daro965 20.03.07, 18:45 Czy ktoś ma wole,które do wewnątrz uciska za mostek.Jakie są objawy i co się dzieje. Badania ,diagnoza itp. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zajacowna Re: zapytanie 20.03.07, 18:55 ja o czyms takim nie slyszalam,Wogole nie wydaje mi sie logiczne... wiesz gdzie jest mostek? a gdzie tarczyca , nawet przy jej gigantycznych wolach? To zadaleko od siebie...Nie wiem mi sie to wydaje nie zrealne Odpowiedz Link
daro965 Re: zapytanie 20.03.07, 20:08 WITAM CIĘ!!!Gdzieś to wyczytałem,albo tu na forum,albo w książce.Znajdę to napiszę.Od czego siada w takim razie serducho przy chorobie tarczycy.Napisz mi trochę,PA. Odpowiedz Link
yacha4 Re: zapytanie 20.03.07, 20:10 Z opisu czemu sluzy scyntygrafia tarczycy „…Z innych wskazań, scyntygrafia ocenia wielkość gruczołu i stopień ewentualnego schodzenia za mostek (wole zamostkowe). …” Można wiec wnioskowac, ze istnieje wole schodzące za mostek Pozdrawiam Odpowiedz Link
kszaklaka Re: zapytanie 20.03.07, 23:06 Witam, wiem, że są takie schorzenia. Moja teściowa ma tarczycę, która "schodzi" na płuca. Leczyła to niedawno terapą jodową. Ma jecze opcję "operacja" ale chyba wart zacząć od jodu, który ma obkurczyć tarczycę. Tylko to jest związane z ok 3- tyg odcięciem od świata. Pozdrawiam, Ksza Odpowiedz Link