Dodaj do ulubionych

NIEDOCZYNNOŚĆ

12.01.07, 19:24
TEŻ JESTEM NA STARCIE? TRUDNE TO WSZYSTKO
BARDZO BO CZŁOWIEK NIE WIELE WIE I CZUJE SIĘ W TYM TAKI SAMOTNY.
WSZYSTKO ZACZEŁO SIĘ OD MOJEJ GINKOLOG...
ZAWSZE BYŁAM OSOBĄ BARDZO SZCZUPŁA A TU PRAKTYCZNIE PRZEZ DWA M-CE
PRZYTYŁAM 10 KG. WSZYSTKIE PRAKTYCZNIE OBJAWY PRZY NIEDOCZYNNOŚCI
MI TOWARZYSZĄ....JESTEM BEZ SIŁ I CIĄGLE BYM SPAŁA!!! OCZYWIŚCIE
NARAZIE STACZAM BATALIE Z LEKARZAMI W
PAŃSTWOWEJ SŁUŻBIE ZDROWIA-BO CHCIALABYM BEZPŁATNIE ALE TRZEBA
MIEĆ STALOWE NERWY I DUŻO (ZDROWIA)! ŻEBY TO PRZEJŚĆ! NARZAZIE MAM
PODSTAWOWE BADANIA TSH KOŁO 6.0..RESZTA CZYLI FT4, ATPO,ATG,USG
TARCZYCY TO JAK ZAUWAŻYŁAM ŻEBY TO ZROBIĆ BEZPŁATNIE TO GRANICZY Z
CUDEM,,OWSZEM PRYWATNIE NIE MA PROBLEMU ALE BADANIA SĄ DROGIE!!!POZDRAWIAM
WSZYSTKICH I RÓWNIEŻ POCZĄTKUJĄCYCH.
Obserwuj wątek
    • hashi-tess Re: NIEDOCZYNNOŚĆ 12.01.07, 19:34
      Nie krzycz!!!
      Życzę powodzenia w walce z białymi fartuchami.
      Napisz jakie wydębiłaś badania.
      • megi733 Re: NIEDOCZYNNOŚĆ 12.01.07, 19:59
        witaj Hashi...ściągnęłam Cię chyba myślami, bo czułam że mi odpiszesz.No,
        własnie badania mam wskazanie aby zrobić fT4,ATPO,ATG ALE TO NIE PROSTE BY
        ZROBIĆ TO ZA DARMO! TO ZALECENIE ENDO Z WIZYTY PRYWATNEJ BO PAŃSTWOWO TERMINY
        POWALAJĄ Z NÓG!TAK WIĘC WCZORAJ UDAŁAM SIĘ DO ENDO W BRÓDNOWSKIM SZPITALU-W-WA,
        ALE ENDO BYŁA MÓWIĄC ŁADNIE BARDZO NIEPRZYJEMNA I POWIEDZIAŁA MI ŻE JAK BEDZIE
        CHCIAŁA I MIAŁA HUMOR TO MOŻE MI ŁASKAWIE WYPISZE SKIEROWANIE NA TE BADANIA NA
        WIZYCIE 12.02??? ALE ZAZNACZYŁA ŻE MOŻE WYPISZE?..DODAM TYLKO ŻE CZUJE SIĘ
        FATALNIE!!
        • hashi-tess Re: NIEDOCZYNNOŚĆ 12.01.07, 20:45
          Skoro tak żle się czujesz, a wierzę, że tak, to chyba zainwestuj w swoje zdrowie.
          W W-wie jest tyle laboratorium - do wyboru, do koloru. Ceny też mają różne. Sama korzystałam. Niestety nie było ono tanie - na Nowogrodzkiej.
          Lekarzy również. Ja korzystałam na Waryńskiego 9. Ceny w-wskie są obecnie zbliżone do cen na Śląsku.
          Wybierz sympatyczną osobę, a nie z humorami i muchami w nosie.
          W polecanych endo na forum, napewno któś przypadnie Ci do gustu.

Rozumiem, że w następnym poście już nie będziesz krzyczała/duże litery/.
          Pzdr
          Tess
          • megi733 Re: NIEDOCZYNNOŚĆ 12.01.07, 21:55
            Dzięki,Tess.Odezwę się jak sprawy się nieco wyklarują.Mimo wszystko jestem
            dobrej myśli.Pozdr.Megi
            • hashi-tess Re: NIEDOCZYNNOŚĆ 12.01.07, 22:35
              Koniecznie.
              Jestem ciekawa, jak sobie poradzisz.
              Powodzenia.
              Tess
    • ppromyczek Re: NIEDOCZYNNOŚĆ 13.01.07, 13:05
      cześć - to ja - ta "na starcie" smile NIe wiem za bardzo czemu masz takiego doła -
      co prawda bardzo krótko rozmawiałam z lekarzem ogólnym o wynikach i tarczycy,
      ale nadczynność da się łatwo leczyć hormonalnie - na forum doczytałam -
      toksykocyna - to najczęściej powtarzana nazwa leku. Jak przyczytałam w moim
      wpisie - ja mam 8.6 THC, a podstawowy dla mnie problem, czyli nadwaga ciągnie
      się za mną od lat - jak lazania. Tak naprawde to wiadomość o chorobie poprawiła
      mi nastrój, bo nie mam dużej nadwagi z jedzienia, tylko z choroby. I bardzo
      liczę na to, że w trakcie kuracji zgubię to ochydne, wstętne kilogramy, których
      wręcz nienawidze (a przez to i siebie samej). Jak na razie nikt z forum nic
      mądrego mi nie napisał. W najbliższy poniedziałek ide do przychodni sprawdzić
      jak szybko mogę się dostać do endo.Co do płacenia za leczenie i badania - ja
      chce jak najszybciej zacząć kurację, więc płacić za badania będę. Za T3 i T4
      wychodzi po 18zł każde. Trzymam się myśli że schudnę tak mocno, że chciałabym
      zacząć się leczyć jak najszybciej. Jeśli chcesz mogę Cię informować co
      powiedział lekarz, co zalecił przed czym przestrzegł. Dobrze,że nie zaszłam w
      ciążę teraz - zabiłabym ginekologa, który powiedział, że nie muszę robić badań
      żadnych, bo nie ma przeciwskazań do bycia mamą. Acha - doczytałam w necie, że
      przez niedoczynność można mieć miesiączkę, ale nie mieć owulacji - muszę
      dopytać lekarza i jakby co są badania na płodność kobiet. Nwet nie chce myśleć,
      że mogłabym przez nie wykrytą tarczycę nie mieć dziecka. Trzymaj się ciepło,
      pzdr... promyczek/poznań
      • zwierzchu Re: NIEDOCZYNNOŚĆ 13.01.07, 13:40
        Ppromyczek, cos namieszalas.
        Skoro masz TSH (a nie THC!) 8,6, to masz _niedoczynnosc_ - jak piszesz zreszta
        w tytule watku. To po pierwsze.
        Niedoczynnosc leczona jest nie toksykocyna, tylko _tyroksyna_ - syntetycznym
        hormonem tarczycy wystepujacym na rynku w postaci roznych lekow (Letrox,
        Euthyrox, Eltroxin) w roznych dawkach.
        Po trzecie, wrzuc w forumowa wyszukiwarke haslo 'niedoczynnosc', rzuc okiem na
        linki na gorze forum - to kopalnia wiadomosci, od tego zaczyna sie kazda wizyte
        na nowym forum. Niedoczynnosc moze byc spowodowana roznymi przyczynami -
        wszystko powie Ci endo na wizycie, a jak nie powie, to dopytuj.
        Z forum nikt Ci nic madrego nie napisal, bo juz nie mamy sily - jak
        podejrzewam - odpowiadac w kolko na te same podstawowe pytania. Jeszcze raz
        polecam wyszukiwarke.
        I witamy na forum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka