bbkk 16.10.07, 16:26 Muszę znaleźć dobrego endokrynologa. Czy możecie kogoś polecić? Szukałam przez wyszukiwarkę ale niewiele znalazłam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
salsa48 Re: LuxMed-W-wa 17.10.07, 09:01 W LUX MEDzie lecze się u dr. Urszuli Sanockiej( zapisy chyba juz na grudzień). Słucha, zleca badania,jest miła.Nie ma zachamowan przed przejsciem z T4 na T4T3( Novathyrol?- zapomniałam dokładnej nazwy).Innych nie znam. Pozdrawiam Odpowiedz Link
pafcio1974 Re: LuxMed-W-wa 17.10.07, 10:47 Ja W luxMedzie lecze sie u Dr Jankowskiej. Jest naprawde super. I co najważniejsze przyjmuje codziennie. Odpowiedz Link
aga_mama_zosi Re: LuxMed-W-wa 17.10.07, 11:52 Ja zaczęłam chodzić do doktor Korzeniowskiej która przyjmuje przy al. KEN ale jej nie polecam. Natomiast jedna z lekarek poleciła mi doktor Sanocką (przyjmuje w przychodni na Szernera)Na razie byłam na jednej wizycie ale już jestem zadowolona. Zobaczyła wyniki moich badań, przeprowadziła wywiad i od razu przepisała mi Letrox. Nie próbowała mi wmówić, że moje objawy to na pewno nie wina tarczycy (takie zdanie usłyszałam od doktor Korzeniowskiej) Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link
klara551 Re: LuxMed-W-wa 17.10.07, 23:59 Polecam,cierpliwa,dociekliwa/sprawdza całość,a nie tylko tarczycę/,wyprowadziła mnie na równą/po 3 latach szukania wsparcia i pomocy w innych-o ktorych nie wspomnę przychodniach Odpowiedz Link
iwotlen LuxMed-W-wa dr Sanocka 18.10.07, 12:19 >Niestety nie mogę podzielić Twojej opinii, choć wiem że są na forum >osoby, które też są zadowolone z leczenia dr Sanockiej. Byłam tylko >1 raz czekałam na prywatną wizytę 2 miesiące. Pani dr zleciła >wyłącznie badanie TSH za 3 m-ce(mam kartę stałego pacjenta w klinice >w której leczy Pani dr prywatnie, wiec zlecenie dodatkowych badan >chociażby Ft3 i Ft4 nie stanowi problemu, ale stwierdziła ze nie ma >takiej potrzeby, choć takie badania robiłam pól roku wcześniej). Na >temat selenu, Q10 wypowiedziała sie ze nie zaszkodzi nie pomoże. >Jeśli chodzi o używanie soli jodowanej - stwierdziła,ze nie ma >przeciwskazań - pomaga małym dzieciom, bo nie mają wola guzowatego. >Powiem szczerze, ze sie rozczarowałam nie skorzystałam więcej z >porad pani dr. Pozwoliłam sobie skopiować własna wypowiedzi z przyszpilonego na gorze strony wątku na temat polecanych endo. Choć do tej wypowiedzi powinnam dodać, ze wizyta o której napisałam powyżej miała miejsce w lutym 2006 roku, a wiec może od tego czasu Pani dr Sanocka trochę zmieniła metody prowadzenia pacjentów z Hashi. Odpowiedz Link
ellana1 Jeszcze kogoś możecie polecić?Ambroziak? Palińska? 11.01.08, 14:43 Może jeszcze kogoś innego z luxmedu w Warszawie możecie polecić . Nie mogę się za daleko od domu oddalić i szukam najbliżej . Najchetniej chmielna lub aleje jeroz : czyli Palińska lub Ambroziak . Znacie te lekarki ? Może ktos się u nich leczy . Będę bardzo wdzięczna Odpowiedz Link
beradetta_m Re: Jeszcze kogoś możecie polecić?Ambroziak? Pali 18.01.08, 00:09 wiem, że dr Sanocka ma wielu zwolenników, ale ja jej niestety nikomu nie polecam. po 1 wizycie u niej w szpitalu i zanegowaniu przez nią opinii mojego lekarza prowadzącego mnie wiele lat z super skutkiem, zabrałam dokumenty i zdecydowałam się na prywatne jodowanie. Ktoś kto mówi mi, że muszę wziać 50% większą dawkę niż ustala mój lekarz a na pytanie czemu- przecież ten lekarz mnie zna i i tak zakłąda, że ta dawka będzie dużo za duża- mówi, że przeciez nam nie zależy żeby wyleczyć a żeby zlikwidować problem. mówiła tak a nawet nie dotkneła mojej tarczycy. do tego chciała mnie naszpikowac mocnymi sterydami, żebym nie miała problemów popromiennych co jak moja lekarka usłyszała to ręce załamała. Intuicyjnie coś kazało mi od niej uciekać i cieszę się, ze to zrobiłam. jestem 2 miesiące po jodzie w dawce, którą ustalił mi lekarz prywatny, wyniki idą w dobrą stronę a ja czuję się świetnie. Oczywiście decyzje Dr Sanockiej konsultowałam nie tylko z moim lekarzem prowadzącycm ale także z 2 innymi- nikt nie widział wskazań do zastosowania aż tak dużej dawki w moim przypadku. Najłatwiej usunąć wszystko i przejść na totalną chemię - tle, że ja wymagam trochę bardziej ludzkiego podejści ado czegoś co jest moje- mojego organizamu. Pozdrawiam wszystkich tych któzy cenią Dr Sanocką- czaem tak jest, że ludzie różnie innych odbierają. Ważne, że Wam pomaga, ja nie chciałam, żeby mi pomagała... Odpowiedz Link
hashi-tess Re: Jeszcze kogoś możecie polecić?Ambroziak? Pali 18.01.08, 11:13 beradetta_m!! Twój post to balsam na moje serce. Gratuluję podejścia do lekarzy. Pochwal się swoimi wynikami poziomów hormonów/. Tess Odpowiedz Link
beradetta_m Re: Jeszcze kogoś możecie polecić?Ambroziak? Pali 20.01.08, 22:06 Hej Tess, pochwalę to się w środę bo jutro z rańca lecę na pobranie krwi Jak na razie miałam robione miesiąc temu (miesiąc po jodzie) i mój endo stwierdził, że fajnie szybko widać, że tarczyca już lekko zareagowała: - TSH niby niziutkie bo przy normie 0,058 - 4,0 - FT3 4,41 (1,8-4,2) - FT4 1,72 (0,8-1,9) Skąd wiem, że jest lepiej? Bo się obserwuję. Przy wynikach wyżej serducho mi waliło, musiałam uspokajać się ziołami, oczy trochę nawalały z nadwrażliwości na światło. Teraz nic takiego się nie dzieje więc widzę, że organizm sobie radzi. Miałam nawet mały moment już niedoczynności chyba ale mi przeszło - wiemy, że to normalne i grunt to za szybko nie reagować prochami. Tak wiec moja droga pochwalę się wynikami bardzo chętnie a teraz mogę tylko stwierdzić, że czuję się świetnie i cieszę się, że zrobiłam to w taki sposób w jaki intuicja mi podpowiadała, bo taki okres bez leków to super sprawa. Zaraz się skończy pewnie, ale jak na razie się tym stanem cieszę a nawet upajam Pozdrowionka, Berni Odpowiedz Link
hashi-tess Re: Jeszcze kogoś możecie polecić?Ambroziak? Pali 22.01.08, 21:23 beradetta_m napisała: > Skąd wiem, że jest lepiej? Bo się obserwuję. Życzę wszystkim takiego zdrowego podejścia do swojej przypadłości. Gratuluję i czekam na dalsze wieści. Pzdr Tess Przy wynikach wyżej > serducho mi waliło, musiałam uspokajać się ziołami, oczy trochę > nawalały z nadwrażliwości na światło. Teraz nic takiego się nie > dzieje więc widzę, że organizm sobie radzi. Miałam nawet mały moment > już niedoczynności chyba ale mi przeszło - wiemy, że to normalne i > grunt to za szybko nie reagować prochami. Tak wiec moja droga > pochwalę się wynikami bardzo chętnie a teraz mogę tylko stwierdzić, > że czuję się świetnie i cieszę się, że zrobiłam to w taki sposób w > jaki intuicja mi podpowiadała, bo taki okres bez leków to super > sprawa. Zaraz się skończy pewnie, ale jak na razie się tym stanem > cieszę a nawet upajam > Pozdrowionka, > Berni Odpowiedz Link
iwotlen Re: Jeszcze kogoś możecie polecić?Ambroziak? Pali 19.01.08, 00:40 Prowadzi mnie dr Ambroziak, ma duża wiedzę internistyczna i endokrynologiczna, choć nie jestem pewna czy ma specjalizacje endokrynologiczna. Pracowała z prof Neumannem w szpitalu na Banacha. Problem polega na tym ze czas oczekiwania na wizytę w Luxmedzie wynosi ca 1,5 do 2 miesięcy. Zdecydowanie odradzam dr. Sanocka (mój wpis powyżej) oraz dr. Jankowska - w tym przypadku to zdecydowana porażka - jedyna zaleta to wizyta w ciągu kilku dni na Szernera. Odpowiedz Link
aga_mama_zosi A może ktoś był u dr Grajewskiej-Ferens 23.01.08, 10:03 No właśnie, jestem nadal na etapie szukania endokrynologa w Lux Medzie ale na razie żaden u którego byłam, nie interesował sie niczym innym poza TSH a na moją prośbę o skierowanie na badanie FT3 i FT4 odpowiadali, że to jest zbędne Na razie byłam już u dr Korzeniowskiej, Sanockiej i Jankowskiej. Cóż, szukam dalej... Odpowiedz Link
hashi-tess Re: A może ktoś był u dr Grajewskiej-Ferens 23.01.08, 11:06 aga_mama_zosi napisała: > Na razie byłam już u dr Korzeniowskiej, Sanockiej i Jankowskiej. > Cóż, szukam dalej... Ot, kochani specjaliści. Zrób na własne żądanie te badania. Nie oczekuj od lekarzy; rzadko kiedy zdarza się wypisanie przez nich zlecenia na w/w. Pomyśl sobie, że to Twoje zdrowie i nie myśl o "białych fartuchach". Odpowiedz Link
beradetta_m Re: A może ktoś był u dr Grajewskiej-Ferens 23.01.08, 21:39 hej Tess, byłam dzisiaj u endo z badaniami i obbydwie byłyśmy w szoku, że tarczyca aż tak bardzo się ruszyła. jest 10 tydzień a wyniki pokazują, że jod na maxa zadziałał. Śmieszne jest to że tsh aż 53 (04-4,0) a ja czuję się rewelacyjnie. Nie wiem co byłoby gdybym zdecydowała się na 50% większą dawkę tak jak chciała dr. Sanocka. W każdym razie ft4 0,529 (0,8-1,9), ft3 1,63 (1,8-4,2) więc organizm próbuje nadążać. Dobrze, że samopoczucie ok. Od dzisiaj 25 mg euthyroxu i badania co 2 tyg, żeby odpowiednio reagować. Prochów jednak za dużo nie dostanę, bo nie chcemy jej zaciszać kiedy jeszcze sama się nie określiła. Cieszę sie, że nie skorzystałąm z pomocy Sanockiej- widać mieli rację Ci, którzy uważali, ze moja dawka i tak jest wystarczająco duża żeby nadczynność u mnie raz a dobrze zabić. Pozdrowionka dla wszystkich. Berni Odpowiedz Link
hashi-tess Re: A może ktoś był u dr Grajewskiej-Ferens 23.01.08, 23:07 Berni! Nic nie jest ważne, pilne, droższe, słabsze etc. oprócz Twojego samopoczucia. Życzę Ci abyś jak najszybciej ustaliła dawkę hormonu i aby Twoje samopoczucie pozostało na poziomie dnia dzisiejszego. Serdecznie pozdrawiam. Tess Odpowiedz Link
iwotlen Re: A może ktoś był u dr Grajewskiej-Ferens 23.01.08, 22:40 Witaj Tess, Luxmed to prywatna siec przychodni i albo korzystamy z Luxmedu, bo pracodawca nam zafundował albo sami wykupiliśmy kartę pacjęta, wiec teraz rozumiesz - szukamy właśnie w Luxmedzie dobrego endo i nie chcemy płacić za badania dodatkowo, bo mamy je w ramach karty pacjenta, tylko musi nam je zlecić lekarz z Luxmedu. Ja nawet raz posunęłam sie do tego ze przy badaniach zleconych przez lekarza sama dorzuciłam sobie kilka badań - oczywiście płacąc za nie prywatnie - efekt - lekarz i tak był niezadowolony ze zrobiłam te badania "samowolnie". I podobnie jak Aga byłam u wymienionych lekarzy i szukam nadal. Odpowiedz Link
hashi-tess Re: A może ktoś był u dr Grajewskiej-Ferens 23.01.08, 23:13 iwotlen napisała: lekarz i tak był niezadowolony ze zrobiłam te badania > "samowolnie". Pewnie, podważyłaś Jego umiejętności. On nie zlecił, a Ty uprawiałaś samowolkę. Do takich lekarzy nie chodzę od lat. Szkoda kasy i czasu. Wizyty te tylko drenowały moją kieszeń i żaden z lekarzy mi nie pomógł. Pomogło mi forum. Dlatego z wdzięczności do dziewczyn, które były aktywne, ja pozostałam na stanowisku i próbuję pomagać takim zbłąkanym owieczkom, jaką ja byłam kilka lat temu. Iwo! W Zabrzu jest fajny endo. Z W-wy niedaleko. Zapraszam i pozdrawiam. Tess I podobnie jak Aga byłam u wymienionych lekarzy i szukam nadal. Odpowiedz Link
iwotlen Re: A może ktoś był u dr Grajewskiej-Ferens 23.01.08, 23:30 Tess, mnie tez pomogło forum, ale lekarz jest czasem potrzebny. Mam nadzieję, ze w W-wie tez znajdę niezłego endo choć jeśli chodzi o Luxmed to już trochę straciłam nadzieje - na pewno nie ma w Luxmedzie gin-endo - godnego polecenia - sprawdziłam prawie wszystkich. Odpowiedz Link
iwotlen Re: A może ktoś był u dr Grajewskiej-Ferens 23.01.08, 23:39 Byłam dzisiaj u dr. Grajewskiej - Ferens - ale trafiłam do niej przypadkowo, ponieważ skończyły mi sie leki - przyjęła mnie dodatkowo miedzy pacjentami i bez problemu wypisała receptę, ale na pieczątce zauważyłam specjalista endokrynolog, a poniżej specjalista chorób dzieci. Dodam tylko, że będąc na wizycie (umówionej wcześniej - nie z tzw. "biegu") u dr. Jankowskiej, również poprosiłam o wypisanie tego leku - odmówiła, choć jest to lek hormonalny. Odpowiedz Link
aga_mama_zosi LUX MED 24.01.08, 09:07 Próbowałam znaleźć dobrego lekarza w Lux Medzie ponieważ mam tam wykupiony abonament i sporo badań też mam w ramach abonamentu ale na każde takie badanie lekarz musi dać skierowanie. Bez skierowania płaci sie dość drogo nawet jak na Warszawę. Jedynym plusem Lux Medu jest to, że do niektórych lekarzy dość szybko można sie dostać - w ciągu kilku dni, oraz, że wyniki badań są dość szybko. Chyba nie pozostaje mi nic innego tylko pójść prywatnie do któregoś z lekarzy polecanych tutaj. Nie będę oszczędzać na zdrowiu, zwłaszcza, że planujemy powiększenie rodziny i chcę być prowadzona przez lekarza, któremu mogę ufać. Odpowiedz Link
luca7.6 Re: LUX MED 22.07.08, 11:50 Dziewczyny znalazłyście kogoś ok w Lux Medzie? Dzisiaj idę do Sanockiej zobaczymy. Byłam już u Pliszki...masakra Odpowiedz Link
luca7.6 Re: LUX MED 22.07.08, 17:16 Byłam. O niebo lepsza od Pliszki. Zbadała mi piersi, rr, obejrzała dokładnie, zbadała . Dała skierowanie na ft3i4. Trzeba być tylko stanowczym . Jedyny minus - kazała przyjść za 3 mieś... Odpowiedz Link
hashi-tess Re: LUX MED 22.07.08, 17:56 luca7.6 napisała: . Jedyny minus - kazała przyjść za 3 mieś... Jeśli masz ustawione hormony, to nie trzeba częściej. Odpowiedz Link
ester-przester Re: Jeszcze kogoś możecie polecić?Ambroziak? Pali 22.12.14, 14:20 A ja mam takie pytanie, czy kiedykolwiek endokrynolog odmówił wam leczenia niedoczynności tarczycy? Mi przy wielkim TSH i małym t4 lekarz powiedział że ludzie są w poważniejszych tarapatach i kazał mi wyjść.... Odpowiedz Link