Dodaj do ulubionych

Zespół suchego oka

18.03.05, 13:47
Ta przypadłość często występuje przy niedoczynności tarczycy. Tak też jest w
moim przypadku. Dla tych wszystkich dziewczyn które borykają się z tym
problemem polecam Oculotect( polecony przez okulistę). Lek sprawdziłam na
sobie- działa, złagodził objawy. Kosztuje około 19 zł, do kupienia bez
recepty.
Ada
Obserwuj wątek
    • tess-hashi Re: Zespół suchego oka 18.03.05, 16:43
      Niestety, mnie to też dosięgło.
      Ja za każdym razem kupuję inne kropelki.
      Ostatnio Pani w aptece zaproponowała mi za niecałe 40,- zł. Paranoja. Jak tu brzydko nie mówić i jak się nie dać chorobie przy takich cenach.
      Tess
    • nefretete8 Re: Zespół suchego oka 19.03.05, 00:14
      Dziewczyny a co ja mam powiedzieć mam taki zespół suchego oka przez Roaccutan
      że uszkodził mi aż dwie 3 substancji filmu łzowego i nabłonki które to tez
      produkują,,Miski ja używam kropli za 60 zeta i starczają mi na 1,5 tyg bo nie
      moge z konserwantamiAle co moge Wam z serca polecić bo próbowałam WSZYSTKICH
      preparatów u nas na rynku ,Dobre choc z minimalną ilością są tears naturale
      II ,Vidisic oraz Biolan[ostatnio nowośc na rynku],pierwsze z preparatów przeze
      mi wymienionych sa w cenie do 20 zł a biolan 24 zł.Jesli macie jakieś problemy
      natury okulistycznej to polecam bez obaw piszcie ,siedzę w tym temacie nawet
      okulista powiedział ze jestem zorientowana szkoda że ja o większości okulistów
      tak powiedzieć nie mogę!!
      Co jeszcze dobrze kupić olej lniany i po 2 łyżki na chlebie lub bułce
      żażywać ,jedna rano druga wieczorem przez pół roku oraz kupic nawilzacz
      powietrza,ograniczyć cukier i kawe pic conajmniej 6 szkalnek niegazowanej wody
      dziennie raz na rok odwiedzać okulistę,lub w razie potrzeby częściej,pic kompot
      herbaty kawy wysuszaja co ma znaczenie zwłaszcza w zespole Sjogrena [to do
      Ciebie HASHI],często mrugac przed komputerem ,nie palić ,ograniczyć przebywanie
      wśród osób palących.To naprawdę z serca wiem co mówię jak by co to
      pytajcie,całuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka