rrozsypana80 08.07.19, 20:55 Na prośbę Cam, na rozluźnienie, a tak po prostu. No więc Moi Mili co za architektoniczne cudo plącze się po mojej głowie? Dla ułatwienia cudo jest poza granicami Polandii. Poproszę karty. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
camaretto Re: Architektoniczne cuda wianki zagadka 08.07.19, 22:43 Brrr, pierwsze skojarzenie Wieża Eiffla, ale jest jeszcze mnóstwo innych dziwów. Np. budowla w Zagrzebiu, którą widać z kosmosu. Albo chiński mur, też z kosmosu widoczny Karty postawię jednak później, jak i na blogu o tym "Kajetanie" piszę - nie mam pełnych świateł, żeby nie płacić tyle, no i ... po prawdzie ulubiły mnie różne gatunki zwierzaków, a one niekoniecznie idą spać z kurami. Znaczy,z gołębiami. Trza by noktowizora, jak w filmie o milczeniu owiec. ;D Nic więc nie widać, będę pewno musiała sprowadzić niejednego specjalistę...wszystkie mam lampki w miarę popsute. A tak tu było kiedyś ładnie,, nie powiem mieszkanie było moim i mamy oczkiem w głowie...Ale przynajmniej bałaganu nie muszę oglądać Odpowiedz Link
camaretto Re: Architektoniczne cuda wianki zagadka 10.07.19, 09:26 Jakna razie, błędy w strefie informatycznej czynią mnie "unable". Po południu podsumuję może te "cuda niewidy" z 8 Buław, i QKielichów, jako że kierują mnie na wody spokojniejsze. Zareklamować, to ja tam całe zachowanie bym musiała, w temacie odpiszę, bo jedynie godzinka dla gadzinki mi zastała,a produkt juz jest w depozycie, wysiadły też nadniach żrówki,się okazuje. Nie tylko ja manipuluję prądem, ufo to chyba nie jest, ale zawsze...Kizia sekunduja co panitakiego zrobi, a pani niedoinfomowana, za to doinformatyzowana, pozmieniała wszystko, tak że teraz nie wie co robić, cała sieć elektryczna popsuta.Duchy, czy co? Jaak moja śp.p. mamusia odcodziła, niby pogodzona ze światem, to 4 żarowki poszły w jednej sekundzie, po sobie... Zycie pozagrobowe,nic ino. Odpowiedz Link
tabularasa22 Re: Architektoniczne cuda wianki zagadka 11.07.19, 11:32 Aleeee karty !!! Kontynent - XIX Słońce, Kraj - IV Cesarz , Typ budowli - Król mieczy Czyli gdzieś gdzie gorąco, kraj - mocarstwo regionalne, obecne lub byłe, typ budowli - warownia, zamek królewski, budowla militarna. Mhmmm .. Moje nr 1 to Chiński Mur nr 2 - Petra w Jordanii ps. Nie wiem co to za ułatwienie że poza granicami PL Odpowiedz Link
camaretto Re: Architektoniczne cuda wianki zagadka 11.07.19, 21:51 Król Słońce, LudwikXV Imperator , makiaweliczne rządy i rewolucja? Ale to i nie moje karty. Odpowiedz Link
camaretto Re: Architektoniczne cuda wianki zagadka 11.07.19, 21:48 Mam Cesarzową i Niebieskiego Cesarza. To co się z nimi dzieje dziś, to inna, rozdrobniona na drobne, wizja rzeczywistości, kiedyś całkiem inaczej wyglądała. Kojarzą mi się filmy "Cesarzowa" , "Ostatni cesarz", kraj małych ludzi i spopularyzowanych polatach układów,gdzie kobieta zyskuje na znaczeniu - KBuław, ale to czysta współczesność -nieco kobieca, wycofana, turystyczna. Chiński Mur, z tą 7 Kielichów, aczkolwiek początek to pagody i Zapomniane Królestwo, zamek Cesarzowej. W Pekiie jest jeszcze jedna ciekawa budowla, ale mało znana - rzeźba współczesna, pierścień ogromny o tajemniczym przeznaczeniu, nad oceanem. Jeszcze jedno co pasuje do tych kart to Pałac Buckingham, i Aglia, ale wolę Chiny, z tą ludową atmosferą i próbami demokracji, kobietą Buławianą księżniczką. Odpowiedz Link
rrozsypana80 Re: Architektoniczne cuda wianki zagadka 12.07.19, 07:50 Dziewczyny wiecie co zimno no... Znacznie bliżej niż bylyscie z kartami. 😉 Cam bez kart było w punkt tarot Ci figla spłatał. 🗼 Wieża Eiffla! Odpowiedz Link
camaretto Re: Architektoniczne cuda wianki zagadka 12.07.19, 08:40 A. Stąd Ludwik XV Imperator ? Bonaparte? KBuław jako wyrażenie poglądów demokratycznych ?Współczesna moda i kobieta emancypowana? Kankan i modelki?Cesarz i Cesarzowa, Rewolucja Francuska. Król Słońce , Madame Pompadpur i ...ich osławiona "franca", nie powie. Tyle że współcześnie, Eremit u mnie, brak jest żarówek żeby oświetlić współczesne ataki i niepokoje we "Francji - elegancji"... Zrzuciłabym to na komunistów..cholera, jeszcze tylko Zagrzeb plątał mi się po głowie, moja rodzina była tam jako dyplomaci, a kuzynka jest tłumaczką francuskiego. No i w agrzebiu kieliśmy tę masakrę, i słynnego Draco, ale na smooi to ja mam nie tylko jednego na karcie, ale i całą talię. Teraz używam"Zwierząt fantastycznych", już mnie parę razy zmyliła w zagadkach, niby rozszerza moje horyzonty, jest piękna swoistym celtyckim pięknem - są tam duszki przyrody itd - ale tak naprawdę o wiele lepsza ze mną w teamie zagadkowym była całkiem inna talia,adlaklientów biorę często albo Smoki, albo moją ulubioną, zresztą, zależy,która mi do ręki wleci . Wbrew pozorom,nie wszyscy dobrze odbierają Suligę, a ja mam potrzebę ostatnio "pogadać " z tymi właśnie kartami, zresztą jako talia jest bardzo Crowleyowska. Sama namalowałabym to inaczej, fascynuje mnie ciągle i Royo (Black i Labyrhint),jeden z mich ulubionych malarzy, Whelan, i inni. Tu posiekałam i pająki z kotami, no it eraz też, nie powiem, ta sugestia obrazkowa daje do wiwatu. Kiedyś jej nie miałam, ale nie mogę się coś "dograć" z nimi.Aczkolwiek intuicja to intuicja,może chronią mnie przed jeszcze gorszą rzeczą - przed zamknięciem się na karty i wynikającenm stąd dyskomfort i uzależnienia, które np. na "Szkółce" się przez niektóre osoby rozpętały .Tarot to tylko pomoc, garść obrazków poukładanych w jeden ciąg wróżebny, ale to co zrobili "miszczowie", ta wojna też z moheramy -to noie przelewki, dziśleciw kąt homeopatia, a myśmy walczyli o dopuszczenie oczywistośi i globulek do głosu. Zresztą, w wykonaniu lekarzy prowadących dobrąpaktykę, było i działające, i w ogóle. Eeeech, serce nie sługa, widzi i tabulka, że karty "kropnęły "po nas,popełniła ten sam tscheski -fancuski ...o. pardon! Odpowiedz Link
tabularasa22 Re: Architektoniczne cuda wianki zagadka 12.07.19, 09:33 No i wszystko jasne czyli jak u Cam - karty dobre tylko interpretator do kitu Król Mieczy to pewnie kupa żelastwa jednak . Dzięki roz za zagadkę Odpowiedz Link