Dodaj do ulubionych

rumunia - kontrole radarowe

23.03.06, 18:32
znalazlem taka strone w necie
www.politiaromana.ro/DPR/radare.htm
czy tu chodzi o radary stacjonarne czy mobilne bo z tego co sie domyslam to o
samochody z radarami ktore w dane dni lapia kierowcow na wymienionych tam
trasach. czy ktos ma moze linki do stacjonarnych radarow w rumunii ?

z gory dziekuje bo sie tam wybieram a nie jestem bogaty i nie mam kasy na
mandaty

pozdrawiam
maciek
Obserwuj wątek
    • balamuk Re: rumunia - kontrole radarowe 23.03.06, 18:58
      Tutaj chodzi raczej o samochody. Oprocz tego sa stacjonarne (takze z kamerami
      wideo), na przyklad na DN1 - zobacz sobie
      www.ghidbrasov.ro/info_util_amplasari_radar.php
      Niezaleznie od pozytecznych linkow, jezeli nie masz kasy, to moze po prostu nie
      bedziesz przekraczal dozwolonej szybkosci?... O ile to dla Ciebie jedyny
      argument. Szerokiej drogi!
      • maciekfaazzi Re: rumunia - kontrole radarowe 23.03.06, 19:07
        jasne, ze kasa to NIE JEDYNY argument dla mnie, a zreszta bylem juz w tych
        gorach w rumunii i tam sie nie da szybko jezdzic bo sa dziury na drogach i
        krete sa te drogi, ale chodzi mi o sytuacje w miastach gdzie sa ograniczenia np
        do 40 km/h chociaz droga jest np dwupasmowa.

Ale dzieki za informacje
        Maciek
        • staua Re: rumunia - kontrole radarowe 23.03.06, 19:11
          W miastach tez sa dziury :-)
          • maciekfaazzi Re: rumunia - kontrole radarowe 23.03.06, 19:18
            wiem, ze sa, u mnie tu gdzie mieszkam w Polsce tez sa, zreszta ja po rumunii
            rzadko szybko jezdze bo sie delektuje i rozgladam na okolo bo i laski fajne i
            krajobrazy ladne ;) tam widzialem ze zescie rozmawiali o wiernosci to ja sie
            nie dziwie ze w rumunii ciezko o wiernosc bo tam takie dziewczyny chodza ze
            trudno wytrzymac :D

duzych miast nie lubie ale do Braszowa sobie wjade to po rynku polaze bo lubie
            to miejsce, moze jakas rumunke poznam przy okazji ;)

pozdrawiam

maciek

ps. jak wroce to sie zdjeciami pochwale, do tej pory moje zdjecia byly na
            www.spirit.ro ale teraz przerabiaja ta strone i ich nie ma
            • staua Re: rumunia - kontrole radarowe 23.03.06, 20:16
              Rumunki podobaja sie Polakom, a Polki Rumunom :-) To chyba biologiczne dazenie
              do utrzymania roznorodnosci genetycznej...
              To pwrzuc zdjecia po powrocie, nie szalej z szybkoscia i milej podrozy!
              • maciekfaazzi Re: rumunia - kontrole radarowe 23.03.06, 22:04
                Ja nigdy nie szaleje, bo nie mam dobrego auta, tym razem wezme 9 letniego
                Nissana rodzicow, ktory demonem predkosci nie jest, zreszta stawiam na relaks
                bo nie spieszy mi sie nigdzie ;)

dzieki za cieple slowa

maciek
    • balamuk Re: rumunia - kontrole radarowe 23.03.06, 20:27
      Niech bedzie, troche mi przeszlo. Zezlilam sie jak rzadko, bo wyszlo mi, ze z
      zalozenia wypinasz sie na kodeks drogowy obcego kraju, a kiedy sie tu mieszka
      (zreszta chyba wszystko jedno gdzie), srednio przyjemnie czytac w gazetach,
      ze "kolejny polski kierowca...". Przepisy to przepisy i szlus. A na dziury
      uwazaj wszedzie...
      • maciekfaazzi Re: rumunia - kontrole radarowe 23.03.06, 22:03
        Az tylu pl kierowcow powoduje wypadki w rumunii???

dziwne wg mnie bo bedac w rumunii widzialem tylko raz samochod na polskich
        numerach, a generalnie wg mnie ruch nawet na glownych drogach jest niewielki,
        wiec mnie sie wydaje, ze rumunia jest duzo bezpieczniejsza do jezdzenia od
        polski gdzie prawie kazdy ma wlasny samochod, a drog nie przybylo specjalnie od
        czasow komunizmu i tlok jest obecnie juz nie tylko w warszawie czy innych
        duzych miastach ale nawet na prowincji zdarza sie utknac w korku

maciek
        • maciekfaazzi Re: rumunia - kontrole radarowe 23.03.06, 22:08
          dodam jeszcze ze najbardziej sie boje ze mi jakies zwierze wyskoczy czego za
          bardzo nie da sie przewidziec i nawet jak bede jechal 50 na godzine i mi jakis
          jelen wyskoczy to moge spasc w przepasc brrrr

mac
          • zaffaran Re: rumunia - kontrole radarowe 31.03.06, 11:53
            Toche kilometrow w zeszlym roku zrobilam po Rumunii i wcale nie odnioslam
            wrazenia, zeby ruch byl mniejszy niz u nas. Boczne drogi-tak, malo samochodow,
            ale np.droge Arad-Sibiu do tej pory wspominam z dreszczykiem emocji :-)).jesli
            chodzi o kontrole radarowe, to w pasie nadmorskim policja z suszarkami albo
            takimi smiesznymi radarkami na statywach hehehe stala w prawie kazdej
            miejscowosci, tak wiec trzeba sie bylo miec na bacznosci!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka