bandziaa
01.01.15, 22:39
Witajcie. Mam prośbę o pomoc w interpretacji wyników i o poradę. Od lutego zeszłego roku leczę się na Hashimoto. Miałam tsh 5,6 i dostałam Eutyrox 50. po trzech miesiącach kontrola i tsh bylo na poziomie 4,19. Lekarz zmieniła dwakę na eutyrox 75. I wtedy zaczęły się cyrki. Stałam się strasznie nerwowa, miałam kołatania serca. Wtedy kazał mi brac 50 i 75 na zmiane i niestety nie było poprawy. Ciagle chodziłam jak pijana, nawet przez sen miałam zawroty głowy i serce mało nie wyskoczyło z klatki. Dwa razy byłam na pogotowiu i ekg było dobre. Krew cukier magnez wapn tez ok. sama zmniejszyłam sobie dawkę do 50 i przy niej zostałam. Uspokoiło się serce choć czasem je czuje i mineły zawroty głowy. Ale wyniki nie bardzo mi sie podobaja, szczególnie, że chciałabym starać się o dziecko.
Obecne Tsh 3,19
FT4 0,89 (0,61 - 1,12) 54,90 %
FT3 2,99 (2,50 - 3,90) 35% wg kalkulatora
Powiedzcie co mam zrobić. Do lekarza idę dopiero 23 stycznia. Czy mam zwiększać dawkę? Boję się żeby znów kołatanie serca i zawroty głowy nie wróciły... może zmienić eutyrox na inne tabletki... ręce mi już opadają , a tak chciałabym zajść w ciążę...