polka35 07.02.06, 14:50 Witam, czy ktos moze mi pomoc zinterpretowac moje wyniki: T3 libre 4,09 pmol/L T4 total 150,3 nmol/L TSH 0,749 µUl/ml Z gory dziekuje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eve_23 Re: moje wyniki 07.02.06, 18:24 Mam identyczne wyniki TSH, ponoc nie jest to zły wynik bo miesci sie w normie, wrecz jest odpowiedni do staran o dzidzie, niestety przy tym towazyszy mi prolaktyna zbyt wysoka, ale to inny proble. Dlaczego badałas TSH? Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link
polka35 Re: moje wyniki 07.02.06, 21:44 Dlaczego badałas TSH? > Pozdrawiam > Ewa To lekarz zlecil. Lecze sie juz na tarczyce od 1,5 roku. Bylam wczesniej bardzo zmeczona, stale, bez przerwy i to byla wina tarczycy. Teraz jest lepiej ale nie moge sie pozbyc kilogramow. Czy Ty masz tez takie problemy? Jakie bierzesz lekarstwa? Pozdrawiam Sabina Odpowiedz Link
eve_23 Re: moje wyniki 08.02.06, 07:44 Witaj Niemal rok temu zaczeły sie u mnie problemy związane ze zbyt długimi cyklami, niewinnie z miesiąca na miesiąc przesuwały sie az do momentu kiedy czekałam na okres po 2-3 miesiące.Były ginekolog kazał sie nie przejmowac i czekac, czego nie chce bo staramy sie o dziecko. Zmieniłam lekarza i po wykonaniu usg, stwierdził ze nie pekają mi pecherzyki Graffa. Wiec mam brak owulacji, spowodowany zaburzoną gospodarką hormonalną. Leczenie zaczełam niedawno, zbadałam podstawowe gormony, w celu zdiagnozowania takiego stanu rzezczy. Moja wiedza na temat hormonów jest bardzo mała dlatego udzielam sie na forum i szukam odp. na swoje wyniki. Wizyte u ginekologa mam w piątek, wiec czekam na jego opinie i dalasze wskazówki, byc moze juz leczenie. Mamy identyczy poziom TSH. Z tego co pisza dziewczyny o dolegliwościach tarczycowych mam podobnie, od jakiegos czasu jestem wiecznie zmeczona, znuzona, brak zycia we mmie, troche przytyłam a jem jak dawniej, włosy byle jakie i ogolnie jakos nie bardzo sie czuje. Leczysz sie juz sporo, wiec powiedz czy ten wynik TSH 0,793 ulU/ml jest niepokojący? Pozdrawiam ciepło Ewa Odpowiedz Link
polka35 Re: moje wyniki 08.02.06, 14:17 Witaj, trudno mi sie wypowiadac bo tez nie mam wiedzy na ten temat. Wyniki TSH wg danych jakie znalazłam mieszcza sie w normie ale trzeba jeszcze brac pod uwage T3 i T4. Poza tym mam zapalenie tarczycy takze to jeszcze inna historia. Dotychczas leczyłam sie u lekarza ogolnego ale zmieniam to bo nie jestem pewna czy prawidłowa stawia diagnoze, poza tym lepiej konsultowac specjaliste. W poniedziałek ma wizyte u endo, zobaczymy. Poza znuzeniem, sennoscia i ogolnym rozbiciem nie moge pozbyc sie kg i to mnie meczy bo nigdy nie miałam takich problemow, wrecz przeciwnie. trzymaj sie s. Odpowiedz Link