ela150 12.02.07, 08:06 jakie dodatkowe badania oprócz tarczycy są wykonywane przed operacją tarczycy. Czy wykonuje się usg jamy brzusznej prześwietlenia płuc i co jeszcze Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiciucha-hashi Re: pytanie przed operacją 12.02.07, 08:20 Przed każdą operacją robią (przynajmniej moj tata tak miał) badania krwi ogólne, usg jamy brzusznej, przeswietlenie płuc (tak jak pisałaś) i jeszcze ekg. Odpowiedz Link
wacka1 Re: pytanie przed operacją 12.02.07, 08:25 Nie czekaj na cuda.Dziś mija miesiąc od mojej operacji.Zgłosiłam się do szpitala zgodnie z umówionym terminem.Zrobiono ekg,wywiad z anastaziologiem.Wcześniej wypełniłam ankietę/uczulenia ,choroby/.Pobrano krew na elektrolity.Dano płyn Lugola i kazali przyjść na noc przed operacją za 5 dni.Przyszłam okazało się ,że nie ma miejsca.Wróciłam na noc do domu.Przyszłam rano przed 6 a o 7.15 byłam na stole operacyjnym.Co cię jeszsce interesuje? Odpowiedz Link
ahima Re: pytanie przed operacją 12.02.07, 10:08 Ja miałam operację w zeszłą środę. Do szpitala musiałam zgłosić się z wynikami krwi (OB, rozmaz, krzepnięcie anty HCV, antyHIV), prześwietleniem klatki piersowej (dwupozycyjnym), EKG i zaświadczeniem od laryngologa stwierdzającym ruchomość strun głosowych. Tyle Odpowiedz Link
annek2 Re: pytanie przed operacją 12.02.07, 11:33 O to czy do szpitala powinnaś zgłosić sie z gotowymi wynikami musisz chyba zapytać w tym szpitalu gdzie cie będą operować. Bo widzę, że co szpital to inne procedury. Ja miałam ze sobą prześwietlenie płuc ( i to takie zwykłe, nie dwupozycyjne, na dokładkę z października, a operowana byłam 2 lutego)i grupę krwi. Resztę zrobili mi na miejscu czyli morfologię, sód, potas , badania na krzepliwość, tsh i jeszcze kilka innych ale nie za bardzo wiem do czego one służą. Ponadto ekg. I tyle. Za to po operacji oznaczali mi dwa razy ( zaraz po i przy wyjściu już) sód, potas, wapń i magnez. Odpowiedz Link
salsa777 Re: pytanie przed operacją 12.02.07, 11:52 Najlepiej gdybyś napisała, w którym szpitalu będziesz operowana. Jak wynika z doświadczeń osób z forum, w każdym szpitalu wygląda to inaczej. Odpowiedz Link
liniosek Re: pytanie przed operacją 13.02.07, 12:30 ja mam za niedlugo zglosic sie na umowiony termin zabiegu.Mam przyjsc z takimi badaniami ekg,tsh,grupa krwi i z zaswiadczeniem od lekarza pierwszego kontaktu o stanie zdrowia.reszta badan typu morfologia,przeswietlenie i tp sa w zakresie szpitala Odpowiedz Link