Dodaj do ulubionych

Czy tarczyca odrasta ?

13.07.06, 09:28
Więc miałem usunietą połowe prawego płata , biore hormony dawka N50 , czy
kiedys odrosnie mi tarczyca i przejmie swoje dawne obowiazki ?
Obserwuj wątek
    • a_m_c Re: Czy tarczyca odrasta ? 13.07.06, 10:29
      wiem, ze tarczyca ma wlasciwosc odrastania.. przed moja operacja (wyciety caly
      plat i ciesn) pani doktor uprzedzila mnie, ze przez jakis czas bedzie troche
      niedoczynnosci i trzeba bedzie brac leki.. wynikalo z tego, ze po pewnym czasie
      byloby jej wiecej..
      jak duza masz niedoczynnosc?

Agnieszka
      • grzehuu Re: Czy tarczyca odrasta ? 13.07.06, 12:22
        Wiesz trudno mi powiedziec , nie chce mi się juz grzebac w paierach i szukac.
        Ale wiem ze gdy dostalem wyniki krwi to w nawiasie zawsze jest dopuszalana
        norma , mialem po srodu ale wedlug endokrynolog musze brac jeszcze do tego dawe
        Eutyroxu N50
        • a_m_c Re: Czy tarczyca odrasta ? 13.07.06, 14:10
          wiec po co ten Eutyrox? ja nie biore nic, bo ten kawalek, ktory zostal wyrabia
          norme.. moja lekarka sporo osob przywrocila do zycia.. wiec jej wierze, ze moja
          tarczyca nie potrzebuje Euthyroxu.. wink
          • crazycow do a m c 15.07.06, 17:11
            Czy mogę prosić o namiary do twojej pani doktor jesli jest z okolic Warszawy.
            Byłabym wdzięczna.
    • to-ja-007 Re: Czy tarczyca odrasta ? 21.07.06, 21:05
      No raczej tarczyca nie odrasta. Znam tylko przypadki gdy guzy tarczycy odrastaja
      ... uncertain

• martaa_85 Re: Czy tarczyca odrasta ? 21.07.06, 22:24
        tarczyca czasem odrasta a raczej rozrasta się, jednak przybiera wtedy taką
        forme jakiej niepowinna. Dzieje się tak np. przy nieleczonej niedoczynności
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka