Dodaj do ulubionych

Źle sie czuje :( :( :(

14.03.07, 16:32
Niby wiosna idzie, slonko swieci i jest pieknie a ja sie czuje jak nie wiem !! Jestem czesto zmeczona, boli mnie glowa praktycznie caly czas, czy wstane po 9 godzinach snu czy po drzemce poobiedniej (co mi sie ostatnio nie zdarzalo) to glowa i tak "ciezka". Juz nie mowie o wewnetrzej adresji!!! Jestem zla jak osa, jakies dziwne napady zlosci mam, i to wrazenie ze zaraz "pozabijam" wszystkich bo tak mnie denerwuja!!!!! A jeszcze miesiac temu bylo cudownie, moglam gory przenosic sad

O co chodzi??
Wiem wiem powinnam przestawic ewentualne wyniki, ale moge tylko napisac ze TSh z 28 lutego to 1, 26. Ft3 ift4 niestety nie mam, bo pani doktor o nie w ogole nie pyta!!! <---
Obserwuj wątek
    • isabelchen Re: Źle sie czuje :( :( :( 14.03.07, 16:35
      a w hashimoto występuje depresja?
      • kiciucha-hashi Re: Źle sie czuje :( :( :( 14.03.07, 16:55
        No to ba, to jeden z wiodących objawów Hashi spowodowany niedoborem hormonów
        tarczycy.
        • isabelchen Re: Źle sie czuje :( :( :( 14.03.07, 17:19
          kiciucha-hashi napisała:

> No to ba, to jeden z wiodących objawów Hashi spowodowany niedoborem hormonów
          > tarczycy.

to czemu qrwa żaden psychiatryk nie wysyła
          pacjentów na badania tarczycy, wrrrrrrrrrr
    • rroza56 Re: Źle sie czuje :( :( :( 14.03.07, 16:38
      Nie martw się. Ja rozumiem. Moja dr twierdzi, że fT3 i fT4 sa także zbedne, i
      stwierdziła, że ona nie moze mi pomóc.
      A widziałaś wczoraj, jakie cudne gwiazdy były na niebie?
      może posłuchaj, jak lubisz, jakiejs dobrej muzyki???
      Moze kup sobie jakiś drobiażdżek??? Książkę poczytaj?
      Albo wiesz, idź na spacer. Samiutka! Posłuchaj jak spiewa przyroda, ile ma
      barw, ile dźwięków. Osy wink tez się już obudziły, może więc jakaś symbioza??wink
      Posyłam troszkę siły i ciepłego wiatru. Juz dobrze, ciii...
      Pozdrawiam ślicznie.
      Różawink
      • matalanka1 Re: Źle sie czuje :( :( :( 14.03.07, 16:51
        Normalnie, az mi sie łezka w oku zakrecila smile
        Dziekuje za tak mile slowko, widze, ze tu ktos jednak mnie rozumie. Moi bliscy chociaz staraja sie zrozumiec moja chorobe, to uwazaja, ze nic mi takiego nie jest bo nie jest to namacalne. Przeciez hormonow golym okiem nie widac, wiec tak naprawde nie wiedza jak sie czasem czuje zle, jak nie potrafie opanowac swojej zlosci i sie na wszystkich wyzywam.
        Straszne to jest.
        Co do spaceru- wlasnie z niego wrocilam, a ksiazke bardzo chcialabym przeczytac, ale ... jak ja juz mam w rekach to sie nie moge skupic !!! Czytam ale nie wiem o czym sad
        Co za samopoczucie sad
      • kiciucha-hashi Re: Źle sie czuje :( :( :( 14.03.07, 16:54
        O Boże ... następny konowała od 7 boleści. Jak można powiedzieć, że ft3 i ft4
        są zbędne ?! I jak to NIE MOŻE Ci pomóc ?! Od tego k..wa jest!
        • rroza56 Re: Źle sie czuje :( :( :( 14.03.07, 21:05
          No widzisz, że nie jest od tego. Wczoraj godzine rozmawiałam, mówiłam o
          dolegliwosciach, dawkach, sugerowałam, że trzeba pciała i ft3 i 4. I na końcu
          stwierdził, że dalej brac jak do tej pory, raz sobie zmiejszac dawke, raz
          zwiekszac, i ona nie wie, z czego te objawy, bo na pewno nie z haszi.
          A dodatkowe badania niczego nie zmienia ani nie wyjaśnią. Pytałam dzisiaj
          prywatnie o badania, ale to 100-wkę trzeba wydać. A teraz nie mam ;-(
          Będę szukała następnego endo. może wreszcie trafie na dobrego?/
          Pozdrawiam. Róża.
    • kiciucha-hashi Re: Źle sie czuje :( :( :( 14.03.07, 16:52
      ŻE CO ?! FT4 i FT3 lekarz olewa ? Zmieniaj endokrynologa ! Mimo że zwraca się
      większą uwagę na TSH to tak naprawdę FT4 i FT3 (hormony tarczycy) są
      najważniejsze, bo badanie ich poziomu pokazuje ile ich masz. Od kiedy
      chorujesz? Bierzesz jakieś leki ? Jeśli tak to jakie i ile?
      • matalanka1 Re: Źle sie czuje :( :( :( 14.03.07, 17:04
        No wiec lecze sie od wrzesnia.
        Wtedy to mialam tsh 5,02 (0.27-4.2), t3 1,24 (0.8-2.0)i t4 7,6 ( 5.1-14.1) i wynik usg wskazujacy na hashi. Zrobilam te badania na wlasna reke i z nimi udalam sie na pierwsza wizyte. Zaczelam brac euthyrox 25, 50 i 75- tak zwiekszalam dawke i te 75 bralam trzy miesiace. Zrobilam ponowne tsh i wyszlo 2,55 i antyTPO ,5.00 (0.0-34.0) Te badania juz mialam zlecone przez pania doktor. Zwiekszyla mi dake do 100 euthyroxu i ostatnie badanie (tylko) TSH wyszlo 1,26. pani doktor stwierdzila ze to juz dosc dobry wynik. I tak mam zazywac do 4 kwietnia, kiedy mam nastepna wizyte.
        I co ty na to hashi-tess??
        • matalanka1 kiciucha co o tym myslisz?? 14.03.07, 20:39
          Ciekawa jestem co myslisz o moich wynikach smile Tzn. pytalas wiec czekam na odpowiedz wink Pozdr. martyna
    • matalanka1 Re: Źle sie czuje :( :( :( 14.03.07, 17:06
      Przepraszam Kiciucha sad pomylilo mi sie, mialo byc do Ciebie wink Nie wiem czemu napisalam hashi tess uncertain Moze to wlasnie jest to moje dzisiejsze zamotanie ...
    • isabelchen Re: Źle sie czuje :( :( :( 14.03.07, 17:22
      matalanka1 napisała:

> Niby wiosna idzie, slonko swieci i jest pieknie a ja sie czuje jak nie wiem !!
      > Jestem czesto zmeczona, boli mnie glowa praktycznie caly czas, czy wstane po 9
      > godzinach snu czy po drzemce poobiedniej (co mi sie ostatnio nie zdarzalo) to g
      > lowa i tak "ciezka". Juz nie mowie o wewnetrzej adresji!!! Jestem zla jak osa,
      > jakies dziwne napady zlosci mam, i to wrazenie ze zaraz "pozabijam" wszystkich
      > bo tak mnie denerwuja!!!!!

z tych samych powodów zajrzałam
      na to forum, też się tak czuję,
      jeśli się okaże, że to tarczyca,
      to nie wiem, co zrobię.........
      • matalanka1 Re: Źle sie czuje :( :( :( 14.03.07, 17:27
        Chyba nic z tym nie zrobisz Iza sad Bo widzisz tak to jest, ze łykasz dawke hormonow, a tu albo ich masz nagle za duzo, albo jednak za malo, a czasem na chwilke w sam raz!! Zwariowac mozna. obys jednak nie miala problemow z tarczyca kiss
        • isabelchen Re: Źle sie czuje :( :( :( 14.03.07, 17:30
          trzymaj się,
          pozdrawiam*
    • rosteda Re: Źle sie czuje :( :( :( 15.03.07, 00:14
      Witaj Matalanka1
      Przykro mi ze tak Cie dopadlo.
      Po tym co opisujesz to chyba cos nie gra z Twoja dawka. Ale juz za 3 tygodnie
      masz kontrolna wizyte u lekarza. Tak ze przed ta wizyta zrob jeszcze raz badania
      TSH, fT3 i fT4 zeby dobrze sprawdzic jak wysokie sa hormony we krwi. To ze TSH
      masz 1,26 nie musi swiadczyc ze i poziomy fT3 i fT4 sa prawidlowe. Wlasnie ta
      niedoczynnosc u Ciebie pokazuje jeszcze duze zapotrzebowanie na sen.
      A tak przy okazji nastepnego pobierania krwi zrob sobie tez ferrytyne i wit.B12.
      Przy tych niedoborach tez mozesz byc ciagle zmeczona.
      Przy ustawianiu dawki takie skoki moga byc. Jak ja mialam takie problemy jak Ty
      teraz to wytlumaczylam w domu zeby nie brali pod uwage moich zmian nastrojow, a
      jak bylo juz za duzo to wysylano mnie do lozka mowiac ze jestem zmeczona i musze
      odpoczac.
      Wytrzymaj jeszcze troche.
      Pozdrawiam i zycze poprawy
      Rosteda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka