kwioletta 06.11.07, 08:27 nie mam dostępu do terapii mam świadomośc destrukcji swojego życia do niczego się nie nadaję popadam w bulimię i w depresję każdy dzień to smutek łzy i cierpienie potrzebuję fachowych rad i pomocy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anoosha Re: jak sobie pomóc 06.11.07, 10:39 Polecam zacząć od lektury: www.chomikuj.pl - w szukaj wpisz dda. Moze znajdziesz cos dla siebie w spisie ksiązek. Ja czytam obecnie Toksycznych rodzicow i ... daje do myslenia! Pozdrawiam cieplutko i trzymam kciuki! Odpowiedz Link
anciax Re: jak sobie pomóc 06.11.07, 12:11 anoosha napisała: Ja czytam obecnie > Toksycznych rodzicow i ... daje do myslenia! > > Pozdrawiam cieplutko i trzymam kciuki! Natknęłam sie parę dni temu na tę książkę. to chyba był jakiś omen, bo nigdy za nią nie chodziłam, ale gdy zobaczyłam tytuł jej na wystawie księgarni, to sam tytuł dał mi do myślenia - że on chyba cos znaczy. I tu nagle piszesz, ze ją czytasz :) Odpowiedz Link
anoosha Re: jak sobie pomóc 06.11.07, 13:56 :-) no to ładnie ;-) To poczytaj Dorosłe Dzieci Alkoholików - tez jest na www.chomikuj.pl (dda)! Ja normalnie czułam, ze mi sie cos przewraca w srodku ... podobnie jak czytalam "Droge rzadziej wedrowaną". Jest kilka ciekawych książek - zycze milej lektury! Pozdroweczki! P.S. A czytalas "Mozesz uzdrowic swoje zycie" Louise Hay? Ja od tego zaczynalam dawno temu :-) Polecam! Inne jej ksiazki tez! Odpowiedz Link
anciax Re: jak sobie pomóc 06.11.07, 15:21 Anoosha, pomijając fakt, ze o DDA wiem od pół roku, to nie czytałam pozycji o DDA. Tak wiec za każdą sugestie berdzo dziekuję :) Pozdro Odpowiedz Link
anoosha Re: jak sobie pomóc 06.11.07, 15:28 Trzeba bylo tak od razu!!! :-) Teraz jestem w pracy, ale pojade do domu, zrobie Ci caly spis lektur i przesle!!! Jest jeszcze "pobieralnia" fajnych książek o rozwoju duchowym i osobistym na www.kippin.prv.pl - trzeba sie tylko zarejestrowac! Odpowiedz Link
anciax Re: jak sobie pomóc 06.11.07, 15:37 anoosha napisała: > Trzeba bylo tak od razu!!! :-) Ok, następnym razem napisze sobie na czole ;P > Teraz jestem w pracy, ale pojade do domu, zrobie Ci caly spis lektur > i przesle!!! zawsze marzyłam o tym, żeby mieć bibliotekę w domu :) > Jest jeszcze "pobieralnia" fajnych książek o rozwoju duchowym i > osobistym na www.kippin.prv.pl - trzeba sie tylko zarejestrowac! skorzystam na pewno! Dzięki, że jesteś :) Pa Odpowiedz Link
anoosha Re: jak sobie pomóc 06.11.07, 15:42 Ciesze sie, ze sie moge przydac! Zrobie ten spis - pewnie bardziej po autorach, niz tytulach i Ci przesle!! Trzymaj sie cieplutko Aneczka :-) Odpowiedz Link
anoosha Re: jak sobie pomóc 06.11.07, 17:29 Oto moj zbiorek: oprocz ksiązek Louise Hay - książki Ewy Foley, Josepha Murphy'ego, Don Miguel Rouiz (Sciezka milosci jest genialna ksiazka!!! podobnie Cztery umowy jego autorstwa), Stuart Wilde, Sondra Ray, Tomasz A. Kempis - O nasladowaniu Chrystusa, Nathaniel Branden - 6 Filarow poczucia wlasnej wartosci, Peter Kummer, Jack Canfield - Zrob to, o czym marzysz, Robert Holden - Inteligencja sukcesu, Deepak Chopra, Sanaya Roman, James Redfield, Bob Mandel - Co dwa serca to nie jedno, Joe Vitale - Moc przyciagania pieniedzy, Dale Carnegie, M. Scott Peck - Droga rzadziej wędrowana, Biblia - Mądrość Syracha, Pema Czedryn - Kiedy zycie nas przerasta .... i na razie tyle. Pozdroweczki :-) Odpowiedz Link
log222 Re: jak sobie pomóc 06.11.07, 14:11 O rety! Dzięki za linka! Bardzo fajna sprawa :) Odpowiedz Link
anoosha Re: jak sobie pomóc 06.11.07, 17:35 A Cie prosze! :-) fajne tytuly mozna tez znalezc na stronie www.dobreksiazki.pl (dzial psychologii). Czesto tez przegladam Allegro - dzial poradnikow psychologicznych. Tez mozna znalezc perelki! Pozdrowki :-) Odpowiedz Link
anciax Re: jak sobie pomóc 06.11.07, 18:53 To ja mam z powyższym pytanie: Czy kupujecie te wszystkie książki? Troche tego sporo :/ ...co nie znaczy, ze sie nie ciesze, ze jest tak dużo dobrych książek. Tylko, że nie ma ich w bibliotece (no przynajmniej u mnie jest słabo z takimi pozycjami). W kazdym razie dzięki za tytuły, Anuszka ;)) < Odpowiedz Link
anoosha Re: jak sobie pomóc 06.11.07, 20:09 Wiekszosc kupilam, niektore sciągnęłam, opłaca się kupować na allegro i jakos tak sie uzbierało! Odpowiedz Link
anciax Re: jak sobie pomóc 06.11.07, 20:13 Eh, ja kasę muszę mieć odłożoną na inne rzeczy, ale połażę po bibliotekach. Odpowiedz Link
anoosha Re: jak sobie pomóc 06.11.07, 20:40 na www.chomikuj.pl znajdziesz do sciagniecia masę przydatnych książek i jak je przeczytasz, pomogą Ci. O kasę się nie przejmuj! Wszystko sie moze niespodziewanie polepszyc! Wiec poki co - czytaj to, do czego masz dostep, zwlaszcza, ze sporo tego! :-) Odpowiedz Link
obecna57 Re: jak sobie pomóc 06.11.07, 10:39 Także jestem DDA bez pomocy psychologa,także objadam się i leczĘ depresję. Radzę sobie tak: (na podstawie lektury) wykreślam górę lodową moich problemów. Nad poziomem wody -widoczny problem: objadanie się, u mnie jeszcze perfekcjonizm, pedanteria i nadopiekuńczość; pod poziomem- wody toksyczne dzieciństwo, które wyrobiło mi nawyk niekochania się i nie dbania o siebie, nie doceniania się. Aby góra lodowa cała się roztopiła trzeba stopić to co jest pod wodą i zacząć o SIEBIE DBAĆ I SIEBIE KOCHAĆ. Poza tym idż koniecznie do psychiatry da Ci antydepresant. Odpowiedz Link