Dodaj do ulubionych

Endokrynolog dziecięcy - Warszawa

04.10.14, 11:49
Dzień doby!
Szukam lekarza do zdiagnozowania i poprowadzenia córki (14 lat). Sama mam hashi i podejrzenia, że ona też. Możecie kogoś polecić? Może być prywatnie.
Obserwuj wątek
    • pies_z_laki_2 Re: Endokrynolog dziecięcy - Warszawa 06.10.14, 02:30
      Szukałabym już endo dla dorosłych, 14 lat to całkiem spora dziewczyna smile
      • milka_milka Re: Endokrynolog dziecięcy - Warszawa 06.10.14, 07:44
        Będę pytać, ale to jednak nie to samo.
        • hashitess Re: Endokrynolog dziecięcy - Warszawa 06.10.14, 08:27
          Zaprowadż cór?ę do medyka, który Ciebie prowadzi.
          • milka_milka Re: Endokrynolog dziecięcy - Warszawa 06.10.14, 08:33
            Tak zamierzam na początek, ale mam już doświadczenie z innych dziedzin medycyny, że lekarze dla dorosłych bardzo niechętnie zajmują się nawet starszą młodzieżą. Miałam nadzieję, ze może ktoś zna godnego zaufania endokrynologa dziecięcego w W-wie, i to raczej prywatnie, bo w poradniach proponują mi zadzwonienie w grudniu po zapis na przyszły rok. A córka ma TSH w granicach 8, przy normie dla dzieci 4 (ile dokładnie, nie wiem, dziś odbieram wyniki, tylko to podali mi przez telefon) i podwyższone przeciwciała Anty-TPO.
            • procesor Re: Endokrynolog dziecięcy - Warszawa 08.10.14, 10:11
              dr Grajewska-Ferens przyjmuje w Warszawie dzieci i dorosłych
              w Luxmedzie w Jerozolimskich 162 chyba
              ale na pewno musza być i inni smile
    • kremmaska Re: Endokrynolog dziecięcy - Warszawa 09.10.14, 14:23
      Ja też poszukuję dla 13latki. Czy możecie kogoś naprawdę dobrego ?
      Wielu lekarzy nie przyjmuje młodzieży w tym wieku.
      • milka_milka Re: Endokrynolog dziecięcy - Warszawa 09.10.14, 14:57
        Idę dziś do dr Alicji Korpysz (polecono mi), to zdam relację.
        • milka_milka Byłam - polecam 11.10.14, 13:35
          Z pierwszej wizyty bardzo pozytywne wrażenia. Pani doktor spokojna, rzeczowa, dokładna. Interesująca się stanem i samopoczuciem pacjenta, nie tylko wynikami. Zwracająca uwagę na Ft3 i Ft4 bardzo niż TSH. Powiedziała o selenie, o suplementacji D3. Generalnie przyznała, że hashi to choroba o tysiącu twarzy i najważniejszy jest pacjent, nie wyniki. Nie broni się przed euthyroksem.
          • lucyna_maj Re: Byłam - polecam 11.10.14, 21:35
            Moje dziecko pani dr korpysz leczy wyłącznie w oparciu o tsh i ft4, a właściwie zwraca uwagę bardziej na tsh i od niego uzależnia dawkę, ft3 jej nie interesuje. Owszem nie broni się przed euthyroxem syn miał tsh 4,8 i dostał leczenie. Ja mam zupełnie mieszane uczucia. Syn tył z powietrza, a miał zmniejszane dawki, bo pani dr twierdziła że to kwestia diety, a nie tarczycy. Leczony był na subkliniczną niedoczynność. Sama musiałam wpaść na to żeby zrobić badania ferrytyny, i przeciwciał po jakimś czasie i wyszło hashimoto. Teraz jestem już wyedukowana dzięki forum i sobie jako leczącej hashimoto i wiem już jak powinnam prowadzić dziecko i na co zwracać uwagę. "Najważniejszy pacjent nie wyniki" - niestety nie powiedziałabym tego odnośnie leczenia mojego syna przez panią dr.
            • milka_milka Re: Byłam - polecam 11.10.14, 23:16
              Ja odebrałam ją inaczej, ale zobaczę, co będzie dalej.
              • lucyna_maj Re: Byłam - polecam 12.10.14, 08:29
                Dziewczyny a macie jakąś wiedzę o dr Chmurze? Poleciła mi ją moja pediatra jako najlepszej dziecięcej endokrynolog
                • anna-agnieszka Re: Byłam - polecam 22.01.15, 17:33
                  Witam,
                  czy mogę prosić o telefon, godziny przyjęć lub inne informacje jak zapisać dziecko na wizytę prywatną do endokrynolog dr.Marty Chmury.
                  Z góry dziękuję.
              • askena Re: Byłam - polecam 13.06.16, 15:48
                Uwaga na Korpysz, jako pediatra jest tragiczna! Odesłała kilkutygodniowe, odwodnione dziecko z silną biegunką bez leków i badań! Po wizycie u - na szczęście - kompetentnego lekarza dziecko wylądowało w szpitalu. Co więcej KASUJE NEGATYWNE OPINIE o sobie na znanym lekarzu! Te wszystkie pozytywne opinie pewnie też sama sobie napisała! Omijać ją szerokim łukiem!
      • magdalena401 Re: Endokrynolog dziecięcy - Warszawa 21.05.15, 00:40
        Z czystym sumieniem mogę polecić Panią Doktor Izabelę Rogozińską. Trafiliśmy z synem do Pani Doktor - co prawda prywatnie w Mediparku, na fundusz nie ma co czekać, ale jak najbardziej nie żałuję. Podejście do problemu profesjonalne. Niczego nie bagatelizowała. Wysłuchała wszystkiego czym się zmartwiliśmy i odpowiedziała na pytania. Pełen profesjonalizm w planowaniu leczenia i w późniejszej realizacji.
        • nuis Re: Endokrynolog dziecięcy - Warszawa 23.06.15, 11:10
          też szukam dobre i sprawdzonego lekarza dla nastolatki. Ostatni lekarz nie bardzo się sprawdził
        • ferb3 Re: Endokrynolog dziecięcy - Warszawa 06.07.15, 09:04
          Niestety nie mogę podzielić tego zdania. Wizyta u pani Rogozińskiej niczego nie wyjaśniła. Nie zleciła badań, zasugerowała, abym udała się do psychiatry ( córka ma nadmierne owłosienie) i kazała podawać D3. Nie mogę polecić, na pytanie moje czy problem może się powiększać, powiedziała, że tak i nie widzi problemu. Bardzo potrzebuję endokrynologa zajmującego się nadmiernym owłosieniem. Proszę o sprawdzone namiary. Dziękuję
          • a-gnieszka666 Re: Endokrynolog dziecięcy - Warszawa 23.12.15, 13:36
            Trafiłam do Pani dr Rogozińskiej przypadkiem i żeby zaoszczędzić na czasie poszłam na konsultacje prywatnie, syn miał wtedy jakieś 7 lat Pani Rogozińska przeprowadziła z nami rozmowę i kazała przyjść, ale już do poradni przy szpitalu przy Litewskiej za 2, 3 lata. Poszliśmy jak syn miał 10,5 roku no i niestety duża zmiana w podejściu do mnie i syna. Nie była niemiła ale już tak chętnie nie udzielała informacji, o wszystko musiałam pytać kilka razy żeby, dosłownie, wydusić odpowiedź. I tak naprawdę zajęła się synem, (badania, itp) po 2 wizycie a wizyty co 6 m-cy. Krew ok, kości dziecka młodszego, czyli też dobrze - tyle mniej więcej usłyszałam od pani doktor, wyników badań nie dostaliśmy sad Nie będę się rozpisywać, dodam tylko że obecnie syn ma 13 lat i 144 cm wzrostu, badania w szpitalu na wyrzut hormonu Pani dr nie uznała za konieczne. Ogólnie nie polecam, chyba że macie jakąś wiedzę medyczną i będziecie wiedzieli na co zwrócić uwagę. Rozważam zmianę lekarza. Zna ktoś dobrego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka