Dodaj do ulubionych

pytanie przed operacją

12.02.07, 08:06
jakie dodatkowe badania oprócz tarczycy są wykonywane przed operacją
tarczycy. Czy wykonuje się usg jamy brzusznej prześwietlenia płuc i co
jeszcze
Obserwuj wątek
    • kiciucha-hashi Re: pytanie przed operacją 12.02.07, 08:20
      Przed każdą operacją robią (przynajmniej moj tata tak miał) badania krwi
      ogólne, usg jamy brzusznej, przeswietlenie płuc (tak jak pisałaś) i jeszcze
      ekg.
    • wacka1 Re: pytanie przed operacją 12.02.07, 08:25
      Nie czekaj na cuda.Dziś mija miesiąc od mojej operacji.Zgłosiłam się do
      szpitala zgodnie z umówionym terminem.Zrobiono ekg,wywiad z
      anastaziologiem.Wcześniej wypełniłam ankietę/uczulenia ,choroby/.Pobrano krew
      na elektrolity.Dano płyn Lugola i kazali przyjść na noc przed operacją za 5
      dni.Przyszłam okazało się ,że nie ma miejsca.Wróciłam na noc do domu.Przyszłam
      rano przed 6 a o 7.15 byłam na stole operacyjnym.Co cię jeszsce interesuje?
    • ahima Re: pytanie przed operacją 12.02.07, 10:08
      Ja miałam operację w zeszłą środę.
      Do szpitala musiałam zgłosić się z wynikami krwi (OB, rozmaz, krzepnięcie anty
      HCV, antyHIV), prześwietleniem klatki piersowej (dwupozycyjnym), EKG i
      zaświadczeniem od laryngologa stwierdzającym ruchomość strun głosowych.
      Tylesmile
    • annek2 Re: pytanie przed operacją 12.02.07, 11:33
      O to czy do szpitala powinnaś zgłosić sie z gotowymi wynikami musisz chyba
      zapytać w tym szpitalu gdzie cie będą operować. Bo widzę, że co szpital to inne
      procedury.
      Ja miałam ze sobą prześwietlenie płuc ( i to takie zwykłe, nie dwupozycyjne, na
      dokładkę z października, a operowana byłam 2 lutego)i grupę krwi. Resztę zrobili
      mi na miejscu czyli morfologię, sód, potas , badania na krzepliwość, tsh i
      jeszcze kilka innych ale nie za bardzo wiem do czego one służą. Ponadto ekg. I tyle.
      Za to po operacji oznaczali mi dwa razy ( zaraz po i przy wyjściu już) sód,
      potas, wapń i magnez.
    • salsa777 Re: pytanie przed operacją 12.02.07, 11:52
      Najlepiej gdybyś napisała, w którym szpitalu będziesz operowana. Jak wynika z
      doświadczeń osób z forum, w każdym szpitalu wygląda to inaczej.
      • liniosek Re: pytanie przed operacją 13.02.07, 12:30
        ja mam za niedlugo zglosic sie na umowiony termin zabiegu.Mam przyjsc z takimi
        badaniami ekg,tsh,grupa krwi i z zaswiadczeniem od lekarza pierwszego kontaktu
        o stanie zdrowia.reszta badan typu morfologia,przeswietlenie i tp sa w zakresie
        szpitala

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka