havierek 30.07.06, 23:22 Witam Orientuje sie ktos jak mozna dojechac do tego miasta. Patrze na mape i nie widze zadnych drog prowadzacych do niego. Pozdrawiam Ksawery Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jutan Re: Sulina 31.07.06, 08:31 Nazwą Sulina określa się jedno z najkrótszych ramion w delcie Dunaju (to arteria intensywnej żeglugi) i również ostatnią miejscowość - port nad tym kanałem. Miasto istnieje już od przeszło 1000 lat, jako ważny punkt tranzytowy i miejsce do załadunku i wyładunku statków morskich. W części płd-wsch nad brzegiem morza Czarnego jest podobno piękna plaża. Charakterystyczne jest ładne nadbrzeże z latarnią morską. Wygodny dojazd jest z miasta Tulcea, drogą na wschód, cały czas wzdłuż odnogi Sulina. Miłego pobytu Odpowiedz Link Zgłoś
gph i dobrze widzisz. 01.08.06, 16:45 bo dojechac się tam nie da. w zasadzie tak, jak do większości miejscowości w delcie Dunaju. w Mieście Tulcea zostawia się samochód na parkingu i wsiada na prom do interesującego miejsca. płynie się 2-4 godziny w zależności od odległości. Sulina to dośc podupadająca mieścina ale z fantastycznym klimatem dawnych lat. Odpowiedz Link Zgłoś
havierek Re: i dobrze widzisz. 02.08.06, 00:53 dzieki za odpowiedzi. mam jeszcze jedno pytanie czy te promy kursuja dosyc czesto i ile taka przyjemnosc kosztuje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jutan Re: i dobrze widzisz. 02.08.06, 09:09 Dzisiaj jeszcze raz spoglądam na mapę Rumunii innego wydawcy i z przykrością przyznaję, że podałem nieścisłą informację o drodze do miasta Sulina. Droga taka istnieje, ale między miejscowością Partizani a Suliną. Między Tulcea a Partizani są odnogi Dunaju, które uniemożliwiają bezpośredni przejazd. Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: i dobrze widzisz. 02.08.06, 10:21 www.navrom.x3m.ro/ kliknij na program navae, weź słowni do ręki i wszystko jasne ;) co do cen się nie wypowiadam, bo płynąłem 3 lata temu. Odpowiedz Link Zgłoś