oli011 24.03.06, 08:33 Bardzo Was wszystkich proszę, powiedzcie mi co oznacza wynik Anti TPO 424, kiedy norma jest od 0-12. Trochę się tym denerwuję, bo nie mam pojęcia o co chodzi. TSH wyszło ok. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hashi-tess Re: wyniki Anti-TPO 24.03.06, 08:57 Hej! Przeciwciała świadczą o toczącym się zapaleniu tarczycy. To nic strasznego, wiele osób ma to samo. Musisz przeprowadzić dalsze badania, tzn. usg tarczycy, FT4 i FT3. I koniecznie musisz iść z tymi badaniami do endokrynologa tyreologa. Odpowiedz Link
m0003 Re: wyniki Anti-TPO 24.03.06, 09:21 hashi-tess ma rację, same przeciwciała, to nic strasznego. Zrób badania, o których napisała, bo dopiero wtedy będzie wiadomo dokładnie, co dzieje się z tarczycą. Odpowiedz Link
hashi-tess Re: wyniki Anti-TPO 24.03.06, 08:57 Zapaomniałam dodać, żebyś wróciła do nas. Odpowiedz Link
klimaska1 Re: wyniki Anti-TPO 03.04.06, 20:06 Czesc, tak czytam te wasze posty i powoli sie uspokajam z tym ze...nie moge spac juz od miesiaca i nie wiem, co mnie jeszcze trzyma na silach bo calkiem niezle sie czuje. Wyczytalam juz, co oznacza wynik anti- TPO (dzisiaj wlasnie odebralam). jakis czaas temu zrobilam sobie TSH, ktore wyszlo 0,29(lekarz powiedzial, ze to zapalenie), zrobilam tez T3 i T4 i...wyszly w normie. no wlasnie i tutaj mam pytanie do Was: piszecie zeby zrobic T3 i T4, bo wtedy duzo wiadomo. ja je mam w normie, zapalenie mi nie przechodzi, poziom TSH wrecz spada z 0,029 dzisiaj 0,020 ulU/mL, a ja nadal nie moge spac. nie wiem, co jest tego przyczyna. a, dodam ze zbadalam sobie tez prolaktyne i kortyzol - w normie. czy przy nadczynnosci (tzn. niskim poziomie) ktos z Was cierpieal na taka bezsennosc? Odpowiedz Link