Dodaj do ulubionych

zmiany pogody

02.05.05, 12:12
ja mam Kobitki do Was pytanko: czy czujecie sie lepiej w te sloneczne dni czy
gorzej?....bo mnie glowa boli od 3 dni..zawroty non stop i caly czas mi
goraco a temp nie mamuncertain moze Ktos z was tez tak odczuwa? i teraz nie wiem czy
mam zwiekszyc sobie eutyrox czy nie? (jakies 2 tyg temu zmiejszylam z 75 na
50)uncertain dajcie jakas rade....
Obserwuj wątek
    • to-ja-007 Re: zmiany pogody 02.05.05, 16:23
      A za niskiej temp. tez nie masz, tak?
      Zmniejszylas na 50 przez niskie tsh czy mialas objawy nadczynnosci?
      Dlaczego chcesz teraz zwiekszyc dawke?

Jesli chodzi o cieplejsze dni to na poczatku pierwsze 1-2 tyg. nie czuje sie
      najlepiej. Tez miewazm zawroty glowy. Jestem oslabiona i stale spiaca -
      niezaleznie od poziomu hormonow tarczycy.
      Ale to samo mi przechodzi.

• hela1980 Re: zmiany pogody 02.05.05, 20:06
        wlasciwie temp ok zawsze ok 36,4 lub 36,6...zmniejszylam dawke bo mialam dziwne
        zawroty glowy, uczucie rozpierania, i fakt troszke ostatni tydzien
        lepiej...ostatni tsh na granicy gornej normy ale to bylo jakis m-c temu kolejne
        wyniki robie jednak w srode...no i teraz nie wiem czy takie nowe cuda co mi sie
        przytrafiaja-fakt wstaje zmeczona gorzej jak przed spaniem, glowa znow peka-i
        czy moze tym razem znow wrocic trzeba do dawki 75....
      • aada1 Re: zmiany pogody 03.05.05, 14:08
        To z tymi zawrotami głowy to widzę, że wieksza część z nas się boryka...sad
        Mnie jak czasami zamiecie gdzieś pod sklepem to tylko łapie się ściansmile
        Jak zmniejszam dawke jest OK - tylko znów TSH wybija. Już sama nie wiem co jest
        lepsze te zawroty czy wysokie TSH (Aktualnie u mnie 5,2). Oszaleć można.
        Ada
    • aada1 Re: zmiany pogody 02.05.05, 20:03
      Witaj Helusmile)
      TSH to masz napewno dobre jakie jest dokładnie- robisz czesto badania więc to
      masz pod kontrolą. Piszesz,że dwa tygodnie temu zmniejszyłaś dawke i co nie ma
      wogóle poprawy?
      hmmmm...organizm musi dopasować się do hormonów. Z Twojego opisu (jeśli TSH i
      FT4 jest dobre)jest to reakcja na hormon- zmniejsz sobie dawkę na 3/4 po kilku
      dniach powinno Twoje samopoczucię się poprawić, jeśli nie to bierz 1/2 tabletki
      i wtedy już sama zoriętujesz się co się dzieje.
      Jeśli zwiększysz sobie teraz dawkę to możesz zacząć "walić głową o ściany" -
      prawdopodobnie migreny się nasilą...sad
      Jak chcesz pogadać- łap mnie śmiało- masz moje gg 5578187
      W lecie zapotrzebowanie na tyroksynę jest mniejsze niż w zimie- pamiętaj o tym.
      Pozdrawiam Cię serdecznie Ada

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka