Dodaj do ulubionych

ból pleców

15.06.07, 14:59
Czy ból w dole pleców z tyłu (zaczyna pierw boleć z lewej strony, a następnie
utrzymuje się po środku) występujący głównie po zjedzeniu serka wiejskiego,
serka typu grani lub chudego twarogu (mleko, kefiry i jogurty są dobrze
tolerowane) świadczy o kamieniach, chorej wątrobie, a może trzustce?
Obserwuj wątek
    • vorlon1969 Re: ból pleców 15.06.07, 16:34
      Wg.mnie to wyglada na chore nerki lub kamienie w nerkach.
      • nowa16 Re: ból pleców 16.06.07, 10:55
        Z nerkami jest u mnie w porządku, więc ta teoria odpada.
        • sylwka892 Re: ból pleców 16.06.07, 11:09
          To nie jest ani trzustka, ani nic związanego z żołądkiem.. Masz albo nerki
          [przepadaj się dokładnie] albo zapalenie przydatków.Plecy to tylko to.
          • nowa16 Re: ból pleców 16.06.07, 15:13
            Ale to pojawia się tylko po zjedzeniu czegoś ciężkostrawnego w moim przypadku
            nie toleruję serów, szczególnie białych (twrogi, wiejskie itp). Inne napoje
            mleczne (jogurt, kefir, mleko itp.) toleruję. Acha - po wypróżnieniu jest
            poprawa.
            • calineczka79 Re: ból pleców 16.06.07, 16:26
              ewentualnie mogą to być jelita, ale jednak bardziej obstawiałabym nerki przy
              nerkach też można mieć niestrawność i inne takie a wręcz jest to bardzo częste,
              toniekoniecznie muszą być kamienie możesz mieć piasek albo po prostu
              zapalenie ... nawet biorąc różne dziwne ułożenia pęcherzyka nie może on boleć w
              krzyżu bo rozumiem że o tym miejscu mówimy
              • doras75 Re: ból pleców 18.06.07, 15:50
                tez mnie boli tył plecow po prawej stronie nad tyłkiem, do tego wrażenie
                ściskania jakby ktoś mnie tam sznurkiem wiązał i w boku ... po jedzeniu też i
                mam odbijania pokarmem,Ale ja mam kamienie w nerkach i piaseek w moczu i wiąze
                to z tą dolegliwością.A te dolegliwosci trawienne to po lekach bo biore
                rowatinex i debelizyne, furadin i wit c
                Mozna miec kamienie w nerkach i moga one byc nie widoczne na usg, bo się
                przesuwają, a piasek daje podobne objawy.
                Trzustka wedsług mojego lekarza boli okropnie, dookoła pasa i wyżej i ból jak
                rozrywanie.
                Jejku a może polecicie coś na kamicę nerkową ???Bo ja juz mam dość męczarni tak
                mnie w boku boli i plecach że aż łzy się cisną do oczu :-(
                • nowa16 Re: ból pleców 19.06.07, 15:07
                  doras75, dzięki za odpowiedź. Kamienie w nerkach u mnie to nie sa na 100%
                  miałam wszystkie, szczegółowe badania dotyczącego tego robione. Z tego co
                  jednak napisałaś o trzustce dało mi do myslenia, bo ten mój ból często w taki
                  przechodzi.
                  • doras75 Re: ból pleców 21.06.07, 17:55
                    Nova a robiłas badanie moczu ?Po której stroniepleców Cię boli ?Nisko nad pupą
                    czy wysoko ??Robiłas amylazy w krwi i moczu ??
                    • nowa16 Re: ból pleców 22.06.07, 14:07
                      Jestem po wszystkich możliwych badaniach. Wszystkie są bardzo dobre.
                      Prawdopodobnie jest to zespół jelita drażliwego (mam od dłuższego czasu
                      nerwicę, też nerwicę żołądka).
                      A jeśli chodzi o ból to jest on umiejscowiony głównie po lewej stronie pod
                      pasem, czasami promieniuje na całe plecy. Po wypróżnieniu odczuwam poprawę
                      (przy czym zawsze mam uczucie tzw. "niepełnego wypróżnienia").

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka