19.10.10, 10:54
Witam

Staram się dzielić z Wami nowymi informacjami, doświadczeniem z własnych zmagań z Hasi.

Polecono mi książkę "Lepsze zdrowie dla każdej kobiety". Autor Dr. Nocuń przedstawia zbawienne działanie naturalnego progesteronu. Także stymuluje tarczyce! Wierząc autorowi a tym bardziej osobie która mi to poradziła postanowiłam się tym zainteresować. Naturalny progesteron jest w formie kremu, zaleca się wsmarowywanie go w odpowiednie miejsca na ciele. Przy tarczycy oczywiście szyja. Można także pozbyć się Histuizmu /owłosienie na wąskach i brodzie/ wsmarowywać w wymienione miejsca. Jest to krem z rośliny rosnącej gdzieś tam..., stosowanie nie ma żadnych ubocznych działań. No a na marginesie niestety HTZ przedstawiona jest bardzo niepokojąco działania uboczne i w powiązaniu z biznesem firm farmaceutycznych. Oczywiście nie zaleca w naszym przypadku odstawienia HTZ ale wspomaganie naturalnym progesteronem mającym na celu tytułowe "lepsze zdrowie każdej kobiety"
Czy ktoś z Was stosował?

Obserwuj wątek
    • aleksandra_01 Re: Dr Nocuń 19.10.10, 17:34
      > Polecono mi książkę "Lepsze zdrowie dla każdej kobiety". Autor Dr. Nocuń przeds
      > tawia zbawienne działanie naturalnego progesteronu. Także stymuluje tarczyce!

nam nie wolno stymulować tarczycy !
      leczenie Hashimoto, to oprócz uzupełniania hormonów tarczycowych
      również wyciszanie stanu zapalnego - autoagresji organizmu.
      stymulowanie tarczycy do większej pracy nie wyleczy Hashimoto,
      a może je tylko przyspieszyć.

a.
      • rosteda Re: Dr Nocuń 19.10.10, 22:53
        "Polecono mi książkę "Lepsze zdrowie dla każdej kobiety". Autor Dr. Nocuń przedstawia zbawienne działanie naturalnego progesteronu. Także stymuluje tarczyce! "

Piszesz to z takim przekonaniem ze progesteron stymuluje tarczyce uzywajac nawet wykrzyknika to wytlumacz nam jak on to robi.
        Ja wiem ze jedynym hormonem stymulujacym do pracy tarczyce jest tylko TSH.
        Z tego co napisalas moge wyciagnac takie wnioski:
        - Jesli autorka tej ksiazki faktycznie napisala ze "progesteron stymuluje tarczyce" to jest to wielka bzdura.
        - Jesli natomiast ty tak zrozumialas czytajac ta ksiazke to zrozumialas ja blednie.

"Można także pozbyć się Histuizmu /owłosienie na wąskach i brodzie/ wsmarowywać w wymienione miejsca. Jest to krem z rośliny rosnącej gdzieś tam..., stosowanie nie ma żadnych ubocznych działań."

Czy naprawde hormony nawet te naturalne z "rosliny rosnacej gdzies tam...," stosowane nieodpowiednio (za duzo albo za malo) nie maja dzialan ubocznych?

" No a na marginesie niestety HTZ przedstawiona jest bardzo niepokojąco działania uboczne i w powiązaniu z biznesem firm farmaceutycznych. Oczywiście nie zaleca w naszym przypadku odstawienia HTZ ale wspomaganie naturalnym progesteronem mającym na celu tytułowe "lepsze zdrowie każdej kobiety" "

To jak to jest z tym kremem, ma on dzialanie czy nie ma, bo czytajac twoje stwierdzenie ze nie mozna odstawic HTZ zaprzeczasz sama sobie.

Ps. Aleksandra, nic sie nie martw bo progesteron wcale dzialania stymulujacego na tarczyce nie ma i nie pobudza tarczycy do pracy. Ma natomiast inny i to bardzo pozytywny wplyw na nasza chorobe.
        • anka.83 HORMONY 20.10.10, 14:20
          jeżeli mogę się wypowiedzieć

Przede wszystkim zacznijmy od tego, że samodzielne stosowanie hormonów bez konsultacji z lekarzem to bardzo głupi pomysł. Wszelkie sztuczne hormony (płciowe, tarczycy, nadnerczy i in.) nie bez powodu są na receptę - samodzielne ich używanie wg własnego widzimisię, bez odpowiedniej wiedzy na ich temat może doprowadzić do totalnego rozregulowania układu hormonalnego. A to może być katastrofalne w skutkach (wszystkie hormony są pośrednio lub bezpośrednio ze sobą powiązane).

Czy ten/ta dr Nocuń to lek. med. czy jakiś doktor filozofii? Nie zna skutków ubocznych nadmiaru progesteronu?
        • dona0987 rola progesteronu 08.11.14, 20:44
          rosteda napisała:
          > Ps. Aleksandra, nic sie nie martw bo progesteron wcale dzialania stymulujacego na tarczyce nie ma i nie pobudza tarczycy do pracy. Ma natomiast inny i to bardzo pozytywny wplyw na nasza chorobe.

tak? Rostedo, jeżeli mogłabyś rozwinąć temat? Czy na przykład HTZ oprócz przyjmowania tyroksyny byłoby wskazane?
    • gabi981 Re: Dr Nocuń 20.10.10, 23:07
      Witam
      Słusznie dostało mi się od Was po głowie. Faktycznie użyłam złego słowa "stymulacja".

Teraz będę bardziej precyzyjna i konkretna.

Cytuje autora: "choroby z autoimmunoagresji polegają na tym że organizm wytwarza przeciwciała atakujące własne tkanki. Choroba Hashimoto zespół Sjogrena, Chorba basedowa liszaj rumieniowaty są związane z dominacją estrogenulub zażywaniem estrogenu. Pacjentki stosujące naturalny progesteron zgłaszają stopniowe ustępowanie choroby."
      A sam krem jest to produkt sprowadzany z USA i produkowany w 100% z dzikiego yamu /Discorea Villosa/.
      Kremu nie stosuje, czekam na wizytę u swojego endo żeby poruszyć temat.
      Chciałam także sasięgnąć Waszej opini.
      Pozdrawiam
    • pies_z_laki_2 Re: Dr Nocuń 08.11.14, 19:40
      Ciekawy temat, czy coś się zdarzyło dalej? Gabi, stosowałaś ten krem?
    • anja38kk Re: Dr Nocuń 01.12.14, 18:54
      Cześć dziewczyny śpieszę Was powiadomić że na rynku aptecznym pojawił się polski odpowiednik amerykańskiego kremu z naturalnym progesteronem także teraz jest łatwiej i bezpieczniej( słyszałam że zdarzają się podróbki na allegro ja nigdy nie trafiłam). Myślę że to dobra informacja.
      • kora963 Re: Dr Nocuń 29.06.15, 13:38
        anja38kk napisała:

> Cześć dziewczyny śpieszę Was powiadomić że na rynku aptecznym pojawił się polsk
        > i odpowiednik amerykańskiego kremu z naturalnym progesteronem także teraz jest
        > łatwiej i bezpieczniej( słyszałam że zdarzają się podróbki na allegro ja nigdy
        > nie trafiłam). Myślę że to dobra informacja.

Anja kupiłam ten odpowiednik , ale jeszcze nie zastosowałam . Czy mogłabyś napisać jak się sprawuje w Twoim przypadku?, bo z wypowiedzi wnioskuję, że dość długo go stosujesz ? Będę bardzo wdzięczna smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka