Dodaj do ulubionych

Atlas przyrodniczy

02.04.12, 17:28
Atlas do przyrody dla osób niewidomych i słabowidzących
Ośrodek Rozwoju Edukacji informuje, że Towarzystwo Opieki Nad Ociemniałymi w Laskach wydało dla uczniów niewidomych i słabowidzących „Atlas do Przyrody”, który w całości został sfinansowany ze środków Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej.

Prośbę o przesłanie Atlasu można kierować bezpośrednio do Wydawcy wraz z potwierdzeniem niepełnosprawności dziecka.
Atlas jest przekazywany nieodpłatnie.
Szczegóły – na stronie wydawcy tyflologia.laski.edu.pl

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • renita1 Re: Atlas przyrodniczy 02.04.12, 19:23
      czy jeśli Kacper chodzi do pierwszej klasy mogę się już starać o ten atlas czy raczej chodzi o starsze dzieci?
      • magracka Re: Atlas przyrodniczy 03.04.12, 15:26
        Jest napisane, że dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjum, więc wydaje mi się że tak. My napisaliśmy, a Gracjanek jest w 2 klasie. Trzeba się spieszyć, bo jest ograniczona liczba atlasów, pozdrawiam M.
    • magracka Re: Atlas przyrodniczy 05.04.12, 12:38
      Mamy Atlas!!!!
      Jest super.
      Pozdrawiamy i Wesołych Świąt!
      • renita1 Re: Atlas przyrodniczy 05.04.12, 19:37
        Jak długo czekaliście? Cieszę się że się wam udało :). My narazie czekamy na odpowiedź, ale nie jestem pewna czy nam przysługuje, bo w jednym miejscu jest mowa o dzieciach niewidomych i słabowidzących, a w drugim tylko o niewidomych. Czy mogłabyś troszkę opisać ten atlas?
        • magracka Re: Atlas przyrodniczy 05.04.12, 19:53
          List wysłałam do lasek w niedzielę, więc 4 dni, a Atlas składa się z 2 części, Polska i Świat. Są to mapy z opisem, spakowane w plastikowych teczkach. Wspaniała pomoc dla dzieci na każdym poziomie. Gracjanek zachwycony jest układem słonecznym. pozdrawiam m.
          • renita1 Re: Atlas przyrodniczy 10.04.12, 14:58
            Właśnie dostaliśmy atlas :), bardzo dziękuję za wiadomość o możliwości skorzystania z takiej pomocy, Kacperek baaardzo zadowolony :).
    • magracka Re: Atlas przyrodniczy 10.04.12, 15:08
      :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka