zajaco-wa 07.10.08, 18:19 Chcialam sie poradzic ,mam sodium selenite 250 mg tabletka. Czy to nie za duzo? Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hashi-tess Re: selen 250mg ? 08.10.08, 09:57 sprawdzałaś ile rzeczywiście w tej tabl. jest selenu? Odpowiedz Link
matka.adama Re: selen 250mg ? 09.10.08, 08:44 Mi lekarz powiedział, że 200 to maksymalna dzienna dawka selenu, którą mogę brać i że to i tak dużo. Kazał sprawdzać, czy inne preparaty witaminowe, które biorę, nie zawierają dodatkowo selenu. Jeżeli jednak produkują 250, to w jakimś celu. Nie potrafię więc jednoznacznie odpowiedzieć na Twoje pytanie. Pozdrawiam serdecznie Mama Adama Odpowiedz Link
zajaco-wa Re: selen 250mg ? 11.10.08, 00:17 Na opakowaiu napisane jest ze jedna tabletka zawiera 250 mcg z sodium selenite.Ze brac jedna dziennie albo tak jak zalecil lekarz.Wyglada to tak www.allstarhealth.com/f/twinlab-sodium_selenite_250mcg.htm Jest to jedyny preparat jaki znalazlam z sodium selenite bez drozdzy i nie l-methionine. Selen ten bore od 4 dni a od dwoch dni bola mnie plecy , nie wiem czy to moze miec zwiazek. Odpowiedz Link