hela1980 18.05.05, 22:00 Kobitki moje Drogie mam pytanko, czy ktoras z Was czuje/czula u siebie, takie wrazenie puchniecia gradla od sroda, sciskania go, jakby przelyk sie zwezal? czekam na wszystkie opinie i rady..... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ojka1 Re: ucisk w gradle 18.05.05, 22:49 Mam ten sam problem w momencie gdy moje TSh znacznie odbiega od normy tzn.kształtuje się w okolicach 5-9, przynajmniej tak zdarzyło się dwa razy więc łączę te dwa fakty (chyba że się mylę) Odpowiedz Link
hela1980 Re: ucisk w gradle 19.05.05, 08:11 kurcze nie wiem co o tym myslec...wyniki z 4 maja mam takie: tsh=1,77 norma <0,35-4,94> ft4 1,05 norma <0,7-1,48> TPO 2424,2 norma<60 czyli jednym slowem super<no moze co do TPO nie wymagajmy za wiele>... ale tydz temu w czw wzielam znow kolejna dawke chemioterapii i to dziwne uczucie w gardle mam od 2 dni...i boje sie, ze moze chemia cos znow zachwiala, nie mam za bardzo jak zrobic w tym tyg aktualnych badan(zreszta robienie ich co 3 tyg to lekka paranoja:/)-poza tym hematolog prosil o ograniczenie liczby kluc bo nie mam juz zyl przez chemie, same zrosty moze zwiekszyc sobie dawke euthyroxu z 50 na 75? aha no i dzis rano doszla jeszcze lekka biegunka...kurcze nie wiem co robic macie pomysl?? Odpowiedz Link
hashi-tess Re: ucisk w gradle 19.05.05, 09:31 cześć Helu! Moim zdaniem wyniki są prawidłowe. Przy zwiększeniu dawki eutyroxu wejdziesz w nadczynność /wiosną tarczyca wzmaga prace, a ty bierzesz leki immunosupresyjne/. Biegunka - pytanie pewnie głupie - może coś zjadłaś, np płatki owsiane. Takie dziwne uczucie, że w gardle coś jest miewam nieczęsto, ale właśnie w ostatnich dniach to czułam. Może należałoby wiązać to właśnie z wiosną. Nic innego nie przychodzi mi do głowy. Tess Odpowiedz Link
to-ja-007 Re: ucisk w gradle 19.05.05, 10:38 Ostatnio tez tak mam. Zauwazylam ze pojawilo sie to gdy zaczelam brac te wieksze dawki selenu Dlatego na razie zmniejszylam dawke i jest normalnie. Odpowiedz Link
pakawsm Re: ucisk w gradle 19.05.05, 11:39 Ja tez ostatnio czuje ucisk w gardle a wczoraj to już przesadnie go czułam. Przyczym wczesniej jak jeszcze nie wiedziałam ze mam hashi to tez miałam takie uciski wtedy mysłałam ze akieś duszki mnie duszą bo czasem to było tak jak by mnie ktoś dwoma rękoma złapał za szyje i cisnoła, ale teraz zaczełam kojażyć i czuję że to przez nerwy tak mi sie dzieje, bo teraz tez jestem lekko poddenerwowana i ciśnie mnie gardło. Więc może to nerwy. Pozdrawiam Paula Odpowiedz Link