darsana 04.04.06, 20:28 Mam mieć zrobioną biopsję, napiszcie czy ten zabieg boli i czy jest wykonywany w jakimś znieczuleniu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stapelia Re: biopsja cienkoigłowa 04.04.06, 20:52 nie boli- nie jest przyjemny ale tez nie straszny. Lezysz sobie na lozeczku a pan dr pod kontrola usg wbja ci igielke w guzka i wyciaga troche materialu do badania, nie robi sie tego ze znieczuleniem bo nie ma takiej potrzeby. Odpowiedz Link
kasi74 Re: biopsja cienkoigłowa 04.04.06, 21:19 Hej też potwierdzam-to nie boli, to jest takie uczucie jak przy robieniu zastrzyku- ukłucie.Igła jest naprawdę cieniutka.Wiec nie obawiaj się. pozdr. i życzę dużo zdrowka Kasia Odpowiedz Link
marglcia Re: biopsja cienkoigłowa 04.04.06, 21:30 Witam Dokladnie... Biopsja jest podobna do pobierania krwi... Prawie w ogóle nie boli... Pozdro Odpowiedz Link
pixie2 Re: biopsja cienkoigłowa 04.04.06, 22:31 Nie nalezy do najprzyjemniejszych ale NIC nie boli. Powodzenia :o) Odpowiedz Link
grzehuu Re: biopsja cienkoigłowa 09.04.06, 15:14 ja nawet bym powiedział że boli mniej niz przy pobieranniu krwi Odpowiedz Link
magdalenapilat Re: biopsja cienkoigłowa 09.04.06, 18:01 (( to ja bylam jedyna, ktora bolalo, ale moze to ze wzgledu na moje miniaturowe guzki i super nieprzyjemnych lekarzy Zycze lepszych wrazen!! Odpowiedz Link
neredica Re: biopsja cienkoigłowa 03.11.06, 23:48 niestety i mnie bolało strasznie.mało nie zemdlałam kiedy wstałam z łóżka po badaniu.i te chwile byly chyba gorsze od samej operacji. Odpowiedz Link
agusia19861 Re: biopsja cienkoigłowa do magdalenzpilat 15.09.07, 20:01 a gdzie robilas to biopsje?? ja w nastepnym tzgodniu mamm w gliwicach na onkologi, lekarz ogolny powiedzial ze bedzie bolec! jestem wrazliwa na bol zobaczymy jak bedzie Odpowiedz Link
enella Re: biopsja cienkoigłowa do magdalenzpilat 15.09.07, 21:51 mnie nie bolalo. wklucie bylo tak cienka igla, ze wogole nie bolalo. samo pobranie troszenke bolalo, ale trwalo to tak krotko i nie byl to ostry bol, tylko takie cmienie. potem gardlo mnie bolalo tak, jakby angina szla. naprawde to badanie nie jest takie straszne. Odpowiedz Link
katerina24 Re: biopsja cienkoigłowa 21.10.06, 23:41 marglcia napisała: > Witam Dokladnie... Biopsja jest podobna do pobierania krwi... Prawie w ogól > e nie boli... Pozdro Odpowiedz Link
martucha01 Re: biopsja cienkoigłowa 31.08.07, 13:32 Mnie biopsja bolała... Nie wiem czemu Myślałam że tam padne... Odpowiedz Link
bubster Re: biopsja cienkoigłowa 23.10.06, 00:26 to jest po prostu ukłucie cienką igłą Odpowiedz Link
siliana1 Re: biopsja cienkoigłowa 31.10.06, 21:20 to wszystko zalezy kto robi. ja polecam dr. kubickiego z wwy - nie dosc, ze to genialny patomorfolog, to robi to taka igla, ze wogole uklucia nie czuc. inny lekarz wzial taka konska igle, ze myslalam, ze padne Odpowiedz Link
bardu Re: biopsja cienkoigłowa 31.10.06, 23:27 Ja idę do doc. Kubickiego w czwartek - moja endo mi go poleciła. Twierdzi, że to najlepszy specjalista w Wwie. Odpowiedz Link
bardu Re: biopsja cienkoigłowa 04.11.06, 10:57 Byłam - to nie była moja pierwsza biopsja, ale tym razem pan docent porządnie mnie wymęczył. Nakłuwał mnie chyba z 9 razy, niestety bolało, ale do przeżycia. Wynik na szczęście ok. Odpowiedz Link
enella Re: biopsja cienkoigłowa 04.11.06, 21:26 o rany, 1 guzek tyle razy naklul? to jakiej on jest wielkosci? moj ma 2,1 cm i klul mnie 2 x w niego. a czy moge cie zapytac, ile placilas za biopsje? Odpowiedz Link
alessia27 Re: biopsja cienkoigłowa 04.11.06, 22:32 CHCIALAM TYLKO POWIEDZIEC ZE BIOPSJA DAJE WYNIKI TYLKO W 40 DO 60 PROCENTACH DOBRE TZN. WLASCIWE NAJWAZNIEJSZE SA BADANIE HISTOPATOLOGICZNE A NIE BIOPSJA !!! POZDROWIENIA ALESSIA Odpowiedz Link
bardu Re: biopsja cienkoigłowa 04.11.06, 23:49 Wynik biopsji: "Komórek podejrzanych nie znaleziono. Obraz cytologiczny podostrego zapalenia tarczycy. Węzeł: liczne prawidłowe komórki limfocytarne." Guzek miał 27 mm. Mam jeszcze kilka innych, mniejszych - może dlatego tyle razy nakłuwał. A zapłaciłam 150 zł, wynik był na następny dzień. Odpowiedz Link
rosteda Re: biopsja cienkoigłowa 04.11.06, 23:56 Bardu To zrob tez przeciwciala anty-TPO i anty-Tg zanim beda Cie chcieli operowac. I oczywiscie TSH, fT3 i fT4. Reszte poczytaj na forum Hashimoto. Pozdrawiam Rosteda Odpowiedz Link
bardu Re: biopsja cienkoigłowa 05.11.06, 10:48 Czekam na wyniki. Mam nadzieję, że operacja jednak nie będzie konieczna. Dziękuję Rostedo za informacje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
enella Re: biopsja cienkoigłowa 05.11.06, 19:39 ja slyszalam o zasadzie, ze nakluwa sie guzki tylko od 1 cm, mniejszych nie. mialas takie? ciekawa jestem, ile razy nakluwal ci dokladnie ten 27 mm. Odpowiedz Link
11jaceksz Re: biopsja cienkoigłowa 08.11.06, 22:11 Czymogłabyś mi podać jakiś kontakt do tego doc. Kubickigo byłbym bardzo wdzięczny z gury dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link
megjump Re: biopsja cienkoigłowa 09.11.06, 10:17 dr Kubicki przyjmuje na Saskiej 61 - Warszawa. Piętro 1 gab. 127. tak było jeszcze kilka miesięcy temu. Mam nadzieje ze dalej tak jest telefon do zapisu: 602 45 45 45. CEna była 150 zł. Odpowiedz Link
enella Re: biopsja cienkoigłowa 08.08.07, 15:43 na saskiej nie przyjmuje juz, wlasnie dzwonilam Odpowiedz Link