omeri Re: Herbata. Czajnik 25. 21.06.06, 18:02 Herbata mrozona dla spragnionych Wedrowcow! Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbata. Czajnik 25. 21.06.06, 19:51 Ten Wędrowiec to ma cela akurat wrócił na otwarcie nowej herbaciarni ! Dziewczyny nie róbcie błędu picia zimnych napoi w upały!!! Na upały tylko gorąca herbata i gorący prysznic. Ja mam problemy z ciśnieniem w kanikułę i wypróbowałam te opcje. Kran)) Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata. Czajnik 25. 21.06.06, 20:24 Witam Wedrowca, mam nadzieje, ze znajde gdzies relacje z wyprawy! narazie kontentuje sie lodem Odpowiedz Link
gaja_1 Re: Herbata. Czajnik 25. 21.06.06, 21:00 Witam Wędrowców Czekam z innymi na opowieści przy samowarze Odpowiedz Link
gaja_1 Re: Herbata. Czajnik 25. 22.06.06, 21:01 Trudno, jak nie masz zamrażarki, żeby w całości się podmrozić to nalej szklanice herbatki)) Kocham gorąco, ale nie bezwietrzną duchotę Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata. Czajnik 25. 22.06.06, 23:46 Przez te mecze pije herbate w niewlasciwym miejscu Odpowiedz Link
josarna Re: Herbata. Czajnik 25. 22.06.06, 23:56 Upały pokrzyżowały nasze plany - ale może jeszcze nic straconego? U nas była okropna burza, która uszkodziła leśne drogi. A poza tym mam nowego psa (młodą suczkę). Została odebrana właścicielowi, który się nad nią znęcał. Już się zadomowiła, ale w poniedziałek myślałam, że już po niej! Wystraszona gwizdem uciekła do lasu, gdzie spędziła noc! Na szczęście rankiem wróciła i już się nigdzie nie wybiera. Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata. Czajnik 25. 23.06.06, 15:30 Jakto, Josarno, nie spotkalas Wodnikostwa? Czekamy z wypiekami na twarzy na relacje narazie herbata z lodowki Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbata. Czajnik 25. 24.06.06, 20:37 Wczoraj pilam jedna znajlepszych herbatek jakie napotkalam ostanio. Twinings , exresowa : imbir , pomarancza i miod. Polecam ! Kran Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata. Czajnik 25. 24.06.06, 20:50 Pozostaje nadal przy liptonie, ale chetnie sprobuje twojej,Kranie!Wieczorny chlod rozkosznie wpada przez okno - cieszmy sie nim wobec nadchodzacych afrykanskich temperatur! Odpowiedz Link
alinka333 Re: Herbata. Czajnik 25. 25.06.06, 00:03 Witaj omeri... sencha pewnie już wypita, strawiona, może nawet wydalona... oblizuję palce po skrzydełkach z grila... Odpowiedz Link
mammaja Re: Herbata. Czajnik 25. 25.06.06, 23:58 Wroilam z letniego koncertu i wyzlopie chyba dwie herbaty Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata. Czajnik 25. 28.06.06, 17:49 Zostawiam dzbanek herbaty w kubelku z lodem i wybywam do teatru Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 25. 28.06.06, 18:46 Herbaciarnia czynna) Przyda się łyk na zwilżenie pokrytego pyłem cementowym gardła Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Herbata. Czajnik 25. 28.06.06, 19:48 hej, wędrowcze, to nawet Maci swej nie poinformujesz o odżyłym internecie a ja się nad tobą użalam, ojojojoj Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata. Czajnik 25. 28.06.06, 23:08 Teatr byl niezly, Testosteron, sztuka schodzi wlaśnie z programu. Ogólnie to jestem ugotowana przez ten upal, zimnej herbaty!!! Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbata. Czajnik 25. 28.06.06, 23:12 A ja zaraz bede pila nocna herbate. Kupilam biala herbate w woreczkach. Cuda na patyku)) Kran Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 25. 29.06.06, 21:38 Herbata czerwcowa z łąką tatrzańską. Taki widok mieliśmy z ławeczki stojącej jako ta przyzba pensjonatu. img530.imageshack.us/img530/4554/img0580may2dc.jpg Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 25. 29.06.06, 21:48 Tutaj www.wojnar.pl/ Niedługo wkleję więcej zdjęć, ale remont i końcówka pisania wniosku o grant pochłonęły mnie całkowicie. Jedno i drugie skończę za dwa tygodnie. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 25. 01.07.06, 20:46 Herbata w podmuchach chłodnego wiatru. Może zapowiadany upał ominie moje domostwo? Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 25. 05.07.06, 23:40 Nie samotnie, ale z wedrowcem i yunanem Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 25. 06.07.06, 21:40 Herbaty!! Płynu!!! Na większą kreatywność nie mam siły Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata. Czajnik 25. 06.07.06, 23:52 z wieczorną filizanką zaglądam, po milej wizycie Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata. Czajnik 25. 07.07.06, 22:05 Dzisiaj melissa na uspokojnie albo półlitra Odpowiedz Link
nokata Re: Herbata. Czajnik 25. 07.07.06, 22:11 wprawdzie tu nie bywam (pakt o nieagresji) Ale dzisiaj, przychodze z flaszka polewam. Zbiorka \%/ \%/ \%/ \%/ \%/ \%/ \%/ \%/ \%/ \%/ \%/ \%/ \%/ \%/ \%/ \%/ \%/ \%/ na pohybel Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 25. 07.07.06, 22:24 Nokato, dlaczego nie bywasz w Herbaciarni???? Skoro piszesz o pakcie o nieagresji, to znaczy, że herbaciarnia stała się kiedys agresywna??? Odpowiedz Link
wodnik33 Re: Herbata. Czajnik 25. 07.07.06, 22:25 Dołączam, stawiam arcydzieglówkę, świetna na wszelkiego rodzaju podtrucia ..../arcedzięgiel z gór, płyn krajowy, robota wędrowca/ Odpowiedz Link
nokata Re: Herbata. Czajnik 25. 07.07.06, 22:35 a moze racej kozlek lekarski na spirytusie (marzenie kazdego kota)? kopa ma i leczy Odpowiedz Link
wodnik33 Re: Herbata. Czajnik 25. 07.07.06, 22:49 i kozłek i piołun na nalewki się nadają, leczą, pobudzają i w tzw "stan" wprowadzają........ Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata. Czajnik 25. 07.07.06, 23:01 O rany, jakie dziś atrakcje w herbaciarni Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Herbata. Czajnik 25. 08.07.06, 22:56 No własnie, posprzątalam po "atrakcjach", zaparzyłam jakieś nędzne resztki herbaty , smak trochę dziwny ) i mówię wszystkim DOBRANOC Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata. Czajnik 25. 09.07.06, 19:23 stawiam mrożoną herbatę i pojemnik z lodem Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata. Czajnik 25. 09.07.06, 23:26 herbata już nie mrozona, lód stopił się. Mecz wszystkich wygonił Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 25. 13.07.06, 21:01 Herbata nieustająco upalna Tropikalne niebo nad miastem Zamierający świergot ptaków Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata. Czajnik 25. 13.07.06, 23:08 Wieczorna sencha. Jak tam remont Wędrowcze? Odpowiedz Link
alinka333 Re: Herbata. Czajnik 25. 14.07.06, 20:32 witam zwykłą herbatą z cytryną... witaj omeri wędrowcze Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 25. 14.07.06, 20:41 Witaj Alinko Napij się dobrej herbaty; ona poprawia zły nastrój ale też lekko tłumi zbytnia euforię. Odpowiedz Link
alinka333 Re: Herbata. Czajnik 25. 14.07.06, 20:53 Popijam gorycz samotności słodką herbatą... powinno pomóc wedrowcze to tylko dzisiaj... prawdziwe kobiety nie płaczą Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata. Czajnik 25. 14.07.06, 22:13 Witaj Alinko i Wędrowcze, zapraszam na senchę Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Herbata. Czajnik 25. 15.07.06, 22:01 Pusto, jak to w lecie, nawet Uzależnieni Herbaciarze gdzieś poszli. Szybciutko wypiję filiżankę Ynana i zmykam. Pozdrawiam wszystkich, którzy tu jeszcze dzisiaj zaglądną) Odpowiedz Link
popaye Re: Herbata. Czajnik 25. 15.07.06, 22:16 zagladam przez (otwarte) okno Wow! - jak tu elegancko ) Wieczornego zwyczaju picia filizanki Liptona juz sie chyba nie oducze, ale robie to przy biurku czytajac publikacje prasowe (w internecie) i jednym okiem zerkajac na "szklo kontaktowe" i Wiadomosci w TVN-24. pozdr. pE Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Herbata. Czajnik 25. 15.07.06, 22:40 Ooooooooooo, to tak jak my - czytamy, oglądamy, pijemy herbatę i uśmiechamy się do Ciebie w oknie, wszystko jednocześnie )) Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 25. 16.07.06, 22:06 Omeri pewnie jest przygnieciona domowymi porządkami Sama wypiję niedzielnego yunana. Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata. Czajnik 25. 16.07.06, 22:20 Jestem, jestem, porządki sobie dzielę, by na dluzej starczylo Odpowiedz Link
maryna04 Re: Herbata. Czajnik 25. 17.07.06, 04:54 i za to lubie to forum. A za co? przeczytajcie dwa ostatnie posty. Jestem "zdrozona", jakie to piekne slowo. Ale jutro na wieczor, tez piekny zwrot - to poszaleje na forum. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Herbata. Czajnik 25. 19.07.06, 22:17 W kominku wygasło, samowar zimny, posprzątane dokładnie... czy już wszyscy po herbacie? No to do jutra. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 25. 19.07.06, 22:20 Posprzatane dokładnie? Gdzie??? Marzę o herbacie w DOKŁADNIE posprzątanym domu Jeśli dobrze pójdzie, to jutro zacznę taszczyć meble i różniste sprzęty z pokoju do pięknie wyremontowanej kuchni Odpowiedz Link
framberg Re: Witajcie. 20.07.06, 00:06 Miło było poczytać w taki upał. Przyjemnie u Was. Jestem framberg. Piję kawę mrożoną robioną samemu. W kawiarniach jest rozmieszana z lodami - to mi nie smakuje. Zwykłą kawę, posłodzoną, wstawiam w kubkach do lodówki. Piję z lodem, czasmi również z whisky. Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata. Czajnik 25. 20.07.06, 00:29 Czekam na zdjęcia w albumie, jak wszystko masz pięknie zrobione. Odpowiedz Link
framberg Re: Herbata. Czajnik 25. 20.07.06, 00:33 A propos samowara - przepalił mi się ruszt w środku. Taki okrągły. Czy to mozna jakoś zastąpić ? Węgle mi się wysypują na dolną płytkę drzwiczek. Lubię herbatę z samowara a tu awaria ;-( Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata. Czajnik 25. 20.07.06, 01:06 Niestety w tym nie poradze, może jutro zajrzą tu osby znajace się lepiejna samowarach Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Herbata. Czajnik 25. 20.07.06, 10:51 Witaj Frambergu. Nasz herbaciarniany samowar jest stareńki, z początku ubiegłego wieku, autentyczny z Tuły i sprawny /naprawdę/.Może właścicielka zajrzy do herbaciarni i coś będzie wiedziała na temat "co samowar ma we srodku". Pozdrawiam, pisz pisz......... wypiłam już trzy herbaty i dwie kawy, o bosze jak gorąco, termometr za oknem skończył swoje możliwości(( Odpowiedz Link
kanoka Re: Herbata. Czajnik 25. 20.07.06, 19:16 Nad szklanką wina z lodem, po wizycie u dentysty. Leczenie kanałowe ((( Brrrrrrrrrrrr. Czemu ludziom nie rosną kolejne zęby, jak rekinom? Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 25. 20.07.06, 21:14 Witaj Frambergu O budowie samowara mam pojęcie teoretyczne. Mój, pochodzący z XIX wieku trzyma się bardzo dobrze, więc nie stanęłam jeszcze przed koniecznością naprawy. Na przywitanie w Herbaciarni proponuję lapsang souchong Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Herbata. Czajnik 25. 20.07.06, 21:25 Szanowny Wędrowcze, odmłodziłam twój samowar przynajmnie od 20 - 30 lat. Oboje bardzo przepraszam ))) Dwa najbliższe polerowania biorę na siebie.. Odpowiedz Link
framberg Re: Herbata. Czajnik 25. 21.07.06, 00:48 Mój też jest z XIX wieku ale nie z Tuły lecz z Nowgorodu. Ma jednak napis, że wg wzoru Bataszewa. Może jakaś filia Tuły? Na gorąco lejące się z nieba najlepsze jest lenistwo Niestety, wielka konkurencja panuje w tym "zajęciu". Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbata. Czajnik 25. 21.07.06, 23:53 Witaj Framberg , ja tez z Gor Swietokrzyskich)) Poszlabym sobie zrobic goracej bialej herbaty ale nie jestem w stanie odejsc od zrodla zimnego powietrza... Wentylator to sie nazywa, nie moglam sobie przypomniec... skleroza niestety. Kran Polnocny Odpowiedz Link
framberg Re: Herbata. Czajnik 25. 22.07.06, 00:28 jan.kran napisała: > Witaj Framberg , ja tez z Gor Swietokrzyskich)) To miło > nie jestem w stanie odejsc od zrodla zimnego powietrza... > Wentylator to sie nazywa, Na szczęście w domu mam przyjemny chłód, w samochodzie też. Za to gdy muszę pojechać do miasta - koszmar. Robię więc zakupy na tydzień i relaksuję się w cieniu. Myślę, że zimą zatęsknię jeszcze do letnich klimatów. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbata. Czajnik 25. 22.07.06, 01:07 Framberg tak naprawde to ja Wroclawianka) Ale sercem , dusza i korzeniam z Gor Swietokrzyskich. Moi Rodzice i cale pokolenia przodkow to mieszkancy tego pieknego kawalka ziemi. Ostatni raz bylam tam cwierc wieku temu... musze sie kiedys wybrac i dzieciom pokazac choc boje sie konfrontacji wspomnien z rzeczywistoscia... Kran Odpowiedz Link
popaye Re: Herbata. Czajnik 25. 22.07.06, 20:04 Janie-Kranie,- po co to robisz? Uwazasz, ze wpisy dokonywane przez Ciebie pod kilkoma nickami na tym fotum i... akurat na tym, - je i Ciebie "dowartosciuja"?. Zapewniam Ciebie iz wsrod stalych bywalcow (uczestnikow) tego forum nie Masz "wrogow". Jak wskazuje dotychczasowa, dobra praktyka, by przedstawic tutaj nawet najbardziej kotrowersyjne poglady nie trzeba uciekac sie do takich wybiegow. pozdrawiam,- pE Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 25. 22.07.06, 21:52 Nie rozumiejąc niektórych wpisów przyłączam się do herbaty z czeresniami. Odpowiedz Link
maryna04 Re: Herbata. Czajnik 25. 22.07.06, 22:22 Tez nic nie rozumiem, nie pierwszy raz, ale chyba tez nie musze. A poza tym musze naprawde w realu przylaczyc sie do herbaciarzy, bo 10 kaw dziennie powoduje, ze jestem roztrzesiona. Zreszta bez kaw tez jestem hyper. Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata. Czajnik 25. 22.07.06, 22:37 Też nie rozumiem, ale herbatę piję, uspakaja. Odpowiedz Link
framberg Re: Herbata. Czajnik 25. 22.07.06, 23:25 Przyłączam się do ... nierozumienia. Herbata z czereśniami? Nigdy nie piłem. Spróbuję. Spotkałem inną. Na Podlasiu, w meczecie tatarskim w Kruszynianach albo w Bohonikach (nie pamiętam w którym z nich) opiekująca się przybytkiem pani wrzucała sobie do herbaty suszone jabłka. Twierdziła, że to orzeźwia. Zapas suszonych jabłek robiła na cały rok. Ja na razie suszę zioła. W taką pogodę to łatwizna. Zerwać, rzucić na suszarkę do bielizny i schnie na powietrzu w ciągnu dnia. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbata. Czajnik 25. 22.07.06, 23:37 Popaye , nie pisze tu ani nigdzie indziej pod kilkoma nicknames. Poniewaz mam trzy fora prywatne wiec musialam dwa otworzyc pod innym nick o czym uczestnicy forum wiedze. Jedno moje forum to rzadkie jezyki , drugie wielojezycznosc adminowana do spolki z druga osoba a trzecie to malenkie forum ukryte. Poniewaz czuje sie bardzo dotknieta prosze Cie zebys mi tu albo na priv podal nicknames pod ktorymi podobno tu lub gdzie indziej pisze. Adminowie GW w ciagu sekundy pokaza Ci ze sie mylisz bo moga sprawdzic ID kazdego poszacego na portalu. A potem jak sie okaze ze sie pomyliles to mysle ze mnie przeprosisz. Urszula Odpowiedz Link
jan.kran Re: P.S 22.07.06, 23:41 A poza tym pomysl logicznie )) Pisze blisko cztery lata na portalu i napisalam prawie 18 000 postow. Czytam kilakanascie forum , pisze na kilku , moderuje trzy. Pozatym pracuje zazwyczj blisko 40 godzin tygodniowo, ostatnio ponad 50 Samotnie wychowuje dwoje dzieci i mam jeszcze sporo zainteresowan oprocz netu) Czy sadzisz ze ja mam czas i zdrowie na pisanie pod kilkoma nickami)) Pozdrawiam Kran Odpowiedz Link
popaye Re: jan.kran 23.07.06, 10:33 jan.kran napisała: "...Adminowie GW w ciagu sekundy pokaza Ci ze sie mylisz bo moga sprawdzic ID kazdego poszacego na portalu. A potem jak sie okaze ze sie pomyliles to mysle ze mnie przeprosisz ...." Janie-Kranie,- zapedy w kierunku: "sprawdzania u Adminow" sa mnie calkowicie obce. Na pewno odnosi sie to do wszelkich moich kontaktow natury towarzyskiej - nie tylko forumowych Zamiescilem wpis kontrowersyjnej tresci bo takie (subiektywne) wrazenie odnioslem. Nie byl on (wpis) motywowany brakiem zyczliwosci do Ciebie lub zlosliwoscia. Jezeli sie pomylilem - naturalnie: przepraszam. Wniosek z tego iz "logika" (myslenia) nie jest moja silna strona Twoj dobry stan zdrowia i umiejetnosc gospodarki czasem przy w/wymienionym zakresie obowiazkow i zainteresowan - podziwiam! serdecznie pozdrawiam,- pE ps. z zasady unikam wszelkiej korespondencji z konta: .... .gazeta.pl Nie jest to adres mail-owy ktory uwazam za "swoj" lecz wymuszony narzuconymi wymogami uczestnictwa w forum(ach). Przez kilka lat wyslalem 9 (dziewiec) postow z tego adresu ktore byly (chyba) bez wyjatku odpowiedziami na zapytania milych memu sercu Wspolforumowiczow. ps.ps Zalozycielke Watku przepraszam za umieszczenie wpisu, ktory wzbudzil te kontrowersje, akurat tutaj. pE (poznym wieczorem, zawsze herbata - czarny Lipton + ew dodatek soku malinowego). Odpowiedz Link
maryna04 Re: jan.kran i popaye 23.07.06, 15:42 No to dajcie se buzi. W gore serca. A swoja droga rozny jest sposob komunikowania sie naturalnie i w internecie. Jeden i drugi ma swoje zalety i wady. Sa inne, my tez jestesmy rozni i w tym uroda takiej zabawy. Odpowiedz Link
jan.kran Re: jan.kran i popaye 24.07.06, 22:39 maryna04 napisała: > No to dajcie se buzi. W gore serca. > A swoja droga rozny jest sposob komunikowania sie naturalnie i w internecie. > Jeden i drugi ma swoje zalety i wady. Sa inne, my tez jestesmy rozni i w tym > uroda takiej zabawy. ------> Ja tam zawsze chetna dac komus buzi wiec cmok Popaye Mam trzy kubki goracej zielonej herbaty .... Uffff ... jak goraco ! Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Herbata. Czajnik 25. 24.07.06, 19:55 omeri napisała: > Herbata mrożona i wody mineralnej Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata. Czajnik 25. 25.07.06, 20:56 zapraszam na herbate, wodę, prysznic i drinki... Odpowiedz Link
wodnik33 Re: Herbata. Czajnik 25. 25.07.06, 21:07 Oj przyleciałbym przyleciał ale skrzydełka dzisiaj jakoś przywiędły ) Odpowiedz Link
omeri Re: Herbata. Czajnik 25. 26.07.06, 18:24 cola, whiskacz, metaxa,woda żródlana, gazowana, niegazowana, herbaty wszelkie czekają na spragnionych Odpowiedz Link
jan.kran Re: Herbata. Czajnik 25. 26.07.06, 18:39 Milo Omeri) Ja teraz lece do domu i zajrze poznym wieczorem juz z pracy. Tradycyjnie z goraca herbata biala i zielona. Kran Odpowiedz Link