asze34 10.04.13, 12:14 Witam Mam od jakiegoś czasu kotkę przybłędę, przyszła, została, jeść i pić dostaje, ale rozmnaża się(( Z tego co wiem to ona jest już stara, ma na pewno więcej niż 13-14 lat, można ją wysterylizować? Poradźcie proszę Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ajaksiowa Re: Stara kotka 10.04.13, 14:42 Lekarze bardzo niechętnie operują stare zwierzęta,ale to już tylko i wyłącznie musi zadecydować specjalista-okreslić ryzyko zabiegu-a poza tym jest farmakologiczny sposób zapobiegania rui.Koniecznie musisz porozmawiać z weterynarzem. Odpowiedz Link
asze34 Re: Stara kotka 10.04.13, 16:57 Bardzo dziękuję. Czas poszukać weta i jakoś zataszczyć tam kota. Mam nadzieję, że się da, kot się da. Odpowiedz Link
asfo Re: Stara kotka 11.04.13, 17:01 Trzeba jej porobić dokładne badania i poszukać dobrego weterynarza, który zdecyduje co zrobić. Doraźnie można np. dawać pigułki. Odpowiedz Link
stara-a-naiwna Re: Stara kotka 11.04.13, 20:54 jak kot taki stary może w czasie ruji wystarcza jakieś tabletki? pożyje kilka lat i jej już nie zaszkodzą Odpowiedz Link
lonely.stoner Re: Stara kotka 15.04.13, 10:58 albo zastrzyk hormonalny- raz na pol roku i masz spokoj. Moja kocica takie dostaje i miewa sie dobrze. Odpowiedz Link