nefretete8 22.03.05, 12:07 www.borgis.pl/czytelnia/pf/2000/04/04.php Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nefretete8 Re: dla Janki o Biostyminie 22.03.05, 12:17 i jeszcze to Janko www.info- med.pl/katalog/leki/ziolaindeks/biostymina.html oraz http"//www.resmedica.pl/zdart200010.html Odpowiedz Link
nefretete8 Re: dla Janki o Biostyminie 22.03.05, 12:19 sorka www.info-med.pl/katalog/leki/ziolaindeks/biostymina.html www.resmedica.pl/zdart200010.html Odpowiedz Link
janka111 Re: dla Janki o Biostyminie 23.03.05, 09:58 Witaj Nefretete8 ! Dzieki za wiadomość, to bardzo ważne. Przy Hashimoto NIE wolno Biostyminy, Bioaronu ,BIOARONU C. Odpowiedz Link
to-ja-007 Re: dla Janki o Biostyminie 23.03.05, 12:38 Takze dozylnie? To zostaje tylko TFX ......... ? Bo jak nie wolno biostyminy to zaraz sie okaze ze i FIBS jest zabroniony..... Odpowiedz Link
maja744 Re: dla Janki o Biostyminie 30.03.05, 21:06 Dlaczego nie wolno? poprosze lapatologicznie. Ja bralam w styczniu doustnie. Odpowiedz Link
tess-hashi Re: dla Janki o Biostyminie 30.03.05, 22:51 SKŁAD: wyciąg z liści aloesa. WSKAZANIA: pobudza czynności obronne organizmu, objawy postępującego procesu starzenia, ubytek sił witalnych, przewlekłe stany wyczerpania nerwowego, alergia, łuszczyca, środek pomocniczy w chorobach oczu, choroby jamy ustnej i zębów. PRZECIWWSKAZANIA: zaburzenia w krążeniu krwi, zaawansowana niewydolność nerek, drugi i trzeci trymestr ciąży, stan pozawałowy, stan pozakrzepowy, złośliwy nowotwór, czynna gruźlica, uczulenie na preparat. SPOSÓB UŻYCIA domięśniowo 1 ampułka codziennie lub co drugi dzień, po serii 10-30 wstrzyknięć przerwa 2-4 tygodnie, w razie potrzeby nowa seria wstrzyknięć. To kopia info zawartych na jednej ze stron podanych przez Gosię. Mnie poleciła Biostyminę lekarz dermatolog /mam zmiany łuszczycowe na dłoniach/. Poza tym p. doktor ma problemy z RZS - podobnie jak ja. Zjadłam lub wstrzyknęłam sobie do tej pory ok. 50 ampułek i jak do tej pory mogę tylko mówić o jej dobroczynnym wpływie na mój organizm. Wiem też napewno, że od podawanej ustnie biostyminie schudłam. Dokładnie to sprawdziłam. Nie działo się to z dnia na dzień, ale po ok. 2 tygodniach były widoczne efekty. Teraz mam problem ze swoim samopoczuciem, bo nie wiem czy to wiosna czy brak działań w postaci iniekcji biostyminy lub TFX, z mojej strony. Myślę, że w najbliższym czasie będę mogła coś bliżej na ten temat napisać. Pozdrawiam Tess Odpowiedz Link
nefretete8 Re: dla Janki o Biostyminie 30.03.05, 22:59 ja wiem tylko że nie mozna jeżówki i aloesu [takiego np jak maja laboratoria natury www.laboratorianatury.pl ale nie wiem czy Biostymina się kwalifikuje Pan Różański jest teraz w Danii ale spytam się go może jak wróci] Odpowiedz Link
aada1 Re: do Tess 31.03.05, 11:19 Witaj droga Tess)) Tak Nefretete ma rację nie wolno aloesu i jeżówki.Ja też się o tym dowiedziałam od znajamego lekarza. Zarówno aloes jak i jeżówka pobudza a nie stymuluje. Jak się czujesz? Wyczytałam, że nie za dobrze- może to wiosenne przesilenie? Mogę Cię pocieszyć,że u mnie też nie za ciekawie. Już drugi raz po zimie a przed wiosną TSH wybija mi się w górę. Ostatnie 8 miesięcy wyniki były w normie a teraz znów kicha... Pozdrawiam Cię serdecznie Ada Odpowiedz Link
to-ja-007 Re: 31.03.05, 11:34 A wiecie ze ja tez sie ostatnio kiepsko czuje? i hormony mi sie pogorszyly ... Myslalam ze to zla dieta (bylam 2 tyg. w Japonii i od tamtej pory czuje sie tragicznie) + pogoda ..... ale moze to tylko pogoda. Odpowiedz Link