.ix Re: Odpowiedź 27.08.17, 20:18
        Ładny smile Miałam kiedyś taki sam albo prawie taki sam, bo mój był bardziej pistacjowy niż miętowy wink
        I jeszcze miał pomponik przy suwaku. Łatwo go było znaleźć w torebce.
        Mogłam pójść w kierunku tej zieleni na 9 buław uncertain

ps. poproszę Cię o kartę przewodnią na jesień smile
        • algaria Re: Odpowiedź 27.08.17, 21:08
          Niki karta przewodnia na jesień to król buław... Trochę zmęczenia ale nie wyciszenia w końcu król buław to temperament, radość, zabawa i.. facet z drogi, z którym nigdy nie jest nudno. Trochę nerwowo ale po "włosku", a nie ze złością i gniewem. Jesień zapowiada się złociście i ciepło, radośnie i ze sporą ilością pozytywnych emocji - seks, seks i jeszcze więcej seksu. podróże choć nie tak intensywne jak w przypadku rycerza, ale jakieś drobne wycieczki będą. I jeśli rzeczywiście pojawi się ten facet to on tez będzie na trochę dłużej niż jakby wyszedł rycerz.. także baw się tej jesieni i korzystaj do woli.
          • niki.ix Re: Odpowiedź 27.08.17, 21:30
            Dziękuje smile
            Fajna karta przewodnia na jesienne wieczory wink
      • inguszetia_2006 Re: Odpowiedź 28.08.17, 22:57
        Witam
        Chyba coś kręcisz. Mężczyźni nie noszą miętowych portfeli;-P
        Pzdr.
        Ing
        • algaria Re: Odpowiedź 29.08.17, 15:25
          Mężczyźnie nie noszą, ale zniewieściali chłopcy tak wink i rurki noszą, i torebki noszą to czemu nie miętowy porrtfel?
        • algaria Re: Odpowiedź 29.08.17, 16:32
          Inga a Ty nie potrzebujesz odpowiedzi na jakieś pytanie? A może choćby jakiś Kipper czy Runę na jesień?
          • inguszetia_2006 Re: Odpowiedź 03.09.17, 21:05
            Witam
            A mi się właśnie zachciało mieć pytanie. Zobacz, kochana, jak się moja córka odnajdzie w liceum? Będzie zadowolona z tego konkretnego wyboru, czy jej się odwidzi po miesiącu?;-P
            Może zawężę to pytanie do klasy pierwszej, bo trzy lata to szmat czasu i chyba nie ma sensu już matury podglądaćbig_grin
            Pzdr.
            Ing
            • algaria Re: Odpowiedź 04.09.17, 14:55
              Tak się Twoja córka odnajdzie w liceum/tak jej będzie (emocjonalnie)

Sedno Moc
              Tak nie będzie rycerz monet
              Tak będzie paź monet
              wynik Król monet Kapłanka Księżyc/Q buław

Trochę ją to kosztowało by się dostać do tego liceum i jako uczeń się sprawdzi bardzo dobrze. Natomiast w emocjach byłoby całkiem dobrze gdyby nie ten Księżyc i to drugie ciemne oblicze. Córka może być zmęczona zwłaszcza psychicznie dlatego ją obserwuj, pytaj - wiesz ufaj ale miej rękę na pulsie. Król jest zmęczony Kapłanka ukrywa i ten zwodniczy księżyc. ! półrocze może być trudne - bo to i przestawienie z innego systemu nauki i wymagania i nowe środowisko. Q buław mówi że sobie da rade wzmcni się ale później. Jesli córa przetrzyma ten trudniejszy okres to da rade.
              Co do jej bytności (nie chodzi o wagary) to mam takie karty
              S 4 mieczy
              Nie 2 buław
              Tak 2 mieczy
              w Rydwan 6 buław Zawieszony/Q mieczy

Może ona profil zmieni, mam pewne wycofanie ale będzie to na jej korzyść Rydwan też idzie.. z liceum nie zrezygnuje ale może zmieni klasę (może ale nie musi)albo przynajmniej taka chęć będzie.

Ogólnie podsumowując - będzie ciężko, będzie zmęczona ale to dobre liceum i może ciut jej wyobrażenia się z weryfikują (może się rozczarować), może w związku z tym chcieć coś zmienić i ruch jaki wykona dobrze jej zrobi - może to będzie w obrębie np grupy w klasie, albo profilu, albo języka drugiego, ale zmiany liceum raczej nie będzie.
              • inguszetia_2006 Re: Odpowiedź 05.09.17, 10:35
                Witam
                Dziękuję, matko. Pierwszy dzień jej się nie podobał. Wszystko jest do bani, generalnie. Od dyrekcji po wychowawcę;-P Koleżanki akurat fajne, chłopaki się nie podobają. Wychowawczyni wygląda na wredną jędzę. Sic!big_grin Pocieszyłaś mnie swoimi kartami, bo w Mocy to chyba nie będzie zanadto się przemęczać i da radę ze wszystkim, trochę sprytem, trochę aktorstwem, trochę wiedzą. Paź monet mnie rozbawił, bo Jóźwiak go przedstawia jako dupowłaza/lizusa. Nie mogę sobie tego wyobrazić w przypadku mojej córki, skorpionicywink To będzie pociesznewink
                Wyniku nie umiem skomentować, za dużo kart wyciągnęłaś. Księżyc może mówić o tym, że będzie kłamać jak z nut, ściągać i udawać mądrzejszą niż jest, bo obok Królowa buław - gwiazda. Król monet i Kapłanka to dobre figury, cieszące się zaufaniem, wiec chyba jej się upiecze oszustwowink Tak sobie tłumaczę, a co będzie, to opowiem w stosownym czasie.
                Pzdr.
                Ing
      • leda-is-one Re: Odpowiedź 29.08.17, 07:11
        Poproszę o wróżbę na pytanie; jak będzie z moim zamysłem przejscia w przyszłym roku na zasiłek dla bezrobotnych? Niby to juz zaplanowałam, ale mam niejasne punkty w warunkach.
        Proszę więc o światło smile
        • algaria Re: Odpowiedź 29.08.17, 15:38
          Tak będzie z relizacją zamysłu Ledy o przejściu na bezrobocie w przyszłym roku

z przełożenia as mieczy, 5 buław i 10 monet - plany bicie sie z myślami i rodzina (powrót na jej łono), a także pieniądze. W sumie już po przełożeniu można by powiedzieć że zrealizujesz plany

Sedno Q mieczy
          Nie 4 kielichów
          Tak 2 buław/Świat
          wynik 9 moent 6 kielichów Q buław

Q mieczy to są świadczenia, prawo urzędy, ale to też cięcie odgrodzenie przeszłości.. to też jest pomysłi plan. W związku z tym że plany sa "urzędowe" to Q mieczy jest na swoim miejscu.
          Nie będzie uwięzienia tu gdzie jesteś i nierealnych tęsknot za tym co mogłaś zrobić, a nie wyszło
          Tak - 2 buław zawsze pokazuje mi zakończenie pewnego etapu w życiu z dołożony wiatem mówi o końcu tego co robisz teraz. To też jest taka tęsknota i wyglądanie - kiedy będziesz mogła zrealizować plan, kiedy przyjdzie ten właściwy moment. Dlatego masz jeszcze czas by się wszystkiego dowiedzieć, dopecyzować swój plan, by przez jakąś bzdurkę nie stracić praw do świadczenia (np 2 dni udokumentowanych pracy, albo o 3 dni za krutki pobyt, czy meldunek, czy za wcześnie o 1 dzień złożone dokumenty) Na spokojnie dowiedz się ale u źródła u Q mieczy - prawo, urząd itp nie słuchaj plotek i gadek tu żródło jest najważniejsze.
          Wynik mówi o pozytywnym załtwieniu sprawy ale.. ja jak zwykle, może w tej 9 monet zabraknąć ci jakiegoś papierka z Polski dlatego tak jak powiedziałam dowiedz się u źródła i tam i tu a najlepiej nie u jednej urzędniczki zwłaszcza tam.

Powodzenia Ledo, niech będzie tak jak planujesz smile
          • leda-is-one Re: Odpowiedź 30.08.17, 07:43
            Bardzo Ci dziękuję za wróżbę w myśl moich zamierzeń, oraz za życzliwość. Niech się dzieje co ma być smile.
      • caro-caro Re: Odpowiedź 31.08.17, 18:06
        Algario, bardzo Cię proszę, popatrz na to co w mojej pracy. Następują poważne zmiany. Wróciła do pracy po kilku latach osoba, z którą pracuje się niebywale trudno. Jest ona dla mnie zagrożeniem. Sprawdź jak będzie teraz w pracy i jakie dla mnie ewentualne konsekwencje. Od kilku dni, jak o tym myślę, to nogi mi się uginają. Ratuj...
        • algaria Re: Odpowiedź 31.08.17, 19:26
          A ja Ci nie pisałam kiedyś że w pracy będą zmiany?

sedno Rydwan
          Nie 2 monet
          tak Diabeł
          wynik Mag 2 mieczy Papież

Jak na tak mały rozkład masz dużo AW - jest ta baba (osoba) w Magu która chce rządzić, jest Twoje przywiązanie w Diable tylko nie wiem czy raczej jest to przywiązanie do lęku i obaw, do wizerunku tamtej osoby z przeszłości - może ona się zmieniła przez te lata. Przy Diable mam 2 kielichów łączącą ją z Papieżem - sądzę że relacje nie będą złe. 2 mieczy to świadome wycofanie.
          Podejrzewam, że jeśli nie będziesz "fikać", pokazywać jakiś dziwnych zachowań, prowokować to wasze relacje będą niezagrożone.
          Konsekwencje dla ciebie? Raczej Twoja psychika Cię oszuka, masz nastawienie negatywne i się wkręcasz i nakręcasz i przez to możesz czuć się obciążona fizycznie i psychicznie - zwłaszcza psychicznie.

S 6 kielichów
          nie Mag
          Tak 10 buław
          wynik Księżyc 4 buław 4 kielichów.

Powiem krótko jesteś sama dla siebie wrogiem, nie nastawiaj się tak bo "oszalejesz" z nerwów. W chwilach konfliktowych wycofaj się, uspokój i spokojniejsza załatw dalej sprawę. Przemyśl za nim coś zrobisz.
          Powinno być dobrze, a przynajmniej nie aż tak źle jak sobie wyobrażasz.
          • caro-caro Re: Odpowiedź 31.08.17, 19:52
            Całe szczęście...
            Najpierw - faktycznie sprawdzałaś mi co mnie czeka gdy wrócę do pracy. Wyszła wtedy 5 mieczy i oczywiście okropnie się zdenerwowałam. Myślę, że właśnie się zrealizowała. Niby do tej pory osiągnęłam co powinnam, ale w tej chwili czuję straszliwą porażkę i zniechęcenie.
            Teraz obecne karty - Diabeł... wolę żeby to było moje przywiązanie niż moje lub jej działanie. Oby nie było tak źle jak ja to sobie wyobrażam. Może faktycznie się zmieniła, a jest to prawdopodobne, bo różne sytuacje w życiu nas zmieniają. I tak się boję, nie potrafię walczyć o swoje, bo się boję odwetu - taka prawda. Jeżeli chodzi o pracę, moją niezależność i pewność swoich racji, jestem do bani. Trzęsę portami i tyle, stąd te pytania.
            Oczywiście bardzo bardzo dziękuję Ci za karty i poświęcony mi czas 😊
    • fioletowatruskawka Re: Zagadka 27.08.17, 16:37
      witamsmile mi wyszedl Diabełsmile a z nim kojarzy mi sie kolor czerwony!!smile))))
      • fioletowatruskawka Re: Zagadka 27.08.17, 16:39
        a hahaha to juz po zagadce!! czyli totalne pudlo z mojej strony, moze wczesniej kusil Cie czerwony;D
        • algaria Re: Zagadka 27.08.17, 18:41
          Ale nagrodę jak chcesz to możesz mieć wink
          • fioletowatruskawka Re: Zagadka 27.08.17, 19:19
            oj to supersmile) byłabym bardzo wdzieczna na milosc, jestem wolnasmile
            • algaria Re: Zagadka 27.08.17, 21:13
              Postawiłam Ci na nowy rok numerologiczny czyli od września do września
              Ojojoj - kochana możesz uwikłać się w jakieś "trójkąta" Mam rycerz kielichów dla Ciebie, a to pan który szuka błądzi kręci i nęci i do domu mu daleko - jeśli się taki trafi to odpuść sobie bo mam w wyniku i odejście wyjście z cienia i triumfalny powrót - czyli ktoś może do Twojego życia powrócić, może być niestety tylko na chwilę bo dla mnie 6 buław nigdy nie jest "na zawsze". Jednak jakieś życie uczuciowe Ci się kreuje.
              Sądzę, że samotna w tym roku numerologicznym nie będziesz, a czy to się pociągnie dłużej? To już jak wiadomo będzie zależało i od Ciebie, partnera, sytuacji i okoliczności.
              Karty na życie uczuciowe
              Sedno 3 kielichów
              Nie Cesarzowa
              Tak rycerz kielichów
              Wynik 8 kielichów, paź kielichów i 6 buław
              Jak byk facet i uczucie w tych kartach jest.
              • fioletowatruskawka Re: Zagadka 27.08.17, 22:28
                serdecznie dziekuje za wrozbesmile) faktycznie ciekawe co to bedzie...wroce z weryfikacjasmile)
                • kashaa_35 Re: Zagadka 29.08.17, 18:12
                  Jak kula w płot😉
                  Moja córka ostatnio kocha miętowy kolor nie tylko lodów..
                  Jeśli mogę prosić, to karte do końca tak ogólnie na dom i prace..
                  Dziekuje..
                  • algaria Re: Zagadka 30.08.17, 16:25
                    Kasha
                    Tak ogólnie powiadasz? do końca.. życia nie ale roku już tak wink
                    Oj coś smutne mi te karty wyszły ale spokojnie
                    Pierwsze karty jakie mi wyszły to
                    na dom 5 kielichów - smutek, żal, łzy, rozczarowanie i tęsknota. Jakoś tak się rozkleisz, może nawet nie docenisz tego co będziesz miała - bo będziesz chciala (czy myślała, że dostaniesz) więcej. Jeśli skupisz się na tych mniejszych sprawach to nie będzie tak źle zwłaszcza że dołożyłam 6 buław i asa mieczy.
                    Doceń co Ci Los da nie wymagaj więcej a wówczas i rozczarowanie będzie mniejsze a nawet może radość poczujesz. Idą zmiany ale to już w przyszłym roku i czas będzie się zastanowić co dalej - ale to dopiero w przyszłym roku.
                    Praca w 5 mieczy - tu też przyjdzie jakieś zmęczenie, rozczarowanie - mimo wygranej, to nawet nie będziesz umiala się z tego cieszyć. Księżyc i Sąd z dolożenia mówią o życiu w nierealności, łudzeniu się i widzeniu spraw zawodowych w "krzywym zwierciadle" Odrodzisz się i poczujesz lepiej a w przyszłym roku możesz pójść inną drogą zawodową - albo w nowych obowiązkach, albo zupełnie nowym miejscu. Zyskasz, ale te zmiany będą wymagały odwagi.. ale to dopiero w przyszłym roku.
                    • kashaa_35 Re: Zagadka 04.09.17, 20:25
                      Droga algario..
                      Tak do końca roku miało być..🙄
                      Nie mam co narzekać, naprawdę, ale czasem nie widzę światełka w tunelu..
                      Czarnowidztwo czy inne dziadostwo, no i brak czasu na wszystko..
                      Ale kto ma inaczej..??
                      Zawsze jest coś za coś..
                      Dziekuje, docenię to co mam.
                      Pozdrawiam i ściskam !!
    • nagietek123 Re: Zagadka 30.08.17, 08:49
      Algario! Może i nie zasłużyłam, bo jakoś marnie mi poszło, ale mimo wszystko jakieś wsparcie w miłości też by mi się przydało wink
      • algaria Re: Zagadka 30.08.17, 16:51
        Jak nie zasłużyłaś, przestań sobie głupoty wmawiać tongue_out
        Ja tam w kartach widzę nowego pana. Tylko by wejść w ten nowy układ musisz wykazać się odwagą, bo jesteś uwiązana do czegoś/kogoś zupełnie nie potrzebnie. Ten ktoś Cię blokuje. Czas iść do przodu. Wygrasz choć będzie Ci żal.. niepotrzebnie, bo nowy Pan może okazać się całkiem sympatyczny i odpowiedni dla Ciebie.

Sedno 8 mieczy
        Nie będzie - Q kielichów
        Będzie as buław
        wynik 5 mieczy, Moc i król buław.
        • nagietek123 Re: Zagadka 30.08.17, 21:34
          Bardzo dziękuję, fajne karty, a zatem i zbieram się na odwagę wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka