Dodaj do ulubionych

HEJ ZAJACOWNA

01.06.06, 08:35
Dopisałam do listy,napewno znajdziesz tu pomoc,poczytaj jakie ewentualnie
możesz mieć inne przeciwciała które uniemożliwiają Ci zajście w
ciąże ,napewno Ula i inne osoby pomogą ,niech się Twoja mama
przebada ,zwlaszcza że choroby auto występują u WAS w rodzinie,pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • zajacowna Re: HEJ ZAJACOWNA 01.06.06, 10:50
      dziekuje za wpuszczenie na forum.
      Wiem jeden dzien ze mam Hashimoto, jestem jak oglupiala, nic nie wiem, mam
      tysiace pytan i czytam i czytam i czytam....
      • katerina24 Re: HEJ ZAJACOWNA 01.06.06, 17:27
        No tu to prawdziwa księga-cegła do czytania ,nie ma co panikować ,dobrze
        będzie ,masz leczenie ;w lipcu kontrola ,akurat TSH powinno spaść.Nie napisałas
        na forum zdrowie kobiety jak Tam Twoje usg?Spr mame ,mówię Ci zeby było
        wszystko jasne ;propo ciązy tu się dużo osób stara/starało i się udawało więc
        oprócz tego żeby być dobrej myśli spr i znajdź db lekarza który zleci Ci inne
        badania przeciwciał ,które moga mieć związek z naszą choroba i utrudniać
        zaciążenie ,teraz przynajmniej wiesz co Ci mogło w staraniach o dziecko
        przeszkadzać.
        Jak bedziesz szła do lekarza w lipcu to min badanka
        morfologia
        OB
        mocz
        cukier[pamiętaj że t/wój brat ma cukrzycę wiec raz na pół roku dobrze sobie
        cukier spr]
        żelazo[ z niedoczynnością łażą w parze anemie]
        i propo immunologii rozrodu jak jestes z Wawy db jest dr Jerzak[wpisz prosze w
        forumowa wyszukiwarę tam przydatne o niej linki,opinie etc]jak nie jesteś z
        Wawy szukaj u siebie albo immunologa albo ginekolaga który Cię poprowadzi
        znając Twe problemy ,pozdrawiam główka do góry
        • zajacowna Re: HEJ ZAJACOWNA 01.06.06, 18:33
          witajcie,
          dzis zrobilam tf 3 i tf 4, niestety nikt nie dal mi na usg. w moim miescie
          nikt nie robi antygenow.dzis wzielam pierwsza tabletke Euthyox 50 i dziwnie mi
          jest.brzuch mam obolaly jak w czasie okresu i jest mi niedobrze...
          • katerina24 Re: HEJ ZAJACOWNA 01.06.06, 18:44
            A to jak lekarz stwierdził Hashi?
            Możliwe że masz bo choroby auto wystepuja w Twojej rodzinie ale usg to
            podstawa,Anti TG i TPO też [to nie antygeny to zupełnie co innego to są
            przeciwciała]
            pozatym dawka na początek ciut duża możesz brać rano po 25mg przez tydzień albo
            nawet po połowie 25 mg[ja tak na poczatek miałam ]potem się dawkę zwiększa na
            przestrzeni np 2 tyg i dochodzi do docelowej[50mg],;lekarz poinformował Cię jak
            masz brac lek?[że rano ,na czczo,nie pić kawy od razu potym ,jak masz spozywac
            posiłek po jakim czasie etc]
            Przeciwciała trzeba zrobic i usg tarczycy też ,możesz pojechać do innego
            ośrodka i zrobic badania?
            • zajacowna Re: HEJ ZAJACOWNA 01.06.06, 18:49
              no to pojde prywatnie i to zrobie.
              moze cos znajde... o przeswietlenie sie zapytam
              .
              tak wiem jak przyjmowac... nie pijam kawy..
              czuje sie strasznie!
              • katerina24 Re: HEJ ZAJACOWNA 01.06.06, 19:02
                Nie prześwietlenie [to nie badanie rtg]tylko poproś o USG narządu tarczowego
                vel tarczycy to wszystko!!
                Czujesz się źle generalnie czy dlatego że wzięłas hormon?Spróbuj jutro mniejszą
                dawkę spokojnie,jak po 2 ,3 dniach będzie tak samo ,może będziesz musiała
                zmienić lek [na inny ],moze ten xle tolerujesz ,na poczatku moga być inne
                objawy [ulotka] które moga /przechodzą ,nie trac wiary,pozdrawiam
                • zajacowna Re: HEJ ZAJACOWNA 01.06.06, 19:20
                  dzieki za wyjasnienie. Wiesz dla mnie wszystko jest nowe.
                  co do samopooczucia to trudno stwierdzic... wydaje mi sie ze czuje sie inaczej
                  niz zwykle... choc rownie dobrze to moze byc auto sugestia choroba, czy po
                  leku, czy pogoda.
                  • zajacowna moze jednak jestem zdrowa? 05.06.06, 12:25
                    mam waptliowsci co do mojego Hash. Zrobilam dzis ft3 i ft4
                    ft3 5,46 pmol/l ( norma 4-8,3)
                    ft4 11,15 pmol/l (9-2)
                    TSH mialam 3,55
                    Czy mozecie mi powiedziec co mowia te wyniki? wedlug mnie wszystko jest ok?

USG tarczycy zrobie 9 czewca.

Przeciwcial nie mam mozliwosci zrobic to u mnie w miescie nikt tego nei robisad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka