Dodaj do ulubionych

praktyka specjalistyczna

16.01.07, 16:10
Witam. W tym roku kończe podyplomowo logopedie na APS. Szukam miejsca gdzie
mogę odbyć praktykę specjalistyczną w wymiarze 30 godzin. Bede wdzięczna za
pomoc.
Obserwuj wątek
    • almarta Re: praktyka specjalistyczna 16.01.07, 16:12
      smilechodzi mi Warszawę i okolice Piaseczna
      • korneliaaa1 Re: praktyka specjalistyczna 19.01.07, 15:13
        Witaj, nie wiem, jak rozumiec praktyke specjalistyczna... Ponizej tam, gdzie ja
        mialam:

1.Terapia dzieci z dysfunkcjami ruchowymi
        mgr Stobnicka – Stolarska, Przedszkole Specjalne nr 393 Warszawa, Puławska 97
        2. Terapia dzieci niesłyszących i niedosłyszących
        Instytut Głuchoniemych, Plac Trzech Krzyży 4/6, mgr H. Rodak
        3. Foniatria, prof. Aleksandrowicz, prof. Maniecka, Akademia Medyczna Warszawa
        4. Dysleksja, dysgrafia
        prof. Grańska, Ośrodek Szkolno – Wychowawczy TPD Helenów, ul. Hafciarska 80/ 86,
        Warszawa
        5. Dyslalia
        mgr Polakiewicz, Poradnia Psych.- Pedagogiczna nr 18, ul. ZWM 22, Warszawa Ursynów
        6. Afazja
        mgr Gratecki, Poradnia Logopedyczna, ul. Częstochowska 12, Warszawa Ochota
        7. Terapia dzieci z różnymi dysfunkcjami rozwojowymi
        Ośrodek Terapeutyczno – Rehabilitacyjny „Maja”, Meander 18, Warszawa Ursynów
        8. Dysleksja, dysgrafia
        Poradnia Psychologiczno – Pedagogiczna nr 3, Aleja Wojska Polskiego 36,
        Warszawa Żoliborz
        9. Terapia dzieci z mózgowym porażeniem dziecięcym
        mgr Gawrońska, Ośrodek Szkolno – Wychowawczy TPD Helenów, ul. Hafciarska 80/ 86,
        Warszawa
        10. Rozszczepy
        Zakład Leczniczo – Wychowawczy Sióstr Elżbietanek, Otwock, ul. Kołłątaja 13,
        Halina Galewa
        pozdrawiamsmile
        • almarta Re: praktyka specjalistyczna 22.01.07, 13:24
          witaj. dzieki za namiary.
          praktyka specjalistyczna to terapia logopedyczna wad innych niz dyslalia, np
          rozszczepy (Galera nie Galewa)albo niedosłuch, NMPK, afazja(Grotecki nie
          Gratecki), dyzartria, NM z powodu upośledzenia umysłowego itp. miałam te
          wszystkie zajecia a praktyka polega na odbyciu 30 godzin usprawniania danego
          typu wady wymowy. Dzieki jeszcze raz, załatwiłam juz sobie w fundacji Echo. tam
          pewnie tez miałaś. Pozdrawiam.
          napisz mi jak możesz co z pracą za "twoich czasów" było. teraz jest średnio
          mimo ze logopedów dalej nie ma w wielu placówkach
          • korneliaaa1 Re: praktyka specjalistyczna 29.01.07, 13:28
            Hej, tak , za te literowki przepraszam, bo z zeszytu praktyk bralam z wpisowsmile
            O tym, jak sie pracuje? Pisalam troche w temacie logopoedia tak czy nie? Ale
            generalnie, średnio jest...

A Echo to u Pana Szamburskiego? Na Radzyminskiej czy cos takiego? Bo ja cos
            kojarze, ze z jakania bylam na Radzyminskiej, chyba kolo Sobieskiego... Moja
            kolezanka pisala z gielkotu prace u Szamburskiego - bardzo milo to wspomina,
            fajny facet...

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka