Dodaj do ulubionych

wątek współczesny

28.04.18, 14:48
na życzenie "babci forumki" daję coś bardziej współczesnego

pamiętam w podstawówce, lata 80-te powiedzmy uczono nas że należy kobiety przepuszczać przodem np. przy wchodzeniu/wychodzeniu do/z windy.

ale w dzisiejszych czasach chyba to już jest nieaktualne, bo raz że tylko tworzą się jakieś dziwne układy choreograficzne, a dwa część pań może to uznać za obraźliwe (facet uznaje że potrzebuję forów przy wsiadaniu do windy? wtf? patriarchalny system)

wyjątkiem jest może sytuacja gdy jest to para, idą razem, no to wtedy fircyk może przepuścić pannę żeby pokazać jaki to on jest szarmancki
Obserwuj wątek
    • asia.sthm Re: wątek współczesny 28.04.18, 15:03
      Heniek, przyznaj sie ze spales na tych naukach.
      Do windy gentelman wchodzi zawsze pierwszy, bo gdybyz tej windy tam nie bylo to on ma wleciec do szybu a dame uratowac.
      • tt-tka Re: wątek współczesny 12.05.18, 18:47
        asia.sthm napisała:

> Heniek, przyznaj sie ze spales na tych naukach.
        > Do windy gentelman wchodzi zawsze pierwszy, bo gdybyz tej windy tam nie bylo
        > to on ma wleciec do szybu a dame uratowac.
        >
        >

Stad podobno tez japonski zwyczaj, ze gdziekolwiek idzie para, pan wchodzi pierwszy, a do lokalu szczegolnie smile - bo gdzieniegdzie znienacka mozna dostac po buzi i on bierze to na klate. To znaczy na twarz.

• positronium Re: wątek współczesny 28.04.18, 15:12
      Heńku, bardzo proszę pamiętaj o zasadach pisowni i interpunkcji.
      Szczególnie przy zakładaniu nowego wątku brak wielkich liter jest rażący.
      • heniek.8 Re: wątek współczesny 28.04.18, 15:21
        ja nie mogę, to faktycznie wylęgarnia babć
        no to cześć
        • positronium Re: wątek współczesny 28.04.18, 15:22
          Miłego dnia. smile
        • reinadelafiesta Re: wątek współczesny 28.04.18, 15:30
          @Heniek
          Babć?! Heniek, to miał być młodzieżowy temat, a ja bez hipnozy do tych Twoich lat 80 się nie cofnę! Postaraj się bardziej.
          • alexxa6 Re: wątek współczesny 28.04.18, 15:37
            oj tam ! te 40 lat na przeciw wieczności to jak mrugnięcie powieką wink . Zresztą panowie stojący na progu andropuzy chętnie wracają pamięcią do czasów dzieciństwa. Mój dziadek też często wspominał swoją podstawówkę.
            • reinadelafiesta Re: wątek współczesny 28.04.18, 15:41
              @Alexxa
              😁
              • positronium Re: wątek współczesny 28.04.18, 16:03
                Ja nie wiem, toż nikogo nie straszę banowaniem, tylko nowocześnie proszę. Pff. A wnuków nie mam, co nie przeszkadza mi wiedzieć co znaczy "wtf" i mimo wszystko taktownie omijać jego użycie. wink
    • positronium Odpowiadając na pytanie zawarte w temacie... 29.04.18, 09:35
      heniek.8 napisał:

> pamiętam w podstawówce, lata 80-te powiedzmy uczono nas że należy kobiety przep
      > uszczać przodem np. przy wchodzeniu/wychodzeniu do/z windy.
      >
      Wyjątkowo szkodliwe działanie, sprzeczne z bhp. wink Bo przecież, jeśli mężczyzna jest tuż przy drzwiach to dużo zręczniej, kiedy wyjdzie i tym samym udostępni kobiecie wychodzącej z głębi windy cały otwór drzwiowy.

> część pań może to uznać za ob
      > raźliwe (facet uznaje że potrzebuję forów przy wsiadaniu do windy? ?[...] patriar
      > chalny system)
      >
      Tak szczerze - spotkałeś się kiedyś z takim komentarzem wygłoszonym ostentacyjnie podczas korzystania z windy?
      Wszystkie kobiety, które znam i którym to może przeszkadzać właśnie ze względu na emancypację albo cierpią w milczeniu, albo mają ważniejsze problemy na głowie.

> wyjątkiem jest może sytuacja gdy jest to para, idą razem, no to wtedy fircyk mo
      > że przepuścić pannę żeby pokazać jaki to on jest szarmancki

I w drzwiach do restauracji też. Takich, które się otwierają do wewnątrz.
      To dopiero dziwaczna choreografia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka