Dodaj do ulubionych

Wchodzi do umywalki

26.09.12, 23:13
Kociak, 4 mies. Wszystko jest ok ale intryguje mnie po co wchodzi do umywalki i tam drapie łapami. Dodam, ze picie ma w miseczce obok. Jak kran odkrece delikatnie to nie spija. Nie sika tam. Intryguje ją wylot umywalki. O co chodzi? przełożycie na ludzki język?
Obserwuj wątek
    • deszcz.ryb Re: Wchodzi do umywalki 27.09.12, 09:45
      Może podobają mu się wrażenia dźwiękowe albo dotykowe? smile
    • pee.kotka Re: Wchodzi do umywalki 27.09.12, 10:54
      A któż z nas rozumie meandry kociej logiki. W sieci mnóstwo filmików - Kot przy drukarce, kot w umywalce. Czy kotka przestała siusiać do łóżek?
      • capribb Re: Wchodzi do umywalki 27.09.12, 12:41
        Miło, że pamiętacie.
        Generalnie przestała sikac na łożko. Zrobiłam drugą kuwetę na półpiętrze. Ale wczoraj i dzis rano po długiej przerwie znowu nalała na miejsce gdzie kładzie się mąż i czyta bajki... nie był z tego powodu zadowolony...
        Poza tym ja raczej jestem w domu z dziećmi ale oczywiscie wychodze- nie na długo. Juz dwa razy jak wracałam z dzieckiem ze szkoły (wyjście moja na góra 1,5 godz.) to kicia stała pod drzwiami wyjściowymi i miałaczała - słyszałam już wchodząc na klatkę.
    • asfo Re: Wchodzi do umywalki 27.09.12, 14:06
      Pewnie jest zainteresowana zawartością odpływu, tylko dlatego że jest on niedostępny. Koty tak mają - wtykają łapy w różne dziury. Poza tym lubią układać się do snu w okrągłych pojemnikach, takich jaki miednice i umywalki. Niektóre lubią się też bawić wodą kapiącą z kranu.
      • k1234561 Re: Wchodzi do umywalki 27.09.12, 15:25
        Mój kot - hydraulik codziennie sprawdza wszystkie odpływy w domu w łazience (umywalki,prysznic,wanna z hydromasażem),w kuchni i pralni.Zanim chłopak wszystko obejdzie robi się południe smile
        W nocy sypia w umywalce w pralni.To jego ulubione miejsce.Lubi też bawić się strużką wody lecącą z kranu.Widocznie niektóre koty tak mają.
        • livia1111 Re: Wchodzi do umywalki 03.10.12, 18:15
          U mnie kocur kran i wodę ma gdzieś, pije z miski. Za to kotka uwielbia pić bezpośrednio z kranu. Mimo, że miska pełna. Prowadzi mnie zazwyczaj do łazienki, wskakuje do wanny (woli od umywalki, choć czasem i umywalka może być), patrzy raz na mnie raz na kran i miauczy. To jej puszczam mały strumień wody i sobie chlipie. Czasem stanie przy odpływie i czeka aż zamknę korek, bo akurat ma ochotę pić świeżo nalaną, ale nie bezpośrednio lejącą się smile Bardzo obrazowo mi to przedstawia, generalnie z moimi kotami dogadujemy się bez zbędnych słów bardzo dobrze smile Kontaktowe bestie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka