Dodaj do ulubionych

LuxMed-W-wa

16.10.07, 16:26
Muszę znaleźć dobrego endokrynologa. Czy możecie kogoś polecić? Szukałam przez
wyszukiwarkę ale niewiele znalazłam.
Obserwuj wątek
    • salsa48 Re: LuxMed-W-wa 17.10.07, 09:01
      W LUX MEDzie lecze się u dr. Urszuli Sanockiej( zapisy chyba juz na
      grudzień). Słucha, zleca badania,jest miła.Nie ma zachamowan przed
      przejsciem z T4 na T4T3( Novathyrol?- zapomniałam dokładnej
      nazwy).Innych nie znam. Pozdrawiam
      • pafcio1974 Re: LuxMed-W-wa 17.10.07, 10:47
        Ja W luxMedzie lecze sie u Dr Jankowskiej. Jest naprawde super. I co
        najważniejsze przyjmuje codziennie.
        • aga_mama_zosi Re: LuxMed-W-wa 17.10.07, 11:52
          Ja zaczęłam chodzić do doktor Korzeniowskiej która przyjmuje przy al. KEN ale
          jej nie polecam.
          Natomiast jedna z lekarek poleciła mi doktor Sanocką (przyjmuje w przychodni na
          Szernera)Na razie byłam na jednej wizycie ale już jestem zadowolona. Zobaczyła
          wyniki moich badań, przeprowadziła wywiad i od razu przepisała mi Letrox. Nie
          próbowała mi wmówić, że moje objawy to na pewno nie wina tarczycy (takie zdanie
          usłyszałam od doktor Korzeniowskiej)

Pozdrawiam
          Agnieszka
        • klara551 Re: LuxMed-W-wa 17.10.07, 23:59
          Polecam,cierpliwa,dociekliwa/sprawdza całość,a nie tylko
          tarczycę/,wyprowadziła mnie na równą/po 3 latach szukania wsparcia i
          pomocy w innych-o ktorych nie wspomnę przychodniach
      • iwotlen LuxMed-W-wa dr Sanocka 18.10.07, 12:19
        >Niestety nie mogę podzielić Twojej opinii, choć wiem że są na forum >osoby,
        które też są zadowolone z leczenia dr Sanockiej. Byłam tylko >1 raz czekałam na
        prywatną wizytę 2 miesiące. Pani dr zleciła >wyłącznie badanie TSH za 3 m-ce(mam
        kartę stałego pacjenta w klinice >w której leczy Pani dr prywatnie, wiec
        zlecenie dodatkowych badan >chociażby Ft3 i Ft4 nie stanowi problemu, ale
        stwierdziła ze nie ma >takiej potrzeby, choć takie badania robiłam pól roku
        wcześniej). Na >temat selenu, Q10 wypowiedziała sie ze nie zaszkodzi nie pomoże.
        >Jeśli chodzi o używanie soli jodowanej - stwierdziła,ze nie ma >przeciwskazań -
        pomaga małym dzieciom, bo nie mają wola guzowatego. >Powiem szczerze, ze sie
        rozczarowałam nie skorzystałam więcej z >porad pani dr.
        Pozwoliłam sobie skopiować własna wypowiedzi z przyszpilonego na gorze strony
        wątku na temat polecanych endo. Choć do tej wypowiedzi powinnam dodać, ze wizyta
        o której napisałam powyżej miała miejsce w lutym 2006 roku, a wiec może od tego
        czasu Pani dr Sanocka trochę zmieniła metody prowadzenia pacjentów z Hashi.
      • bbkk Dziękuję3 31.10.07, 17:45

• ellana1 Jeszcze kogoś możecie polecić?Ambroziak? Palińska? 11.01.08, 14:43
          Może jeszcze kogoś innego z luxmedu w Warszawie możecie polecić .
          Nie mogę się za daleko od domu oddalić i szukam najbliżej .
          Najchetniej chmielna lub aleje jeroz : czyli Palińska lub Ambroziak .
          Znacie te lekarki ?
          Może ktos się u nich leczy .
          Będę bardzo wdzięczna
          • beradetta_m Re: Jeszcze kogoś możecie polecić?Ambroziak? Pali 18.01.08, 00:09
            wiem, że dr Sanocka ma wielu zwolenników, ale ja jej niestety nikomu
            nie polecam. po 1 wizycie u niej w szpitalu i zanegowaniu przez nią
            opinii mojego lekarza prowadzącego mnie wiele lat z super skutkiem,
            zabrałam dokumenty i zdecydowałam się na prywatne jodowanie. Ktoś
            kto mówi mi, że muszę wziać 50% większą dawkę niż ustala mój lekarz
            a na pytanie czemu- przecież ten lekarz mnie zna i i tak zakłąda, że
            ta dawka będzie dużo za duża- mówi, że przeciez nam nie zależy żeby
            wyleczyć a żeby zlikwidować problem. mówiła tak a nawet nie dotkneła
            mojej tarczycy. do tego chciała mnie naszpikowac mocnymi sterydami,
            żebym nie miała problemów popromiennych co jak moja lekarka
            usłyszała to ręce załamała. Intuicyjnie coś kazało mi od niej
            uciekać i cieszę się, ze to zrobiłam. jestem 2 miesiące po jodzie w
            dawce, którą ustalił mi lekarz prywatny, wyniki idą w dobrą stronę a
            ja czuję się świetnie. Oczywiście decyzje Dr Sanockiej konsultowałam
            nie tylko z moim lekarzem prowadzącycm ale także z 2 innymi- nikt
            nie widział wskazań do zastosowania aż tak dużej dawki w moim
            przypadku. Najłatwiej usunąć wszystko i przejść na totalną chemię -
            tle, że ja wymagam trochę bardziej ludzkiego podejści ado czegoś co
            jest moje- mojego organizamu. Pozdrawiam wszystkich tych któzy cenią
            Dr Sanocką- czaem tak jest, że ludzie różnie innych odbierają.
            Ważne, że Wam pomaga, ja nie chciałam, żeby mi pomagała...
            • hashi-tess Re: Jeszcze kogoś możecie polecić?Ambroziak? Pali 18.01.08, 11:13
              beradetta_m!!
              Twój post to balsam na moje serce.
              Gratuluję podejścia do lekarzy.

Pochwal się swoimi wynikami poziomów hormonów/.

Tess
              • beradetta_m Re: Jeszcze kogoś możecie polecić?Ambroziak? Pali 20.01.08, 22:06
                Hej Tess, pochwalę to się w środę bo jutro z rańca lecę na pobranie
                krwi smile Jak na razie miałam robione miesiąc temu (miesiąc po jodzie)
                i mój endo stwierdził, że fajnie szybko widać, że tarczyca już lekko
                zareagowała:
                - TSH niby niziutkie bo przy normie 0,058 - 4,0
                - FT3 4,41 (1,8-4,2)
                - FT4 1,72 (0,8-1,9)
                Skąd wiem, że jest lepiej? Bo się obserwuję. Przy wynikach wyżej
                serducho mi waliło, musiałam uspokajać się ziołami, oczy trochę
                nawalały z nadwrażliwości na światło. Teraz nic takiego się nie
                dzieje więc widzę, że organizm sobie radzi. Miałam nawet mały moment
                już niedoczynności chyba ale mi przeszło - wiemy, że to normalne i
                grunt to za szybko nie reagować prochami. Tak wiec moja droga
                pochwalę się wynikami bardzo chętnie a teraz mogę tylko stwierdzić,
                że czuję się świetnie i cieszę się, że zrobiłam to w taki sposób w
                jaki intuicja mi podpowiadała, bo taki okres bez leków to super
                sprawa. Zaraz się skończy pewnie, ale jak na razie się tym stanem
                cieszę a nawet upajam smile
                Pozdrowionka,
                Berni
                • hashi-tess Re: Jeszcze kogoś możecie polecić?Ambroziak? Pali 22.01.08, 21:23
                  beradetta_m napisała:

> Skąd wiem, że jest lepiej? Bo się obserwuję.

Życzę wszystkim takiego
                  zdrowego podejścia do
                  swojej przypadłości.

Gratuluję
                  i czekam na dalsze wieści.

Pzdr
                  Tess

Przy wynikach wyżej
                  > serducho mi waliło, musiałam uspokajać się ziołami, oczy trochę
                  > nawalały z nadwrażliwości na światło. Teraz nic takiego się nie
                  > dzieje więc widzę, że organizm sobie radzi. Miałam nawet mały moment
                  > już niedoczynności chyba ale mi przeszło - wiemy, że to normalne i
                  > grunt to za szybko nie reagować prochami. Tak wiec moja droga
                  > pochwalę się wynikami bardzo chętnie a teraz mogę tylko stwierdzić,
                  > że czuję się świetnie i cieszę się, że zrobiłam to w taki sposób w
                  > jaki intuicja mi podpowiadała, bo taki okres bez leków to super
                  > sprawa. Zaraz się skończy pewnie, ale jak na razie się tym stanem
                  > cieszę a nawet upajam smile
                  > Pozdrowionka,
                  > Berni
          • iwotlen Re: Jeszcze kogoś możecie polecić?Ambroziak? Pali 19.01.08, 00:40
            Prowadzi mnie dr Ambroziak, ma duża wiedzę internistyczna i endokrynologiczna,
            choć nie jestem pewna czy ma specjalizacje endokrynologiczna. Pracowała z prof
            Neumannem w szpitalu na Banacha. Problem polega na tym ze czas oczekiwania na
            wizytę w Luxmedzie wynosi ca 1,5 do 2 miesięcy. Zdecydowanie odradzam dr.
            Sanocka (mój wpis powyżej) oraz dr. Jankowska - w tym przypadku to zdecydowana
            porażka - jedyna zaleta to wizyta w ciągu kilku dni na Szernera.
            • aga_mama_zosi A może ktoś był u dr Grajewskiej-Ferens 23.01.08, 10:03
              No właśnie, jestem nadal na etapie szukania endokrynologa w Lux Medzie ale na razie żaden u którego byłam, nie interesował sie niczym innym poza TSH a na moją prośbę o skierowanie na badanie FT3 i FT4 odpowiadali, że to jest zbędne crying
              Na razie byłam już u dr Korzeniowskiej, Sanockiej i Jankowskiej.
              Cóż, szukam dalej...
              • hashi-tess Re: A może ktoś był u dr Grajewskiej-Ferens 23.01.08, 11:06
                aga_mama_zosi napisała:

> Na razie byłam już u dr Korzeniowskiej, Sanockiej i Jankowskiej.
                > Cóż, szukam dalej...

Ot, kochani specjaliści.

Zrób na własne żądanie te badania.
                Nie oczekuj od lekarzy; rzadko kiedy
                zdarza się wypisanie przez nich zlecenia na w/w.

Pomyśl sobie, że to Twoje zdrowie
                i nie myśl o "białych fartuchach".
                • beradetta_m Re: A może ktoś był u dr Grajewskiej-Ferens 23.01.08, 21:39
                  hej Tess,
                  byłam dzisiaj u endo z badaniami i obbydwie byłyśmy w szoku, że
                  tarczyca aż tak bardzo się ruszyła. jest 10 tydzień a wyniki
                  pokazują, że jod na maxa zadziałał. Śmieszne jest to że tsh aż 53
                  (04-4,0) a ja czuję się rewelacyjnie. Nie wiem co byłoby gdybym
                  zdecydowała się na 50% większą dawkę tak jak chciała dr. Sanocka. W
                  każdym razie ft4 0,529 (0,8-1,9), ft3 1,63 (1,8-4,2) więc organizm
                  próbuje nadążać. Dobrze, że samopoczucie ok. Od dzisiaj 25 mg
                  euthyroxu i badania co 2 tyg, żeby odpowiednio reagować. Prochów
                  jednak za dużo nie dostanę, bo nie chcemy jej zaciszać kiedy jeszcze
                  sama się nie określiła. Cieszę sie, że nie skorzystałąm z pomocy
                  Sanockiej- widać mieli rację Ci, którzy uważali, ze moja dawka i tak
                  jest wystarczająco duża żeby nadczynność u mnie raz a dobrze zabić.
                  Pozdrowionka dla wszystkich. Berni
                  • hashi-tess Re: A może ktoś był u dr Grajewskiej-Ferens 23.01.08, 23:07
                    Berni!
                    Nic nie jest ważne, pilne, droższe, słabsze
                    etc. oprócz Twojego samopoczucia.

Życzę Ci abyś jak najszybciej ustaliła dawkę
                    hormonu i aby Twoje samopoczucie
                    pozostało na poziomie dnia dzisiejszego.

Serdecznie pozdrawiam.

Tess
                • iwotlen Re: A może ktoś był u dr Grajewskiej-Ferens 23.01.08, 22:40
                  Witaj Tess, Luxmed to prywatna siec przychodni i albo korzystamy z Luxmedu, bo
                  pracodawca nam zafundował albo sami wykupiliśmy kartę pacjęta, wiec teraz
                  rozumiesz - szukamy właśnie w Luxmedzie dobrego endo i nie chcemy płacić za
                  badania dodatkowo, bo mamy je w ramach karty pacjenta, tylko musi nam je zlecić
                  lekarz z Luxmedu. Ja nawet raz posunęłam sie do tego ze przy badaniach zleconych
                  przez lekarza sama dorzuciłam sobie kilka badań - oczywiście płacąc za nie
                  prywatnie - efekt - lekarz i tak był niezadowolony ze zrobiłam te badania
                  "samowolnie". I podobnie jak Aga byłam u wymienionych lekarzy i szukam nadal.
                  • hashi-tess Re: A może ktoś był u dr Grajewskiej-Ferens 23.01.08, 23:13
                    iwotlen napisała:

lekarz i tak był niezadowolony ze zrobiłam te badania
                    > "samowolnie".

Pewnie, podważyłaś Jego umiejętności.
                    On nie zlecił, a Ty uprawiałaś samowolkę.
                    Do takich lekarzy nie chodzę od lat.
                    Szkoda kasy i czasu.
                    Wizyty te tylko drenowały moją
                    kieszeń i żaden z lekarzy mi
                    nie pomógł.
                    Pomogło mi forum.

Dlatego z wdzięczności do dziewczyn,
                    które były aktywne, ja pozostałam
                    na stanowisku i próbuję pomagać
                    takim zbłąkanym owieczkom,
                    jaką ja byłam kilka lat temu.

Iwo!
                    W Zabrzu jest fajny endo.
                    Z W-wy niedaleko.
                    Zapraszam i pozdrawiam.

Tess

I podobnie jak Aga byłam u wymienionych lekarzy i szukam nadal.
                    • iwotlen Re: A może ktoś był u dr Grajewskiej-Ferens 23.01.08, 23:30
                      Tess, mnie tez pomogło forum, ale lekarz jest czasem potrzebny. Mam nadzieję, ze
                      w W-wie tez znajdę niezłego endo choć jeśli chodzi o Luxmed to już trochę
                      straciłam nadzieje - na pewno nie ma w Luxmedzie gin-endo - godnego polecenia -
                      sprawdziłam prawie wszystkich.
              • iwotlen Re: A może ktoś był u dr Grajewskiej-Ferens 23.01.08, 23:39
                Byłam dzisiaj u dr. Grajewskiej - Ferens - ale trafiłam do niej przypadkowo,
                ponieważ skończyły mi sie leki - przyjęła mnie dodatkowo miedzy pacjentami i bez
                problemu wypisała receptę, ale na pieczątce zauważyłam specjalista endokrynolog,
                a poniżej specjalista chorób dzieci. Dodam tylko, że będąc na wizycie (umówionej
                wcześniej - nie z tzw. "biegu") u dr. Jankowskiej, również poprosiłam o
                wypisanie tego leku - odmówiła, choć jest to lek hormonalny.
                • aga_mama_zosi LUX MED 24.01.08, 09:07
                  Próbowałam znaleźć dobrego lekarza w Lux Medzie ponieważ mam tam wykupiony abonament i sporo badań też mam w ramach abonamentu ale na każde takie badanie lekarz musi dać skierowanie. Bez skierowania płaci sie dość drogo nawet jak na Warszawę.
                  Jedynym plusem Lux Medu jest to, że do niektórych lekarzy dość szybko można sie dostać - w ciągu kilku dni, oraz, że wyniki badań są dość szybko.

Chyba nie pozostaje mi nic innego tylko pójść prywatnie do któregoś z lekarzy polecanych tutaj.
                  Nie będę oszczędzać na zdrowiu, zwłaszcza, że planujemy powiększenie rodziny i chcę być prowadzona przez lekarza, któremu mogę ufać.
                  • luca7.6 Re: LUX MED 22.07.08, 11:50
                    Dziewczyny znalazłyście kogoś ok w Lux Medzie?
                    Dzisiaj idę do Sanockiej zobaczymy. Byłam już u Pliszki...masakra
                    • luca7.6 Re: LUX MED 22.07.08, 17:16
                      Byłam. O niebo lepsza od Pliszki. Zbadała mi piersi, rr, obejrzała
                      dokładnie, zbadała . Dała skierowanie na ft3i4. Trzeba być tylko
                      stanowczymwink . Jedyny minus - kazała przyjść za 3 mieś...
                      • hashi-tess Re: LUX MED 22.07.08, 17:56
                        luca7.6 napisała:

. Jedyny minus - kazała przyjść za 3 mieś...

Jeśli masz ustawione hormony,
                        to nie trzeba częściej.
          • ester-przester Re: Jeszcze kogoś możecie polecić?Ambroziak? Pali 22.12.14, 14:20
            A ja mam takie pytanie, czy kiedykolwiek endokrynolog odmówił wam leczenia niedoczynności tarczycy? Mi przy wielkim TSH i małym t4 lekarz powiedział że ludzie są w poważniejszych tarapatach i kazał mi wyjść....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka