andziulec 04.03.14, 14:51 Dostałam ostatnio oliwki zielone i suszone pomidory w czymśtam. Do jakich potraw toto się nada? Przepisy mile widziane na dania PROSTE dla głaba kuchennego Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
guderianka Re: Kulinarnie 04.03.14, 14:59 suszone pomidoryw- kup pomidory w puszce, ugotuj makaron, wrzuć oliwki, ser łyżka oliwy, szklanka ryżu,trochę przypraw, jak podsmażysz zalej wodą- jak ryż wchłonie wodę dodaj pomidory i oliwki p.s. ja oliwki daje do kanapek-np. z serem pleśniowym Odpowiedz Link
aqua48 Re: Kulinarnie 04.03.14, 15:19 Prosto to ja je po prostu palcami ze słoika.. A nie tak prosto to zmiksować wraz z ząbkiem czosnku i smarować powstałą pastą ciemny chleb. Odpowiedz Link
dziewczyna_bosmana Re: Kulinarnie 04.03.14, 15:41 Takie "cuda" pani.. U mnie króluje zdrowsza wersja kuchni polskiej to nie pomogę. Odpowiedz Link
andziulec Re: Kulinarnie 04.03.14, 15:47 Pani dostałam to cudo Dlatego nie wiem co z nim zrobić. Odpowiedz Link
margotka28 Re: Kulinarnie 04.03.14, 15:46 makaron z suszonymi pomidorami, czosnkiem i kurczakiem, całość podlana olejem z pomidorów. oliwki na kanapki, do pizzy lub też makaron np: putanesca - oliwki, pomidory, kapary, anchois. Odpowiedz Link
margotka28 Re: Kulinarnie 04.03.14, 15:58 anchois to takie małe rybki słone diabelnie - do dostania w każdym praktycznie sklepie. Odpowiedz Link
aqua48 Re: Kulinarnie 04.03.14, 16:02 Miksuj oliwki z pomidorami i czosnkiem na pastę, tylko pestki z oliwek powyjmuj! Albo dodaj do sałaty niezmiksowane. Najlepiej lodowej i jeszcze ser pleśniowy pokruszony i czerwoną cebulę w piórka. Odpowiedz Link
motylka34 Re: Kulinarnie 04.03.14, 16:03 Zrób pizzę z prezentami, do tegm mozarella, szynka a na to wszystko świeża rukola. Polej oliwą z pomidorów Odpowiedz Link
cudko1 Re: Kulinarnie 04.03.14, 16:12 andzia odpowiedź na pół pytania masz w wątku o głosowaniu Odpowiedz Link