fr-edza 10.07.08, 19:55 Prosiłam bym kogoś o wklejenie mi ulotki z tego leku , gdyz posiadam tylko wersję francuzką. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hashi-tess Re: Cynomel...ulotka 10.07.08, 21:21 CYTOMEL to tylko hormon T3 z wypełniaczami tabletkowymi. Odpowiedz Link
fr-edza Re: Cynomel...ulotka 11.07.08, 12:19 Wiem co to za lek i czemu służy ,ale potrzebuje ulotkę , czytalam po Francuzku i cos sie nie zgadza , nie jestem pewna tego...bo kiepsko znam ten jezyk. Gdyby ktos mógł wkleić ulotkę była bym wdzięczna , interesuja mnie przeciwaskazania najbardziej. Odpowiedz Link
sakis Re: Cynomel...ulotka 11.07.08, 16:17 może poszukaj w Internecie?niedawno czytałam coś o tym leku, nie pamietam na jakiej stronie - chyba miała coś wsplnego z kulturystyką ale był tam dość obszerny opis leku, nie pamiętam, czy to była akurat ulotka. pozdr. Odpowiedz Link
aruana Re: Cynomel...ulotka 11.07.08, 19:39 Zbyt duża dawka Cynomelu może doprowadzić do nadczynności, a objawy nadczynności chyba nie trzeba opisywać. Zresztą po co czytać objawy niepożądane? Nawet nie zdjaesz sobie sprawy jak silna jest autosugestia... Odpowiedz Link
fr-edza Re: Cynomel...ulotka 13.07.08, 13:10 aruana wiem normalnie mam w nosie te ulotke , ale mam odwapnienia kosci i pisze tam cos o osteoporozie ale nie wiem czy dobrze odczytalamcał ten kontekst...jako przeciwskazanie,prosze niech ktos przepisze kawalek ulotki przeciwaskazan Odpowiedz Link
aruana Re: Cynomel...ulotka 14.07.08, 21:53 Nadczynność tarczycy może m.in. prowadzić do osteoporozy, dlatego jest taka informacja na wszelki wyapdek. Innymi słowy wszytskie ewentualne objawy nadzczynności moga Cię spotkać. I tyle. Odpowiedz Link
fr-edza Re: Cynomel...ulotka 15.07.08, 16:41 No reguły i tak nie ma , ja mam 25 lat i mam osteoporoze , a cale zycie miałam niedoczynność , no teraz juz nie mam tarczycy bo mi usuneli.Dzieki za odp. Odpowiedz Link
hashi-tess Re: Cynomel...ulotka 15.07.08, 22:44 gdybyś wpisała w google osteoporoza i tarczyca i poczytała kilka info dowiedziałabyś się, że tarczyca ma coś wspólnego z kalcytoniną. Co to jest ta kalcytonina? Musisz sobie sama na to odpowiedzieć. Tess Odpowiedz Link
fr-edza Re: Cynomel...ulotka 17.07.08, 09:58 hashi-tess rozbawił mnie Twój post , wydaje Ci sie tylko Ty posiadasz tutaj wiedzę , no takiego samochwaly tutaj jeszcze nie widziałam. Co do kalcytoniny to brałam ten hormon w zastrzykach podskornie w związku z osteoporozą , na ktora choruje , obnizył mi sie równiez bardzo mocno parathormon przez ortopede ktory o tym leku nie miał bladego pojecia i dawał dawki jak dla konia Wez sie nie wymondrzaj a jak nie masz nic madrego do napisania to sie nie udzielaj. Dysortografik Fredzia - Fredzia - Fredzia - Fredzia - Fredzia - Fredzia Odpowiedz Link
hashi-tess Re: Cynomel...ulotka 17.07.08, 10:25 szkoda, że Cię rozbawił. Będziesz dłużej cierpiała, ale to Twoje zdrowie. Odpowiedz Link
fr-edza Re: Cynomel...ulotka 17.07.08, 10:46 hashi tess a co Ty mozesz wieziec...ehhh dac dziecku kompa do reki Odpowiedz Link
hashi-tess Re: Cynomel...ulotka 17.07.08, 10:51 właściwie masz rację, wiem, że nic nie wiem. Pzdr Tess Odpowiedz Link
ahima Re: Cynomel...ulotka 17.07.08, 20:48 a w jakim języku chciałabyś? mam nadzieję, że wiesz iż w poslkim taka ulotka nie istnieje Odpowiedz Link
gosza26 Re: Cynomel...ulotka 29.07.08, 22:05 Jesli Cie dalej interesuje to mam przetłumaczona ulotkę. Odezwij sie może na poczte bo na forum ostanio zaglądam bardzo rzadko. Odpowiedz Link