Dodaj do ulubionych

chore nerki

30.03.14, 23:24
Mam problem z moim Kocurkiem. Mam go od listopada, wzięłam ze schroniska, ma prawdopodobnie ok. 5-6 lat. Przed tygodniem zaczął wymiotować, ale że nie przestawał to zaniosłam go do weta. Badania krwi i wstępna diagnoza - nerki. Nie wzięłam jednak tych wyników. Od poniedziałku do soboty włącznie kroplówki, zastrzyk na wymioty (bo cały czas wymiotuje), antybiotyk - na dziąsła. Odstawiłam drób - kot miał uczulenie przy uszach i ciągle się drapał. W piątek miałam wyniki z drugiego badania krwi - kreatynina - 1,9 , kinaza keratynowa - 474,2 (przy normie powinna być mniejsza niż 300). Na razie zakończyłam leczenie, po prostu mnie na to nie stać, wydałam już 500 zł. Umówiłam się na maj, na dalsze badania krwi. Kupiłam karmę na nerki i nie wiem co dalej robić.
Obserwuj wątek
    • andreadoria13 Re: chore nerki 31.03.14, 00:18
      Jeden z moich kotów ( najstarszy, kilkunastoletni) też ma zdiagnozowaną od pół roku przewlekłą niewydolność nerek ... Poza tym, jest niewidomy (obustronne odwarstwienie siatkówek), ma nadciśnienie tętnicze ( 240 mm ! - pomiar przy pierwszej wizycie u kardiologa) oraz cechy uszkodzenia wątroby ... jest pod stałą opieką weta, podaję mu 2 leki dziennie oraz karmię karmą ROYAL renal ( czyli nerkową). Kocisko moje ulubione jest w doskonałej formie, co mnie bardzo cieszy ! Choć nie ukrywam, że to dużo kosztuje ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka