Dodaj do ulubionych

moje wyniki

07.02.06, 14:50
Witam,
czy ktos moze mi pomoc zinterpretowac moje wyniki:
T3 libre 4,09 pmol/L
T4 total 150,3 nmol/L
TSH 0,749 µUl/ml
Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • eve_23 Re: moje wyniki 07.02.06, 18:24
      Mam identyczne wyniki TSH, ponoc nie jest to zły wynik bo miesci sie w normie,
      wrecz jest odpowiedni do staran o dzidzie, niestety przy tym towazyszy mi
      prolaktyna zbyt wysoka, ale to inny proble. Dlaczego badałas TSH?
      Pozdrawiam
      Ewa
      • polka35 Re: moje wyniki 07.02.06, 21:44
        Dlaczego badałas TSH?
        > Pozdrawiam
        > Ewa

To lekarz zlecil. Lecze sie juz na tarczyce od 1,5 roku. Bylam wczesniej bardzo
        zmeczona, stale, bez przerwy i to byla wina tarczycy. Teraz jest lepiej ale nie
        moge sie pozbyc kilogramow. Czy Ty masz tez takie problemy? Jakie bierzesz
        lekarstwa?
        Pozdrawiam
        Sabina
        • eve_23 Re: moje wyniki 08.02.06, 07:44
          Witaj
          Niemal rok temu zaczeły sie u mnie problemy związane ze zbyt długimi cyklami,
          niewinnie z miesiąca na miesiąc przesuwały sie az do momentu kiedy czekałam na
          okres po 2-3 miesiące.Były ginekolog kazał sie nie przejmowac i czekac, czego
          nie chce bo staramy sie o dziecko. Zmieniłam lekarza i po wykonaniu usg,
          stwierdził ze nie pekają mi pecherzyki Graffa. Wiec mam brak owulacji,
          spowodowany zaburzoną gospodarką hormonalną. Leczenie zaczełam niedawno,
          zbadałam podstawowe gormony, w celu zdiagnozowania takiego stanu rzezczy. Moja
          wiedza na temat hormonów jest bardzo mała dlatego udzielam sie na forum i
          szukam odp. na swoje wyniki. Wizyte u ginekologa mam w piątek, wiec czekam na
          jego opinie i dalasze wskazówki, byc moze juz leczenie. Mamy identyczy poziom
          TSH.
          Z tego co pisza dziewczyny o dolegliwościach tarczycowych mam podobnie, od
          jakiegos czasu jestem wiecznie zmeczona, znuzona, brak zycia we mmie, troche
          przytyłam a jem jak dawniej, włosy byle jakie i ogolnie jakos nie bardzo sie
          czuje.
          Leczysz sie juz sporo, wiec powiedz czy ten wynik TSH 0,793 ulU/ml jest
          niepokojący?
          Pozdrawiam ciepło
          Ewa
          • polka35 Re: moje wyniki 08.02.06, 14:17
            Witaj,
            trudno mi sie wypowiadac bo tez nie mam wiedzy na ten temat. Wyniki TSH wg
            danych jakie znalazłam mieszcza sie w normie ale trzeba jeszcze brac pod uwage
            T3 i T4. Poza tym mam zapalenie tarczycy takze to jeszcze inna historia.
            Dotychczas leczyłam sie u lekarza ogolnego ale zmieniam to bo nie jestem pewna
            czy prawidłowa stawia diagnoze, poza tym lepiej konsultowac specjaliste. W
            poniedziałek ma wizyte u endo, zobaczymy. Poza znuzeniem, sennoscia i ogolnym
            rozbiciem nie moge pozbyc sie kg i to mnie meczy bo nigdy nie miałam takich
            problemow, wrecz przeciwnie.
            trzymaj sie
            s.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka