jacek581 06.04.07, 21:44 Poszukuję ptasiarzy na wspólną wyprawę w deltę Dunaju na przełomie kwietnia/maja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ojasia Re: delta Dunaju 07.04.07, 11:27 Witaj! ja niestety nie mogę jechać, bo mam nałą robótkę do skończenia w Ostoi Warmińskiej. Jednak bardzo zazdroszczę i gratuluję wyboru. W Delcie byłam bodajże w 98 roku i od tamtej ory śnią mi się po nocach ibisy kasztanowate i pelikany kędzierzawe. Od tamtej pory nie udało mi się zawitać ponownie w Deltę, chociaż plany były. Mam nadzieję, że Tobie się uda! Życzę udanego wyjazdu i mnóstwa ciekawych gatunków! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
75ona Re: delta Dunaju 09.04.07, 19:58 skoro pojawił się temat, to zx lenistwa zadam pytanie, bo własnie się miałam zabrać za szperanie w Sieci. Czy ktoś wie, czy jest możliwośc przepłynięcia promem z Constancy do Odessy (planujemy w lato 2008)? Jeśli tak, to podajcie tu jakieś linki, proszę :). Jak nie wiecie, to jak tylko uda mi się coś "wygrzebać", to wkleję tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
leon1406 Re: delta Dunaju 09.04.07, 21:28 Myle ze z Constancy nie ma polaczenia z Odessa .Ale jest w sezonie z Varny do Odessy.Szczegoly na travelforum.pl . Ceny byly wysokie bo to jest szybki Katamaran od 120 dol. Odpowiedz Link Zgłoś
75ona Re: delta Dunaju 10.04.07, 14:28 szkoda, ale jeszcze poszukam, bo wierzyć mi się nie chce, że nia ma promu na tak fajnej turystycznie trasie. Varna mi nie pasuje, bo sobie wymyśliłam trasę Lwów-Odessa-Delta Dunaju - Bukowina -Polska, ale chyba trzeba to podzielić na dwa wyjazdy. Nie ma tego złego... przynajmniej znowu zamarudzimy w Sybinie przez kilka dni.... pewnie tym razem wracając. Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: delta Dunaju 11.04.07, 19:24 Niestety, nie ma. Tez to kiedys sprawdzalam (dwa lata temu, na miejscu, w Konstancy). Jesli cos sie zmienilo, uciesze sie z wiadomosci. Odpowiedz Link Zgłoś