mariuszxxxx 10.11.10, 12:00 Która trasa jest najlepsza z Brasova do Sofii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
avroml Re: Brasov-Sofia 12.11.10, 14:26 Zależy, czym chcesz jechać... Jeśli samochodem, to optymalna trasa wiedzie przez Bukareszt, Giurgiu, Ruse, czyli jedynym mostem na rumuńsko- bułgarskim odcinku Dunaju. Płaci się za przejazd chyba 6 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu Re: Brasov-Sofia IP: 79.115.52.* 12.11.10, 18:35 Dodam, że droga jest całkiem niezła - od Bukaresztu do granicy całą drogę jest taka "dwupasmówka" tzn nie całkiem droga dwujezdniowa ale cały czas dwa pasy w każdą stronę. Most 6 EUR i trzeba kupić winietę na drogi w Bułgarii (już za mostem, nie da się przegapić). Winieta o ile pamiiętam 5 EUR za tydzień na osobówkę. W Bułgarii jedzie sie całkiem nieźle - drogi miejscami jak z innej epoki ale jedzie się wbrew pozorom lepiej jak w Rumunii (w weekend było pusto i kierowcy wydają się jeździć znaaaacznie lepiej). Im bliżej do Sofii tym droga lepsza i w końcu jest kawałek całkiem dobrej autostrady przez góry. Rumuni ostrzegali mnie przed agresywną policją ale nie miałem przyjemności. Warto jednak zwalniać na ograniczeniach i skrzyżowaniach bo stoją często. Ponadto znajomi Rumunii radzili zaopatrzyć się w banknoty 5-10 EUR. Do dziś nie wiem w jakim celu :-) Zależnie od tego czym jedziesz - w Sofii trzeba uważać na samochód (złodzieje). Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszxxxx Re: Brasov-Sofia 13.11.10, 13:09 Dzieki za informację. Do Rumunii jezdze systematycznie co 2 miesiace od 5lat. W Bułgarii jeszcze nie byłem. Zastanawiam się czy Sofie zrobić z Rumunii czy lepiej bezposrednio z PL i potem Rumunia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu Re: Brasov-Sofia IP: 79.115.52.* 14.11.10, 07:12 Na to pytanie Ci niestety nie odpowiem - nie wiem jak wygląda optymalny dojazd z Polski do Bułgarii. Mogę tylko dodać, że z Bukaresztu do Sofii w sobotę rano (wyjazd z Bukaresztu o 6 rano) jechałem ok. 5 godzin. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: david Re: Brasov-Sofia IP: 10.5.90.* 17.11.10, 08:44 najlepsza trasa z Polski do Sofi to Budapeszt-Szeged-Novi Sad-Belgrad-Sofia Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszxxxx Re: Brasov-Sofia 18.11.10, 09:51 Dzieki, o tej trasie myślełem.Jak długo czasu zajmuje przejazd z granicy PL do Sofii? Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszxxxx Re: Brasov-Sofia 17.02.11, 13:58 mariuszxxxx napisał: > Dzieki, o tej trasie myślełem.Jak długo czasu zajmuje przejazd z granicy PL do > Sofii? up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e-tam Re: Brasov-Sofia IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.11, 20:04 mariuszxxxx napisał: ...Jak długo czasu zajmuje przejazd z granicy PL do Sofii? ...czas granica PL-Sofia < zerknij Pozdrawiam, P.S. Nasze noclegi Bułgaria < zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszxxxx Re: Brasov-Sofia 18.02.11, 19:07 dzięki!ale chodziło mi o realny czas przejazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Brasov-Sofia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 11:23 jeżeli turystycznie polecam trasę nad Dunajem przez Golubac Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszxxxx Re: Brasov-Sofia 22.02.11, 12:56 Służbowo.Chcę dojechać do Sofii w 12-14 h z granicy PL:) Odpowiedz Link Zgłoś