katalina8 12.05.07, 13:03 Hej! Czy poruszając się po Rumunii samochodem potrzebuję zielonej karty lub winiet? Z góry dzięki, a jeśli wątek już był to przepraszam, ale nie znalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
north-bert Re: zielona karta 12.05.07, 15:28 Hej, z winetami nic sie od zeszlego roku nie zmienilo wiec musisz miec. To nie jest duzy wydatek, kupisz na stacjach paliw za granica /na pewno ma MOL i LUK/ co do zielonej karty, to nie wiem, chyba nie bo przeciez to juz unia, ale to tylko domysl Pozdrawiam i fajnej wedrowki zycze Norbert J. Zbróg www.njz.pl njz@njz.pl 603744450 Odpowiedz Link Zgłoś
avroml Re: zielona karta 13.05.07, 14:16 Zielona karta nadal obowiązuje w Rumunii! Rumunia nadal nie podpisała odpowiednich umów międzynarodowych! Odpowiedz Link Zgłoś
agora9452 Re: zielona karta 13.05.07, 20:06 Jadąc przez Rumunię w 2007 koniecznie musisz mieć zieloną kartę bo inaczej cię rumuni skasują Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekxx Re: zielona karta 14.05.07, 19:41 w Rumunii nawet jak czegos nie potrzeba to lepiej to miec przy sobie tym bardziej ze zielona karta jest bezplatna :). Co do zielonej karty to nie wiem jak jest bo ostatnio mialem pare kontroli policyjnych i zaden z policjantow nie chcial tego dokumentu mowili mi ze jest mi niepotrzebny ale mam go na wszelki wypadek, szerokiej drogi Odpowiedz Link Zgłoś
katalina8 Re: zielona karta 15.05.07, 10:14 Hej! Wielkie dzięki wszystkim za info! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś