Dodaj do ulubionych

paliwo w rumunii

13.02.07, 08:13
Temat trochę samochodowy, ale jednak pytam odrębnie. Co i gdzie tankujecie w
Rumunii. Dawno tam nie byłem, a gdy byłem, to nie zwracałęm kompletnie uwagi
na to, co i gdzie się wlewa do baku. A chciałbym uniknąć jaj z silnikiem. W
temacie jestem zielony, proszę więc o rady.

dzięki,

jarek
Obserwuj wątek
    • jutan Re: paliwo w rumunii 13.02.07, 10:55
      Z paliwem w Rumunii jest podobnie jak w Polsce, należy unikać stacji w różnych
      bazach transportowych i nieznanych marek, również niewielkich prywatnych stacji.
      Natomiast na stacjach sieci powszechnie znanych możesz śmiało tankować. Warte
      polecenia są stacje rosyjskie Łukoil i rumuńskie o nazwie chyba Petrol.
      Zdarzało mi się zatankować tak dobre paliwo, aż miałem wrażenie, że licznik w
      samochodzie przekłamuje. Jakoś wolniej tego paliwa ubywało w baku w miarę
      przejechanych kilometrów.
      • hnucek1 Re: paliwo w rumunii 13.02.07, 21:25
        Godne polecenia sa PETROM, OMV, MOL, ROMPETROL, AGIP I Lukoil. Jak bedziesz
        chcial zatankowac paliwo po wjezdzie do Rumunii to lepiej pojedz kilka,
        kilkanascie kilometrow w glab kraju to cena moze spadnac nawet o 10-20%.
        1km za granica na stacji Lukoil'u gaz LPG kosztowal 1.99RON a 10km dalej przy
        wjezdzie do Oradea'y po prawej stronie na stacji PETROM gaz kosztowal 1.65RON.
        Popularna noPb 95 (w rumunii noPb to fara plum) tankowalem za 3.04RON/l na
        stacjach PETROM'u.
        • hnucek1 Re: paliwo w rumunii 13.02.07, 21:36
          Zapomnialem dodac, ze jak ktos jezdzi na LPG to na odcinku drogi E81 z Sibiu do
          Ramnicu Valcea nie ma stacji LPG (okolo 100km). Ostatnia stacja LPG w Sibiu to
          Lukoil za centrum handlowym po prawej stronie za rondem. Stacji benzynowych z
          dieselem i benzyna jest natomiast duzo.
          • leon1406 Re: paliwo w rumunii 14.02.07, 13:52
            W lecie 2007 przejechalem tranzytem do Bulgarii 2 razy Rumunie.Musze przyznac
            ze kupowalem benzyne super na firmowych stacjach i jakosc tego paliwa byla
            rewelacyjna tzn.czulem wieksza moc a i auto spalalo mniej paliwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka