21.03.19, 16:52
Dziś w tv był program o pewnych umiejętnościach ludzkich, konkretnie o dwóch różnych ale często ze sobą połączonych😉
1 jakie są to 2 umiejętności?
2 w jakich okolicznościach jest potrzebna pierwsza umiejętność a w jakich druga?
Karty w ruch koleżankiwink
Obserwuj wątek
    • nagietek123 Re: Zagadka 2 22.03.19, 12:45
      Jakie umiejętności zaprezentowano w tv?
      W jakich okolicznościach jest potrzebna pierwsza z nich, a w jakich druga?
      I umiejętność: 3 denary, Kapłan, Rycerz denarów
      II umiejętność: Eremita, As buław, Król buław
      Tylko tyle moga powiedzieć, że pierwsza z tych umiejętności wymaga współpracy i naprawdę długo trzeba ćwiczyć. Ma ściśle okreslone reguły i tylko ich przestrzeganie przynosi efekty.
      Druga odbywa się raczej w samotności, wymaga wyciszenia i skupienia. Pierwszą wykonujemy tworząc coś materialnego, np. budując. Druga to pomysły, kreatywnośc. Strzelam: wspinaczka i praca na wysokościach.

• freya_v Re: Zagadka 2 27.03.19, 14:48
        nagietek123 napisała:

> Jakie umiejętności zaprezentowano w tv?
        > W jakich okolicznościach jest potrzebna pierwsza z nich, a w jakich druga?
        > I umiejętność: 3 denary, Kapłan, Rycerz denarów
        > II umiejętność: Eremita, As buław, Król buław
        > Tylko tyle moga powiedzieć, że pierwsza z tych umiejętności wymaga współpracy i
        > naprawdę długo trzeba ćwiczyć. Ma ściśle okreslone reguły i tylko ich przestrz
        > eganie przynosi efekty.
        > Druga odbywa się raczej w samotności, wymaga wyciszenia i skupienia. Pierwszą w
        > ykonujemy tworząc coś materialnego, np. budując. Druga to pomysły, kreatywnośc.

Tak tu współpraca jest potrzebna😉
        > Strzelam: wspinaczka i praca na wysokościach.
        >
    • niki.x Re: Zagadka 2 22.03.19, 23:39
      1 jakie są to 2 umiejętności? 1. Moc 2. 2 monet
      Kontrola, siła woli i dyscyplina v podzielność uwagi i rozwiązywanie wielu spraw naraz.
      2 w jakich okolicznościach jest potrzebna pierwsza umiejętność a w jakich druga? 1. As kielichów v 2. Król mieczy
      Woda i emocje - odkrywanie dzikiej przyrody, sporty wodne v rozsądek,rozum i logika - gdzieś gdzie panują sztywne zasady i reguły, których złamanie może czymś grozić.
      • chizuru Re: Zagadka 2 24.03.19, 13:42
        Trudna ta zagdaka ;P
        1 umiejętność Siła, okoliczność Cesarzowa
        2 umiejętność 8 buław, okoliczność 10 monet
        Na początku pomyślałam o jakimś sporcie, gdzie potrzebna jest i siła fizyczna i zręczność/szybkość, bo jak ktoś się skupi czasem na jednym za bardzo to traci na drugim. Może chodzi o biegi narciarskie a może łyżwiarstwo figurowe, gimnastyka artystyczna.
        Pomyślałam też o pracy jako stylistka/wizażystka, te wszystkie blogerki modowe itd. Gdzie potrzeba być przebojowym i nadążać za szybko zmieniającymi się zasadami/trendami.
        • freya_v Chizuru 24.03.19, 19:24
          owszem powiedziałabym nawet że bardzo trudna ale dużo będzie można się z niej nauczyćsmile
          • chmurkamoja1 Re: Chizuru 26.03.19, 10:25
            Mozna mozna duzo sie nauczyc o gotowaniu
        • freya_v Re: Zagadka 2 27.03.19, 14:53
          chizuru napisała:

> Trudna ta zagdaka ;P
          > 1 umiejętność Siła, okoliczność Cesarzowa
          > 2 umiejętność 8 buław, okoliczność 10 monet
          > Na początku pomyślałam o jakimś sporcie, gdzie potrzebna jest i siła fizyczna i
          > zręczność/szybkość, bo jak ktoś się skupi czasem na jednym za bardzo to traci

Żeby przetrwać trzeba się skupiać na wielu sprawach jednocześnie

> na drugim. Może chodzi o biegi narciarskie a może łyżwiarstwo figurowe, gimnast
          > yka artystyczna.
          > Pomyślałam też o pracy jako stylistka/wizażystka, te wszystkie blogerki modowe
          > itd. Gdzie potrzeba być przebojowym i nadążać za szybko zmieniającymi się zasad
          > ami/trendami.
      • freya_v Re: Zagadka 2 27.03.19, 14:50
        niki.x napisała:

> 1 jakie są to 2 umiejętności? 1. Moc 2. 2 monet
        > Kontrola, siła woli i dyscyplina v podzielność uwagi i rozwiązywanie wielu spra
        > w naraz.

Tak umiejętność przetrwania ma właśnie takie cechy😊

> 2 w jakich okolicznościach jest potrzebna pierwsza umiejętność a w jakich druga
        > ? 1. As kielichów v 2. Król mieczy
        > Woda i emocje - odkrywanie dzikiej przyrody, sporty wodne v rozsądek,rozum i lo
        > gika - gdzieś gdzie panują sztywne zasady i reguły, których złamanie może czymś
        > grozić.
        >
    • chmurkamoja1 Re: Zagadka 2 26.03.19, 10:22
      Kart nie losowalam zdalam sie na intuicje
      My kobiety lubimy gotowac uwielbiam ogladac ,,Piekielnia kuchnie" Modesta Amaro
      Freya gotowanie jest tez umiejetnoscia ogladalas program o gotowaniu
      • freya_v Re: Zagadka 2 27.03.19, 14:55
        chmurkamoja1 napisała:

> Kart nie losowalam zdalam sie na intuicje
        > My kobiety lubimy gotowac uwielbiam ogladac ,,Piekielnia kuchnie" Modesta Amaro
        >
        > Freya gotowanie jest tez umiejetnoscia ogladalas program o gotowaniu

Lubię gotować i lubię programy o gotowaniu ale tym razem oglądałam coś innego😝
        • chmurkamoja1 Re: Zagadka 2 28.03.19, 09:21
          Zaskoczylas mnie .Intuicja zawiodla innym razem pojdzie mi lepiej.
    • freya_v Rozwiązanie 27.03.19, 14:45
      Chodziło o umiejętności przetrwania i umiejętności współpracy.
      W programie mówili że ludzie to jedyny gatunek który ma W PEŁNI rozwiniętą umiejętność współpracy łącząc siły możemy wiele stworzyć ale też i przetrwać. Nie bez powodu mówi się że co dwie głowy to nie jedna😀
      Zapytałam w jakich okolicznościach potrzebne te umiejętności bo myślałam że pokaże się więcej kart wskazujących na trudne życiowo sytuacje, na samo życie, a w przypadku współpracy jest ona potrzeba np w pracy czy ogólnie przy różnych projektach.
      Dzięki za udział😀

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka