malpka20 15.06.07, 18:57 Witam mam pytanko czy przed pobraniem krwi ,badanie na tsh i ft4 mam połknąc Eutyrox 25 czy dopiero o pobraniu krwi?? Pomożcie prosze bo mam dylemat!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malpka20 Re: Wyniki?? 15.06.07, 19:57 MUSZE SIE PRZYZNAC ZE JUZ ZROBIŁAM BADANIE KRWI I WZIEŁAM TABLETKE PRZED BADANIEM, A TERAZ NASZŁA MNIE TAKA MYŚL CZY PRZED CZY PO BO NIC DOKTOR NIE POWIEDZIAŁ!!I TARAZ MAM TAKIE PYTANKO CZY TO CZY WZIEŁAM TABLETKE PRZED BADANIEM MA JAKIS WPŁYW NA WYNIK.....odpowiedz prosze bo zaczynam sie denerwować Odpowiedz Link
estepka Re: Wyniki?? 15.06.07, 20:25 Malpko tabletka ma wpływ na wynik, dlatego zawsze należy brać ją po badaniu. Nie denerwuj sie, bo już niczego nie zmienisz, jeśli możesz to powtórz badania. Odpowiedz Link
momusek Re: Wyniki?? 15.06.07, 20:34 A mnie pani doktor kazała brać przed, twierdząc, że przecież trzeba sprawdzić jak organizm pracuje na hormonalnym paliwie. Po waszych opiniach zmieniam metodę i doktórkę, ale to znaczy, że są dwie szkoły - falenicka i otwocka... Odpowiedz Link
zajacowna Re: Wyniki?? 15.06.07, 21:43 po tabletce robi sie cccccccccccccccccczasem badanie, aby sprawdzic np ile podbija sie ft3 w max okresie dzialania ( dla osob bioracych thybon). ale normalne badanie , dla sprawdzenia dawki robi sie przed tabletka.Tak jest na 100%i tylko takie wyniki badan sa prawidlowe i wiarygodne. Odpowiedz Link