malgo-sia77 02.10.07, 11:11 Czy może pani opisać jakie pani miała objawy niedoczynności tarczycy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julia56 Re: PYTANIE DO PANI JULIA56 02.10.07, 11:49 Hej, co Ty tak oficjalnie? Nie miałam żadnych objawów. Zaraz po operacji zaczęłam brać euthyrox. Wczoraj oddałam krew, żeby sprawdzić tsh po dwóch tygodniach od operacji. Nie mam jeszcze wyniku. A Ty masz jakieś objawy? Byłaś u endo? Odpowiedz Link
jula1232 Re: PYTANIE DO PANI JULIA56 02.10.07, 12:30 Daj znac o wyniku. Nadal trzymam kciuki**** Odpowiedz Link
malgo-sia77 Re: PYTANIE DO PANI JULIA56 02.10.07, 13:23 Juz jestem, Skierowanie na badanie TSH dostałam pare dni temu od lekarza z przychodni ponieważ od stycznia bardzo żle się czuję, straciłam na wadze ok 15kg,mam skierowanie do endokrynologa lae tarmin dopiero na listopad.załamka Odpowiedz Link
julia56 Re: PYTANIE DO PANI JULIA56 02.10.07, 13:30 Ojejku. (( A nie da się gdzieś wcześniej iść? Prywatnie? Wiem, że to kasa, ale kurcze, zdrowia szkoda. Odpowiedz Link
malgo-sia77 Re: PYTANIE DO PANI JULIA56 02.10.07, 13:48 No własnie kasa. tyle kasy ile stracilam na lekarzy i lekarstwa w tym roku to szok. Po za tym bylam 4 razy w szpitalu z podejżeniem wyrostka robaczkowego/ ból w prawym boku i prawa noga/nie wiem czy to może mieć związek z tarczycą, do tego stan podgorączkowy od kilku miesięcy /temp. 37,5 w dzien a wieczorem 36,3/ też mnie dziwi.napewno mam zwyrodnienie kręgosłupa szyjnego i już tym mrowieniem rąk i nóg sie staram nie przejmować.od wczoraj znowy mam kłucie w prawym boku i prawa noga dretwieje i boli.Kolonoskopia wykluczyła jakies zmiany w jelicie grubym. Lekarka z przychodni powiedziala ze mam nerwice albo depresje. W styczniu miałam gastroskopie i wyszedł wrzód na dwunastnicy i oczyliście bakteria helikobakter/chyba tak to sie pisze/ Odpowiedz Link
julia56 Re: PYTANIE DO PANI JULIA56 02.10.07, 14:28 Ja przed operacją miałam straszne uciski na szyi. Okazało się, że to zmiany czynnościowe. Te przyduszania związane były ze stresem. Może w Twoim przypadku warto ten wątek pociągnąć. Nerwy mogą z człowiekiem paskudne rzeczy wyczyniać. Choć dobrego endo na pewno trzeba odwiedzić. Odpowiedz Link
malgo-sia77 Re: PYTANIE DO PANI JULIA56 02.10.07, 15:29 No właśnie przez te uciski zrobiłam sobie usg szyi i nie mam żadnych zmian w tarczycy.Pan dktror powiedział że moja tarczyca jest bardzo ładna.Odwiedziłam równiez laryngologa i też wszystko ok.a uciski mam nadal.Martwi mnie to podwyższone TSH i spadek wagi ciała.ale mam nadzieje ze endokrynolog mi coś pomoże. Odpowiedz Link
julia56 Re: PYTANIE DO PANI JULIA56 02.10.07, 16:49 Moje uciski były koszmarne. od samego rana do samego wieczora. A wszystko przez nerwy. Trzymam kciuki za szybką i trafną diagnozę. Odpowiedz Link
julia56 Re: PYTANIE DO PANI JULIA56 02.10.07, 22:33 Tak, po tygodniu brania leku z dużą ilością magnezu. Odpowiedz Link
julia56 Re: PYTANIE DO PANI JULIA56 03.10.07, 12:38 Tak, doktor Chojnowski, na pierwszej wizycie. Odpowiedz Link
malgo-sia77 Re: PYTANIE DO PANI JULIA56 03.10.07, 16:55 Jestem pewna ,że te uciski są z powodu stresu,mnie do tego wszystkiego ugryzł pies nieszczepiony na wścieklizne i miałam kilka dni takiego strachu że szkoda gadać. Życzę wszystkim powrotu do zdrowia. Odpowiedz Link
julia56 Re: PYTANIE DO PANI JULIA56 03.10.07, 20:07 Małgosiu, ja Tobie też. Zwłaszcza szybkiej diagnozy. Dawaj znać, co u Ciebie. Odpowiedz Link