bardu 03.03.07, 13:50 Markizo - odezwij się. Jak się czujesz, czy już jest lepiej, udało Ci się wyjść z niedoczynności? Napisz, bo cały czas się denerwuję a Ty się nie odzywasz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
markiza666 Re: Do Markizy 03.03.07, 15:23 Witaj bardu! Ostatni wynik TSH 0.8 (0.4-4), niestety cały czas biorę letrox 75. Lekarka powiedziała, ze zobaczymy, jesli to tsh bedzie się dalej obniżać, to zmniejszymy dawkę hormonu. Wydaje mi się, że jestem w lekkiej nadczynności, bo nie mogę spać ostatnio i serce mi wali (puls czasami 100), a biorę propranolol. Teraz znowu przypętała się jakaś infekcja gardła (już prawie 6tydzień mnie trzyma),miałam nawet skierowanie z przychodni do szpitala, ale byłam prywatnie i lekarz stwierdził aftozę (niesamowity ból, naloty na gardle, brak temperatury,jakaś wydzielina z gardła). Trochę schudłam tzn.5kg i waga stanęła. Cały czas mam podły nastrój i brak wiary w wyzdrowienie, w to, że spotka mnie jeszcze coś dobrego. może to brak ćwiczeń (ciekawe, kiedy bedę mogła do nich wrócić i czy w ogóle?)... Słyszałaś bardu, że to zapalenie podostre lubi często nawracać (nie wyobrażam sobie tego)?!!! A co u ciebie?Z tarczyca to już chyba ok? Pozdrawiam i przesyłam całuski M666 Odpowiedz Link
bardu Re: Do Markizy 03.03.07, 23:15 Markizo, cieszę się, że idzie ku lepszemu. W końcu kiedyś to TSH musi się ustabilizować. Tachykardia to chyba też jeden z objawów nadczynności? A co do infekcji to niestety teraz taki czas - musimy przetrwać. Do tego zima była łagodna i nie wymroziła wirusów, to nas teraz męczą. U mnie TSH w porządku, ale ciągle mam arytmię i moja kardiolog nie wie dlaczego (cały czas biorę rytmonorm, ale nie pomaga - chociaż do tej pory był zawsze bardzo skuteczny). Najgorzej jest w nocy - w dzień jeszcze jako tako. Ale codziennie budzę sie nad ranem, telepie mnie i nie mogę już zasnąć. Wiadomo tylko, że ten kaszel powoduje arytmię. A skąd kaszel to już nikt nie wie. Laryngolog - wszystko w porządku, pulmonolog - w porządku, gastroskopię robiłam - w porządku. Klasyka - wyniki dobre a pacjent ledwo chodzi. Jeszcze przede mną USG tarczycy i biopsja - moja endo chce mieć pewność, że już na pewno wszystko w porządku. Mam nadzieję, że jednak to zapalenie już nie wróci - też sobie tego nie wyobrażam (tak jak pewnie i mój pracodawca - dwa miesiące na zwolnieniu ). Markizo - życzę Ci zdrowia i optymizmu - a będzie dobrze. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link