meg.99 09.04.06, 20:31 co może byc przyczyna podwyzszonego ft4(3,56)? usg tarczycy mam dobre, endokrynolog przepisal mi thyrozol- bralam przez 1 miesiac 10-tke i ft4 podrosło jeszcze bardziej. bede wdzieczna za pomoc. pozdrawiam.ewa Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katerina24 Re: podwyższone FT4 09.04.06, 22:25 Mało danych jakie było TSH ,ft 3 oraz poziom przeciwcial Anti Tg i Anti TPO,czy robiono przeciwciałą TRAB?Jakie masz inne wyniki ,morfologia,mocz Odpowiedz Link
meg.99 Re: podwyższone FT4 10.04.06, 11:01 mialam robione tylko TSH(0.05), reszty nie miałam. wyniki morfologii raczej słabe- zwłaszcza za mało białych krwinek(3,66), reszta w normie ale wartości bardzo bliskie dolnej granicy.zmartwiłam sie tym że po thyrozolu ft4 jeszcze sie podwyższyło- cierpie tez na bezsenność- od paru miesiecy i bóle głowy.ewa Odpowiedz Link
rosteda Re: podwyższone FT4 10.04.06, 23:27 Witaj Ewa Jesli sie tak zle czujesz, to zrob jak najszybciej te badania co napisala Katerina i do tego jeszcze USG tarczycy. Ty nie masz zrobionych wszystkich badan, ktore sa potrzebne do rozpoznania co jest przyczyna nadczynnosci. Teraz masz leczona tylko nadczynnosc. Nadczynnosc nie jest choroba tylko objawem. Aby dobrze leczyc to lekarz musi najpierw rozpoznac co to za choroba. Jak zrobisz badania to jak najszybciej do endokrynologa, bo ta nadczynnosc moze sie powiekszac i to tak nie moze byc bo bedziesz sie coraz gorzej czula. To lekarstwo co dostajesz to jest na nadczynnosc, ale moze nie tak skutkuje i dlatego jest potrzebny natychmiast lekarz. Pozdrawiam i zycze szybkiej poprawy Rosteda Odpowiedz Link