grzehuu 13.07.06, 09:28 Więc miałem usunietą połowe prawego płata , biore hormony dawka N50 , czy kiedys odrosnie mi tarczyca i przejmie swoje dawne obowiazki ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a_m_c Re: Czy tarczyca odrasta ? 13.07.06, 10:29 wiem, ze tarczyca ma wlasciwosc odrastania.. przed moja operacja (wyciety caly plat i ciesn) pani doktor uprzedzila mnie, ze przez jakis czas bedzie troche niedoczynnosci i trzeba bedzie brac leki.. wynikalo z tego, ze po pewnym czasie byloby jej wiecej.. jak duza masz niedoczynnosc? Agnieszka Odpowiedz Link
grzehuu Re: Czy tarczyca odrasta ? 13.07.06, 12:22 Wiesz trudno mi powiedziec , nie chce mi się juz grzebac w paierach i szukac. Ale wiem ze gdy dostalem wyniki krwi to w nawiasie zawsze jest dopuszalana norma , mialem po srodu ale wedlug endokrynolog musze brac jeszcze do tego dawe Eutyroxu N50 Odpowiedz Link
a_m_c Re: Czy tarczyca odrasta ? 13.07.06, 14:10 wiec po co ten Eutyrox? ja nie biore nic, bo ten kawalek, ktory zostal wyrabia norme.. moja lekarka sporo osob przywrocila do zycia.. wiec jej wierze, ze moja tarczyca nie potrzebuje Euthyroxu.. Odpowiedz Link
crazycow do a m c 15.07.06, 17:11 Czy mogę prosić o namiary do twojej pani doktor jesli jest z okolic Warszawy. Byłabym wdzięczna. Odpowiedz Link
to-ja-007 Re: Czy tarczyca odrasta ? 21.07.06, 21:05 No raczej tarczyca nie odrasta. Znam tylko przypadki gdy guzy tarczycy odrastaja ... Odpowiedz Link
martaa_85 Re: Czy tarczyca odrasta ? 21.07.06, 22:24 tarczyca czasem odrasta a raczej rozrasta się, jednak przybiera wtedy taką forme jakiej niepowinna. Dzieje się tak np. przy nieleczonej niedoczynności Odpowiedz Link