anne8 31.12.05, 11:40 Czy moglby mi ktos pomoc zinterpretowac moje wyniki,podobno sa beznadziejne: TSH 3-cia generacja (wynik w surowicy): 0,131 ulU/mL 0.4 - 4.0 L wapn calkowity (wynik w surowicy): 8.43 mg/dl 8,62 - 10,23 L Z gory bardzo dziekuje! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katerina24 Re: moje wyniki... 31.12.05, 12:14 To nie są kompletne wyniki powinnaś dla pełnego obrazu sytuacji zrobić usg tarczycy, ft 4 i ft 3[wolne hormony tarczycy f to free],przeciwciaął Anti Tg iAnti TPO,morfologie ogólną ,mocz,cukier ,wynik wskazuje na nadczynnośc pytanie tylko czy "zwykłą"czy na tle zaburzeń autoimmunologicznych zrobisz te badania to będziesz wiedzieć ,pozdrawiam,kto Ci powiedział że masz beznadziejne wyniki? Odpowiedz Link
katerina24 Re: moje wyniki... 31.12.05, 12:15 chodziło mi o przeciwciała tarczycowe Anti TG i Anti TPO Odpowiedz Link
katerina24 Re: moje wyniki... 31.12.05, 12:17 Wskutek rozregulowania tarczycy masz problemy z gospodarka wapniowo magnezową ,po Nowym Roku do lekarza ,kompletne badania ,potem lekarz pewnie zapisze Ci hormon tarczycy i sytuacja powinna się unormować ,nie masz problemów z włosami/skórą /oczyma/miesiączką? Warto spr poziom prolaktyny z obciążeniem i bez ,tarczyca ma wpływ na gospodarkę hormonalną ,nie powinnaś zażywac tabletek anty w tej chwili bo to pogarsza sprawę[jeśli je bierzesz] Odpowiedz Link
domi_niq Re: moje wyniki... 31.12.05, 12:59 Przy moim tsh mniej niż 0,03, to o takim jak Twoje poprostu marzę ) A tak poważnie to jest to jakieś odchylenie od normy, ale że "beznadziejne" to chyba przesada. Na pewno warto zrobić dalsze badania. Odpowiedz Link
anne8 Re: moje wyniki... 31.12.05, 13:12 Dziekuje bardzo za wszystkie odpowiedzi!Po Waszych komentach mozna choc troche podniesc sie na duchu,bo czasem to ci wszyscy lekarze potrafia nas niezle zdolowac.A o tym ze moje wyniki sa beznadziejene powiedziala pielegniarka,ktora pobierala mi krew.A wyniki odbierala moja mama,i niezle pozniej mi sie "dostalo" za te moje wyniki,bo jakos czas temu zaczelam sie odchudzac,a wczesniej nie bylo zadnych problemow,a wynii byly w porzadku.Wiem,ze teraz czeka mie wizyta u mojej endo.i pewnie masa badan.Na sama mysl cos mi sie dzieje.Mam juz dosc tych wszystkich badan i lekarzy! Odpowiedz Link
domi_niq Re: moje wyniki... 02.01.06, 17:09 Ech jak to mama Wydaje się, że odchudzanie nie ma nic do tego, ale moja znajoma p. doktor, jak się dowiedziała o mojej tarczycy, też pytała, czy w ostatnim czasie się nie odchudzałam -podobno organizm na różne sposoby może się zbuntować, nawet po kilku latach. W każdym razie co się stało, to się nie odstanie, a na badania chyba jesteś skazana -lepiej tego nie zaniedbywać. Życzę zdrowia. Pozdr. Odpowiedz Link
anne8 Re: moje wyniki... 03.01.06, 10:45 Dziekuje bardzo domi_niq i rowniez zycze zdrowka!!! Odpowiedz Link