Dodaj do ulubionych

witaminy - różnice

29.02.12, 18:41
Chciałabym zamówić np. wit.B12 jednak nie wiem jaki rodzaj wybrać.
Jaka forma jest lepiej wchłaniana przez organizm : tabletka, pod język, guma do żucia czy może jakaś inna forma ?

Chcialabym wybrać witaminy ze strony www.iherb.com/ jednak już zgłupiałam i nie wiem które wybrać.czy te które mają : 5000 mcg w składzie są najlepsze ? Kupował ktoś już z tej stronki ?
Obserwuj wątek
    • pies_z_laki_2 Re: witaminy - różnice 01.03.12, 19:29
      Pierwsze przykazanie forumowicza - I nie będziesz mnożył wątków ponad przyzwoitą miarę tongue_out

Poczytaj tu:
      - forum.gazeta.pl/forum/w,24776,46574202,107020414,witamina_B12.html?s=0

• ja_tepe0 Re: witaminy - różnice 01.03.12, 21:18
        jedno z najbardziej nieprzyjemnych forów na jakich byłam, łaska odpowiedzi jest wielka.
    • wierka-5 Re: witaminy - różnice 02.03.12, 08:52
      O witaminie B12 jest wątek wystarczy go przeczytać.
      Jeśli Tobie się nie chce to nie możesz wymagać tego od innych i obrażać się na forum.
      • milaemalka Re: witaminy - różnice 02.03.12, 13:17
        Wątek jest bardzo rozległy i moze być trudno znależc .Prościej odpowiedziec jeżeli ktoś wie
        • ja_tepe0 Re: witaminy - różnice 02.03.12, 19:18
          dokładnie, jak kto wie to łatwiej mu napisać 3 słowa odpowiedzi na pytanie, niż całe złożone zdanie, że wątek już był i trzeba sobie szukać... to już nie pierwszy taki wątek tutaj...
          • hashi-tess Re: witaminy - różnice 02.03.12, 21:06
            ja_tepe0 napisała:

> dokładnie, jak kto wie to łatwiej mu napisać 3 słowa odpowiedzi na pytanie, niż
            > całe złożone zdanie, że wątek już był i trzeba sobie szukać... to już nie pier
            > wszy taki wątek tutaj...
            >
            aaale o coooooo chooodziiiiiiiiiiii..........
    • babs81 Re: witaminy - różnice 02.03.12, 14:09
      przeczytałam ten wątek ....i jakoś nie mogę doszukać się odpowiedzi na moje pytanie .

Z wątku można wywnioskować,że dobrze wchłaniana jest tabletka/krople pod język .... i tyle.
      • pies_z_laki_2 Re: witaminy - różnice 03.03.12, 11:38
        > przeczytałam ten wątek ....i jakoś nie mogę doszukać się odpowiedzi na moje pytanie .
        >
        > Z wątku można wywnioskować,że dobrze wchłaniana jest tabletka/krople pod język .... i tyle.

I w tamtym wątku mogłaś zadać swoje pytanie!
        Chodzi o to, żeby nie mnożyć wielu wątków o tym samym. Chociażby po to, żeby inni szukający nie musieli się błąkać po wielu wątkach, a interesujące wiadomości mogli znaleźć w jednym.
        • babs81 Re: witaminy - różnice 03.03.12, 11:51
          Ok ale ja nie szukam info tylko o B12 tylko info czy ktoś kupował w sklepie internetowym witaminy ( ewentualnie w aptece) i jakie wybrał ( które są najlepsze )
    • arronia Re: witaminy - różnice 02.03.12, 14:46
      Najlepiej w zastrzykach.
      Z tabletek polecano mi Solgar - ale to najwyżej na podtrzymanie poziomu, podnieść tabletkami trudniej.
    • monokrome Re: witaminy - różnice 02.03.12, 15:34
      W kroplach pod język, do kupienia np. na Allegro.
      • wierka-5 Re: witaminy - różnice 05.03.12, 08:22
        babs- trudno Ci doradzić, bo nie wiem z jakiego powodu chcesz brać tą witaminę.
        Nie znam twoich wyników badań ani witaminy , ani przeciwciał blokujących jej wchłanianie. Nie wiem czy w ogóle je masz, a to jest różnica zasadnicza istotna przy dobierani formy leku.
        Jeśli ma się przeciwciała blokujące wchłanianie witaminy takie jak wysokie anty TPO lub obecne przeciwciała przeciwko wewnętrznemu czynnikowi Castla i komórkom okładzinowym to żadne tabletki nie pomogą za wyjątkiem tych w dawce 1000. Dzieje się tak dlatego,że wchłania się tylko 2 % z tabletki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka