Forum Zdrowie DDA
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Inny punkt widzenia

02.10.08, 21:16
    jechalem miejskim autobusem do szpitala po zaswiadczenie do psychiatry .pewna starsza pani potknela sie wsiadajac nieomal przewrociwszy wysypaly sie jej z torby kasztany.pomoglem je pozbierac tej pani.gdy wracalem ze szpitala z zaswiadczeniem w reku pomyslalem pojde do kosciola podziekowac BOGU za to co mnie spotkalo dobrego dzis:) usiadlem w kosciele w lawie a obok lezał kasztan:)
    Obserwuj wątek
      • ladynemeyeth Re: Inny punkt widzenia 02.10.08, 23:47
        Kiedyś ustąpiłam pewnej starszej pani miejsca w metrze, a ona
        siadając uśmiechnęła się do mnie i przeżegnała się, jakby chciała
        się za mnie pomodlić ...
        Bardzo się wtedy wzruszyłam ...
        Nie trzeba wiele, aby okazać miłość ... albo ją dostrzec zwyczajnie.
        • fajny.piotrek25 Re: Inny punkt widzenia 03.10.08, 19:38
          Wystarczy byc z ludzmi i brac co dostaje kazdego dnia, jakias dziewczyna sie usmiecha na ulicy jak ja mijam to i mi sie smiac chce(sprzezenie zwrotne) :) a jak ja sie smieje to jak widze ze jakas nastepna to widzi i sie tez usmiecha albo patrzy w jakis sposob unikalny na mnie to ... I tak sie ucze brac cos ze zwylych chwil zeby nie byly smutne:)
        • fajny.piotrek25 Re: Inny punkt widzenia 03.10.08, 19:41
          Zaczalem czytac Alchemika PAULO Coelho.dostalem nastepny rok urlopu zdrowotnego na studiach:)
      • fajny.piotrek25 Re: Inny punkt widzenia 13.10.08, 14:10
        zaczałem czytac ksiazki .o dziwo wychodzi nato ze ostysnio przeczytałem swoja
        pierwsza ksiazke w zyciu od poczatku do konca.tak mnie wciagneła ze dałem sie
        jej wciagnac bez reszty i odkrywac losy bohatera ("alchemik" coelho ) a teraz
        jestem w trakcie czytania "pielgrzyma" - jest rownie fascynujaca i madra i
        chociaz jest tyroche grubsza to jest to zaleta :) na długie wieczory jak znalazł
        :) nieraz sie smieje sam do siebie jak cos przeczytam mowioace dosłownie o moim
        zyciu .ogłnie czuje sie dobrze bo sie czyms zajmuje a nie siedze i mysle o tym
        jak jest zle bo mam wrazenie ze od tego mojego myslenia jest mi zle tylko :) wam
        tez polecam Coelho
        • ladynemeyeth Re: Inny punkt widzenia 13.10.08, 14:56
          "Alchemik" to zdecydowanie jego najlepsza ksiązka, ale ja polecam
          jeszcze "Podręcznik wojownika światła". Inne jego ksiązki też są
          całkiem do rzeczy.
          • fajny.piotrek25 Re: Inny punkt widzenia 13.10.08, 18:45
            Wlasnie "podrecznik wojownika światla"chce przeczytac ale skoncze najpierw "pielgrzyma" a pozniej poszkam"podrecznika" bo pytalem w bibliotece to niemieli
            • kajda28 Re: Inny punkt widzenia 13.10.08, 21:50
              "Alchemik" jest dobry, czytałam i polecam "Weronika postanawia umrzeć"-
              przynajmniej dla takich sztywniaków jak ja, "11 minut" też ciekawe, "Usiadłam na
              brzegu rzeki Piedry" i "Czarownica z Porteblo" już mniej mi się podobały. Coelho
              jest niesamowity:)
              • rew-er Re: Inny punkt widzenia 13.10.08, 22:14
                "Weronika postanawia umrzeć" i "11 minut" bardzo ciekawe przez"Alchemika" jakoś
                przebrnęłam ale "Usiadłam n
                > a
                > brzegu rzeki Piedry" to dotrwałam chyba 4 strony .
                • fajny.piotrek25 Re: Inny punkt widzenia 14.10.08, 06:42
                  Tak rew-er to tak jak ja z ta ksiazka"usiadlam..." wydala mi sie tak naladowana emocjami na ktore nie jestem gotowy ze ja odlozylem . To wazne ze o tym wspomnialas bo sam bym tego nie uswiadomił sobie. Uczyc sie rozumienia swoich uczuc trzeba w kazdej sekundzie bo takie nieuswiadomione ale przezywane,mowie tu o tych negatywnych,są najgorsze bo jak zadra zostaja i choc odrazu nie bola to po jakims czasie przypominaja o sobie w najmniej oczekiwanym momencie.
      • alkakk2d2 Re: Inny punkt widzenia 14.10.08, 12:58
        A czytaliscie "Piec, osob, ktore spotykamy w niebie" Mitcha Alboma?
        To tak a propos "innego punktu widzenia" i "sprzezenia zwrotnego"
        polecam
      • fajny.piotrek25 Re: Inny punkt widzenia 16.10.08, 12:07
        mam swoj cel pielgrzymka do Santiago De Compostella :) ale to dopiero w
        przyszłym roku jak sie wszystko dobrze ułoży
      • kajda28 kalendarz Coelha 21.10.08, 15:42
        poszłam do księgarni aby go kupić, na szczęście zobaczyłam jak wygląda w środku,
        nic, kilka cytatów i puste strony do zapisywania, poszli na łatwizne:( a szkoda.
        najlepszy kalendarz który miałam to był szalonego małolata:) dawno temu:)
        • fajny.piotrek25 Re: kalendarz Coelha 24.10.08, 18:28
          niedługo przeczytam wszystkie ksiażki Coelho , jeszcze mi tylko
          Brida została :) eh :( :)
      • fajny.piotrek25 Re: Inny punkt widzenia 06.11.08, 17:34
        moje zycie sie powoli zmienia ,zacząłem chodzic do dentysty , zaczynam od
        usuwania zebow chorych i jestem z siebie dumny ze odwazyłem sie isc .oststnio mi
        2 wyrwali bo sam chciałem :) zeby szybciej było bo juz sie nie moge doczekac az
        bede miał wyleczone a usuwanie to poczatek .pozatym chodze na terapie dla dda i
        pani psycholog mi zapropomowała terapie grupowa ,poczatakowo zdecydowałem ze
        poczekam jeszcze z tym ale pozniej zmieniłem zdanie bo mi sumienie nie
        pozwalało o tym zapomniec,postanowiłem ze nie bede rezygnował z szansy ktora
        dostaje jakie by mi to nie przyniosło efekty to bede miał swiadomosc ze ide do
        przodu a nie tylko mysle o chodzeniu.dostałem do napiosdania prace o
        zaprzeczeniu i sadze ze duzo napisze i juz sporo napisałem i powiem wam ze mi
        sie lezej robi ale to dopiero poczatek .przydało bysie wytrwac w tym co zacząłem
        i mam nadzieje ze tak bedzie.pozdrawiam was i zycze wytwałosci :)
        • myszkon Re: Inny punkt widzenia 06.11.08, 18:08
          moje gratujacje:).W końcu uwierzyłes że warto żyć:)a juz bałam sie o
          Ciebie..
        • ladynemeyeth Re: Inny punkt widzenia 06.11.08, 18:10
          Bardzo mnie zaskoczyłeś Piotrek!!! Bardzo pozytywnie!!!
          Gratuluję Ci serdecznie dobrych zmian!
          • fajny.piotrek25 Re: Inny punkt widzenia 06.11.08, 18:29
            robic ,działac jesc łatwiej niz tylko myslec o tym ze by sie mogło działac
            .ps.czytam ostatnio "bride" coelho
      • fajny.piotrek25 Re: Inny punkt widzenia 05.12.08, 18:07
        Boze jesli mam prawo prosic daj mi siłe zebym zdołal stad odejsc i zyc w spokoju
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka