agggga Re: JAK SIĘ LECZYCIE- PRYWATNIE CZY NA NFZ??? 29.04.07, 12:05 oczywiście, że PRYWATNIE. szkoda zdrowia na stanie w kolejkach od 3 rano, żeby zarejestrować się na pół roku później od dnia, w którym się rejestruje. Odpowiedz Link
margaretka2002 Re: JAK SIĘ LECZYCIE- PRYWATNIE CZY NA NFZ??? 29.04.07, 14:45 Oczywiscie prywatnie... Inaczej nie mozna by sie doczekac nawet na podstawowe badania. Odpowiedz Link
yacha4 Re: JAK SIĘ LECZYCIE- PRYWATNIE CZY NA NFZ??? 29.04.07, 15:02 Na NFZ - wizyta raz na 6 miesiecy Odpowiedz Link
oldzik86 Re: JAK SIĘ LECZYCIE- PRYWATNIE CZY NA NFZ??? 29.04.07, 20:57 prywatnie. mnie kazano czekać około pół roku, a czułam się tam źle, że nie wytrzymałabym. najgorsze w tym wszystkim jest to, że jak już lekarz prywatny to i wszystkie badania. co daje ogromne sumy Odpowiedz Link
mary_lu Re: JAK SIĘ LECZYCIE- PRYWATNIE CZY NA NFZ??? 29.04.07, 21:47 Prywatnie. Lekarz z NFZ przyjmował mnie co kilka miesięcy (np. musiałam odczekać 3 miesiące pomiędzy wizytą na której dostałam skierowanie na badania, a wizytą na której lekarz miał odczytać wyniki) a do tego się okazało, że pan endo (spec od tarczycy) nie rozpoznał typowych objawów hashi, tsh ok.4 uznał za niezłe, nie kazał badać przeciwciał i jeszcze wysłał mnie na badanie do którego podano mi końską dawkę jodu... Przestałam oszczędzać na swoim zdrowiu, poszłam do ponoć jedynej dobrej specjalistki w Trójmieście, jak na razie jestem zadowolona (hashi rozpoznała na podstawie samego wywiadu, badania zleciła dla potwierdzenia). Odpowiedz Link
meryli Do Mary_lu 29.04.07, 21:58 Witaj mary_lu mamy bardzo podobne nicki )) i również jestem z Trójmiasta. Mam pytanie do jakiej endokrynolog chodzisz? - jeśli można zapytać. Ja właśnie szukam dobrego endo. prawdopodobnie wybiorę się do dr Sharma w Invicta czy słyszałaś coś o tym dr? Odpowiedz Link
mary_lu Re: Do Mary_lu 30.04.07, 09:33 Heloł, rzeczywiście zbieg okoliczności Lekarze z Invicty są generalnie bardzo chwaleni przez wszystkie moje znajome. Sama tam nigdy nie byłam, ale pewnie gdyby moja ciocia od lat nie leczyła się u doktor Mizan, to bym poszła właśnie do Invicty. Podaję namiary do "mojej" lekarki: dr Krystyna Mizan-Gross ul. Chrobrego 6 Gdansk-Wrzeszcz Rejestracja telefoniczna pon. i śr. w godz. 19-21, tel. 501-945-889 Odpowiedz Link
ladyinblack Re: JAK SIĘ LECZYCIE- PRYWATNIE CZY NA NFZ??? 30.04.07, 00:10 próbowałam państwowo ale się nie dało. Zaczynałam leczenie od TSH 6.5 (przy normie do 5 chyba) i usłyszałam że nic takiego mi nie jest, dostałam Euthyrox albo Letrox i miałam się zgłosić za 3 miesiące. Problem w tym że terminy były na za 9 miesięcy! Oczywiście nie zleciła żadnych badań poza ponownym TSH. Wolę już zapłacić za wizytę raz na 3 miesiące (a jak jest dobrze to rzadziej) i wiedzieć, że jestem w dobrych rękach niż słuchać że może symuluje niedoczynność żeby dostać tabletki po których schudnę (bo to mi państwowa endo insynowała). Odpowiedz Link