Dodaj do ulubionych

Kulinarnie

04.03.14, 14:51
Dostałam ostatnio oliwki zielone i suszone pomidory w czymśtam. Do jakich potraw toto się nada?
Przepisy mile widziane na dania PROSTE dla głaba kuchennego tongue_out
Obserwuj wątek
    • guderianka Re: Kulinarnie 04.03.14, 14:59
      suszone pomidoryw- kup pomidory w puszce, ugotuj makaron, wrzuć oliwki, ser

łyżka oliwy, szklanka ryżu,trochę przypraw, jak podsmażysz zalej wodą- jak ryż wchłonie wodę dodaj pomidory i oliwki

p.s. ja oliwki daje do kanapek-np. z serem pleśniowym
      • aqua48 Re: Kulinarnie 04.03.14, 15:19
        Prosto to ja je po prostu palcami ze słoika.. A nie tak prosto to zmiksować wraz z ząbkiem czosnku i smarować powstałą pastą ciemny chleb.
        • andziulec Re: Kulinarnie 04.03.14, 15:47
          oliwki czy pomidory? big_grin
    • dziewczyna_bosmana Re: Kulinarnie 04.03.14, 15:41
      Takie "cuda" pani.. U mnie króluje zdrowsza wersja kuchni polskiej to nie pomogę.
      • andziulec Re: Kulinarnie 04.03.14, 15:47
        Pani dostałam to cudo tongue_out Dlatego nie wiem co z nim zrobić.
    • margotka28 Re: Kulinarnie 04.03.14, 15:46
      makaron z suszonymi pomidorami, czosnkiem i kurczakiem, całość podlana olejem z pomidorów.

oliwki na kanapki, do pizzy lub też makaron np: putanesca - oliwki, pomidory, kapary, anchois.
      • andziulec Re: Kulinarnie 04.03.14, 15:48
        an-co? prosto miało być bez cudów tongue_out
        • margotka28 Re: Kulinarnie 04.03.14, 15:58
          anchois to takie małe rybki słone diabelnie - do dostania w każdym praktycznie sklepie.
          • aqua48 Re: Kulinarnie 04.03.14, 16:02
            Miksuj oliwki z pomidorami i czosnkiem na pastę, tylko pestki z oliwek powyjmuj!
            Albo dodaj do sałaty niezmiksowane. Najlepiej lodowej i jeszcze ser pleśniowy pokruszony i czerwoną cebulę w piórka.
    • motylka34 Re: Kulinarnie 04.03.14, 16:03
      Zrób pizzę z prezentami, do tegm mozarella, szynka a na to wszystko świeża rukola. Polej oliwą z pomidorów
      • cudko1 Re: Kulinarnie 04.03.14, 16:12
        andzia odpowiedź na pół pytania masz w wątku o głosowaniu tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka