Dodaj do ulubionych

wspominki - studniówka

19.01.14, 19:57
Aż mię wzruszenie wzięło jak przez przypadek trafiłam na zdjęcia ze studniówki w mojej dawnej szkole ... Ja też kiedyś byłam taka młoda ?
olsztyn.wm.pl/53794-0,Studniowka-w-I-LO-w-Olsztynie,1305141.html?
Ps. to chyba ostatnia szkoła w Olsztynie , gdzie studniówka jest w szkole organizowana .
Pamiętacie swoje studniówki ?
Obserwuj wątek
    • mme_marsupilami Re: wspominki - studniówka 19.01.14, 19:58
      Pamietam, ze nie bylam.
    • olinka20 Re: wspominki - studniówka 19.01.14, 20:07
      A pewnie, ze pamietam tongue_out
      W mojej szkole jest tradycja organizowania studniowki w szkoli ( szkoła ma wieeeeeeelką aule, nie na sali gimnastycznej).
      Miałam najkrótszą sukienke wink
      I najlepsze nogi wink
      • mamaoskarka18 Re: wspominki - studniówka 19.01.14, 20:27
        Pamiętam to było 7 lat temu, a może powinnam napisac to było 35kg temu byłam chuda jak szkapa
    • prigi Re: wspominki - studniówka 19.01.14, 21:06
      pewnie, że pamiętam-studniówka w szkole, w moje 19te urodziny i wszystkie klasy śpiewające mi Sto lat. piknie było big_grin
      tylko partner do dupy, wzięty z łapanki, bo wcześniej ustalony kolega zrejterował, bo mu dziewczyna nie pozwoliła (a to taki kolega, typ "brat", znaliśmy się od dziecka, mój brat z nim zdobywał pierwsze męskie przygody itp.). Fajny był na początku, tylko później od wspólnych znajomych dowiedziałam się, co naprawdę myśli i o mnie, i o imprezieuncertain
    • grave_digger Re: wspominki - studniówka 19.01.14, 21:16
      Pamiętam, choć to było 18 lat temu wink
      Impreza była przednia, do 4:00, ale zdjęć z niej nie chciałabym oglądać, bo byłam wtedy tak brzydka, że sama bym siebie kijem nie dotknęła. Poza tym, tak bardzo bałam się być kobietą, że byłam w spodniach i jakiejś wielkiej bluzce zakrywającej moje wielkie kształty.

Z czasem się wyrobiłam wink
    • mandziola Re: wspominki - studniówka 19.01.14, 22:32
      Kurcze...ile to lat temu?? 18tongue_out. Toz to drugie życietongue_outP Byłam młoda, chuda i miałam mini oraz 12 cm koturny. Partnerem był mój najlepszy przyjaciel - gej. Hitem była Toni Braxtontongue_out..
    • iwonadan1 Re: wspominki - studniówka 20.01.14, 08:50
      Moja była 35 lat temu smile Zaproszony chłopak nie dojechał - zima stulecia a on 200 km ode mnie. Sytuację uratował "kolega chłopaka mojej koleżanki" - student dęblińskiej szkoły orląt. No nie powiem prezentował się w mundurze całkiem nieźle. Bawiłam się doskonale, przygotowaliśmy występ kabaretowy oparty na tekstach z Trójki. Było cudnie smile
      • cudko1 Re: wspominki - studniówka 20.01.14, 09:08
        pamiętam że miałam złotą sukienkę big_grin z oczywistych względów jako jedyna, a jakby mi tak to powiedział z miesiąc wcześniej że wystąpię w złocie całą kompletnie, nie tam jakieś dodatki złote (nie lubię) to bym śmiechem zabiła tongue_out

do dziś kieckę mam, ino tyłek nie chce się w nią zmieścić,

aha i jeszcze pamiętam że obiecałam że będę z najprzystojniejszym chłopem na całej sali - już po dziewczyny twierdziły że zakład wygrałam tongue_out

i jeszcze pamiętam że mnie jakaś gorączka złapała w środku imprezy, tak że mój tata, który był obecny jako opiekun i który nam osobiście wniósł ogromne martini w pierwszej chwili stwierdził że się wzięłam i pierwszy raz w życiu upiłam wink
    • nowi-jka Re: wspominki - studniówka 20.01.14, 09:32
      ło rany to było tak dawno ze nieprawdasmile
      ja tam nie wspominam bo impreza jak impreza - bywały lepsze
      • aqua48 Re: wspominki - studniówka 20.01.14, 10:38
        Wspominam z rozrzewnieniem - ponad 30 lat temu. Suknię szyła mi Mama - wykrój z Burdy, materiał z elegantszej podszewki? spódnica na usztywnianej halce. Na fryzjera już nie starczyło, coś sobie sama zaplotłam, zakręciłam? Impreza poza szkołą, ale catering robiły matki, nie było innej opcji w tych czasach smile Jakimś cudem to zorganizowały, bo jedzenie było dobre. Nie pamiętam skąd była muzyka. Pamiętam natomiast jakieś szalone rockandrolle Nasz ulubiony nauczyciel namówiony przez nas wystąpił ad hoc z kabaretowymi tekstami. I cala nasza klasa przyszła bez osób towarzyszących, bawiliśmy się we własnym gronie.
    • zuzanka79 Re: wspominki - studniówka 20.01.14, 21:40
      Pamiętam swoją studniówkę choć była ponad 15 lat temu.
      Ale nie o tym będę pisać. Chciałam zauważyć, że młodzież na zdjęciach prezentuje się w stroju prawie galowym wink bardzo ładnie.
      Bo jak popatrzę na niektóre zdjęcia ze studniówek w okolicy to mam wrażenie że bawią się tam goście wyrwani z wesela u Blakea Carringtona big_grin
      • grave_digger Re: wspominki - studniówka 21.01.14, 08:33
        takie same odnoszę wrażenie co do piękna dzisiejszej młodzieży big_grin
        u nas w liceum oczywiście teraz czas studniówek i powiem ci, że młodzież ubiera się i wygląda świetnie.
        w moich czasach było znacznie gorzej wink
    • jowita771 Re: wspominki - studniówka 20.01.14, 22:16
      Nie byłam. Miałam niezgrana klasę, wychowawczyni z liceum to był najgorszy nauczyciel, z jakim miałam kiedykolwiek do czynienia, dwa lata wcześniej był półmetek, który był do bani, na studniówkę szkoda mi było pieniędzy i spędzałam wtedy inaczej weekendowe wieczory i było to dla mnie atrakcyjniejsze niż zabawa w gronie koleżanek ze szkoły.
      Rok później byłam na studniówce z moim ówczesnym chłopakiem, też nie chcieliśmy iść, jemu nawet szkoła chciała zasponsorować, bo podejrzewali, że chodzi o sprawy finansowe, w końcu jego mam powiedziała, żeby nie robił obciachu tylko poszedł. To było nieduże prywatne liceum i on był pierwszym dziwadłem, które nie miało ochoty uczestniczyć w studniówce. Też nie było szałowo, to był okres, kiedy nie lubiłam takich dużych imprez. Parę lat później polubiłam, ale tylko w sprawdzonym gronie i nie tak licznym, więc studniówki to i tak nie to.
    • iziula1 Re: wspominki - studniówka 20.01.14, 22:32
      Rany! I po co do tego wracać suspicious
      Moja studniówka to sen wariata!
      Poszłam z facetem, którego poznałam dopiero w dniu studniówki. Wysoki blondyn o imieniu Krzysztof. Nie uczesana choć włosy kreciłam na wałkach cały dzień.
      W sukience moim zdaniem zbyt długiej - powinnam jednak pozkazac nogi - duuuużo nóg powinnam odsłonić.
      Dostałam propozycje wspólnego śniadania w hotelu, po upojnej nocy... oczywiście od pięknego Krzysztofa.... ach,żebym wtedy dziewicą nie była to bym skorzystała big_grin. A tak wiecie, czekałam na księcia z bajki wink zamiast dobrze się bawić!

Spędziłam z tym przystojnym blondynem jeszcze kilka imprez naprawde świetnych i tylko nie wiem dlaczego nie chciałam z nim być. Teraz myślę, że mogłabym go chociaż skonsumować suspicious
    • paskudek1 Re: wspominki - studniówka 20.01.14, 22:41
      jasne że pamiętam, super się bawiłam, kiecka którą miałam na studniowce to była moja najukochańsza kiecka przez wiele lat. Jak już musialam ją wurzucić to prawie płakałam. Wytańczyłam się jak diabli, jeszcze lepiej było na "poprawinach" (bo ktoś musial to żarcie zjeść smile ) jedyne co "zgrzytnęło" to polonez, który wychodził nam konkursowo aż do ostatniej próby a na studniówce się "posypał" w jednym miejscu. Cały en okres wpominam milo, przygotowania, próby poloneza, samą imprezę. Bylo CUDOWNIE smile 20 lat temu, rany jak ten czas leci
      • bronia_84 Re: wspominki - studniówka 20.01.14, 23:29
        No pewnie, że pamiętam, choć było to 11 lat temu (OJP! aż tyle?????). Przewodniczącą klasy byłam i zarazem głównym organizatorem. Oj działo się działo.. Nawaliłam się, potem w kabarecie wystąpiłam.. Tak się popisałam, że gość z orkiestry spotkawszy mnie dobre 7 lat później poznał mnie i zagadał: Co tam Bronka słychać???big_grin big_grin A na studniówkach to oni wieeeelu byli. Było generalnie super. Przyprowadziłam takie ciacho (niestety wypożyczone, bo wówczas swojego nie miałam wink), że wszystkim laskom z mojej klasy i z tej drugiej gały na wierzch wylazły tongue_out Dotoczyłam się do domu wsparta na ramieniu w/w ciacha gdzieś koło 5 rano. Ahhh, to były czasy jak się było pięknym, młodym i szczupłym wink
    • pszczolaasia Re: wspominki - studniówka 21.01.14, 08:45
      z ledwoscia.
      to w zeszlym milenium bylo...
    • robbea1 Re: wspominki - studniówka 21.01.14, 13:53
      Pamiętam a jakże mimo, iż minęło od tego czasu już 18 lat (bossszzzeee).

Była to pierwsza impreza całonocna z moim teraz już mężem po której nie wróciłam do domu suspicious
    • upartamama Re: wspominki - studniówka 21.01.14, 14:05
      14 lat temu. Sukienka obcisła, czarna z aksamitu, do kolana - z Trolla smile Mam ją do dzisiaj i chodzę w niej na różne uroczystości.
      Pamiętam świetną zabawę, picie alkoholu spod stołu. Ogólnie miło było.
    • moonshana Re: wspominki - studniówka 21.01.14, 14:13
      pamiętam. czesała mnie mama psiapsiółki. jakkolwiek fryzura próbna wyszłą super, to w dniu studniówki uczesała mnie koszmarnie. wyglądałam 10lat starzej. poszłam z kolegą koleżanki, a był na wyciągnięcie ręki taki jeden, co bardzo mi się podobał. on był we mnie zakochany i jak to zwykle bywa - szczeniactwo się nie dogadało, tylko czaiło się jak czajniki. z kolegą koleżanki bawiłam się fatalnie, studniówkę długo wspominałam jak najgorszy koszmar. fatalnie niezgrana klasa, fatalny partner, fatalna fryzura. dobrze, że okresu nie miałamtongue_out teraz jestem stara i się z tego śmieję.
      rok wcześniej byłam na studniówce kolegi, i tam bawiłam się świetnie.
      • zales239 Re: wspominki - studniówka 21.01.14, 17:26
        Pamiętam ,było to w roku pańskim 1986 suspicious
        Byliśmy w klubie.
        Białe lub ecru bluzki i ciemne-czarne, granatowe doły.
        Ja miałam włosy w kucyk ozdobiony czarną aksamitką.
        Wyglądałam na jakieś 13 latsmile
        Byłam z jeszcze niemężem, który potem został mężem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka