Dodaj do ulubionych

Do Markizy

03.03.07, 13:50
Markizo - odezwij się. Jak się czujesz, czy już jest lepiej, udało Ci się
wyjść z niedoczynności? Napisz, bo cały czas się denerwuję a Ty się nie
odzywasz. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • markiza666 Re: Do Markizy 03.03.07, 15:23
      Witaj bardu!
      Ostatni wynik TSH 0.8 (0.4-4), niestety cały czas biorę letrox 75. Lekarka
      powiedziała, ze zobaczymy, jesli to tsh bedzie się dalej obniżać, to zmniejszymy
      dawkę hormonu. Wydaje mi się, że jestem w lekkiej nadczynności, bo nie mogę spać
      ostatnio i serce mi wali (puls czasami 100), a biorę propranolol.
      Teraz znowu przypętała się jakaś infekcja gardła (już prawie 6tydzień mnie
      trzyma),miałam nawet skierowanie z przychodni do szpitala, ale byłam prywatnie i
      lekarz stwierdził aftozę (niesamowity ból, naloty na gardle, brak
      temperatury,jakaś wydzielina z gardła). Trochę schudłam tzn.5kg i waga stanęła.
      Cały czas mam podły nastrój i brak wiary w wyzdrowienie, w to, że spotka mnie
      jeszcze coś dobrego. może to brak ćwiczeń (ciekawe, kiedy bedę mogła do nich
      wrócić i czy w ogóle?)...
      Słyszałaś bardu, że to zapalenie podostre lubi często nawracać (nie wyobrażam
      sobie tego)?!!!
      A co u ciebie?Z tarczyca to już chyba ok? Pozdrawiam i przesyłam całuski M666
      • bardu Re: Do Markizy 03.03.07, 23:15
        Markizo, cieszę się, że idzie ku lepszemu. W końcu kiedyś to TSH musi się
        ustabilizować. Tachykardia to chyba też jeden z objawów nadczynności? A co do
        infekcji to niestety teraz taki czas - musimy przetrwać. Do tego zima była
        łagodna i nie wymroziła wirusów, to nas teraz męczą. U mnie TSH w porządku, ale
        ciągle mam arytmię i moja kardiolog nie wie dlaczego (cały czas biorę rytmonorm,
        ale nie pomaga - chociaż do tej pory był zawsze bardzo skuteczny). Najgorzej
        jest w nocy - w dzień jeszcze jako tako. Ale codziennie budzę sie nad ranem,
        telepie mnie i nie mogę już zasnąć. Wiadomo tylko, że ten kaszel powoduje
        arytmię. A skąd kaszel to już nikt nie wie. Laryngolog - wszystko w porządku,
        pulmonolog - w porządku, gastroskopię robiłam - w porządku. Klasyka - wyniki
        dobre a pacjent ledwo chodzi. Jeszcze przede mną USG tarczycy i biopsja - moja
        endo chce mieć pewność, że już na pewno wszystko w porządku. Mam nadzieję, że
        jednak to zapalenie już nie wróci - też sobie tego nie wyobrażam (tak jak pewnie
        i mój pracodawca - dwa miesiące na zwolnieniu ).
        Markizo - życzę Ci zdrowia i optymizmu - a będzie dobrze. Pozdrawiam serdecznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka