Dodaj do ulubionych

dziewczyny pomozcie

16.01.07, 20:27
nie moge na siebie patrzec, mam 166 cm i 71 kilo zywej wagi, wiem, ze to duzo...
od jutra zaczynam DC, prosze Was kochane o wsparcie
Obserwuj wątek
    • niezadowolonazsiebie Re: dziewczyny pomozcie 16.01.07, 20:33
      jak tak czytam to zaczynam sie dolowac, odchudzaja sie dziewczyny, ktore
      maja/mialy po 58 kilo... bede szczesliwa jesli waga pokaze 60 kilogramow,
      moze ktoras z Was ma podobna wage i tez dopiero co zaczyna
      • kropka1005 Re: dziewczyny pomozcie 16.01.07, 22:13
        mam podobny wzrost i waże 10kg wiecej niż Ty.To co ja mam powiedzieć?Jestem 2
        dzienna dc, do tej porywymiekałam ciągle.oby tym razem nie, bo dziś własnie
        kupiłam sobie spodnie w które ledwo sie dopinam i musze zrzucić.i to jest moja
        motywacja...
        • suzann4 Re: dziewczyny pomozcie 17.01.07, 05:58
          witam. nie piszcie kochane, ze wazac wiecej macie duzo wiekszy problem. wiem
          cos o tym, bo kiedys wazylam wiecej o 15 kg ( 74kg 164cm), bylam wtedy
          nastolatka, wiec nie wspominam najlepiej tego okresu. teraz, wazac 60 ( a
          wlasciwie po 2 dniach dc 57,5) wcale nie jest mi dobrze. moze dlatego, ze pare
          lat temu schudlam do 53 i przyzwyczailam sie, a teraz dosc szybko przytylam i
          nie mieszcze sie w swoje ciuchy. ale to nie ma znaczenia ile sie ma nadwagi,
          jesli czujemy sie w swojej skorze zle. dla kogos, kto zawsze wazyl 100 kg waga
          80 jest dobra, a dla kogos , kto zawsze wazyl 50, waga 65 moze juz byc nie do
          zniesienia. wiec nie krytykujcie kogos, kto ma mniej do zrzucenia. im sie ma
          mniej, tym trudniej sie zrzuca:(
          pozdrawiam
          • niezadowolonazsiebie Re: dziewczyny pomozcie 17.01.07, 08:24
            nie chcialam, by to zabrzmialo jak krytyka... nie o to mi chodzilo... macie
            racje, przepraszam. dzies pierwszy dzien, wiec - do boju. Waga wskazala dzis 72
            kilo. wlasnie przymierzam sie do sniadanka, trzymam mocno kciuki za wszystkie
            dziewczyny na dietach :)) razem damy rade :)
    • martop10 Re: dziewczyny pomozcie 17.01.07, 08:38
      MOze przylacze sie do tego watku, zaczelam wczoraj, u mnie srporo wiecej do
      zrzucenia 160 cm i 71 kg, stosowalam dc w sierpniu i calkiem ok mi poszlo potem
      jeszcze udalo mi sie zrzucic jakies 7 kg ale od listopada stije w miejscu i
      dlatego sie zrujnowalam na DC;) ponownie, a poza tym kobietki nie
      przesadzajcie, nie jest wcale z Wami tak zle;)
      • niezadowolonazsiebie Re: dziewczyny pomozcie 17.01.07, 08:46
        martop10 zaczynasz podobnie jak ja, fajnie, bedzie mi znacznie latwiej, w tamtym
        roku od 1 do 12 listopada zrzucilam 6 kilo, niestety kilogramy wrocily, tym
        razem mam zamiar wytrzymac... bedzie ciezko, zdaje sobie sprawe, ale chce
        wierzyc, ze bedzie dobrze.
    • niezadowolonazsiebie Re: dziewczyny pomozcie 17.01.07, 12:28
      jestem po obiadku, czuje sie swietnie, po poludniu jeszcze raz zupke i to wsio
      na dzis :)
    • niezadowolonazsiebie Re: dziewczyny pomozcie 17.01.07, 15:05
      wlasnie sacze sobie zupke... z ciekawosci bylam na wadze, mam dokladnie tyle
      samo co rano, czyli nie jest zle :)
      • martop10 Re: dziewczyny pomozcie 17.01.07, 22:02
        Witam wieczorkie;) ja kolejny dizonek czuje sie swietnie - jak latem w sierpniu
        stosowalam to tez samopoczucie bylo calkiem w porzadeczku. Mam nadzieje, ze
        obie wytrzymamy te kilka tygodni, ja sobie obiecalam ze na wage nie wejde,
        dopiero po zakonczeniu calosci scislej DC. Bardzo lubie te dietke, ma tylko
        jedna wade....jest straaaaaaaaaaaaaaaasznie droga
        pozdrowionka
        m.
        • niezadowolonazsiebie kilogram mniej :))) 18.01.07, 07:54
          dobrze, ze mam kogos kto mnie wspiera :) dzieki dziewczyny :) u mnie dzis
          kilogram mniej :) ciesze sie jak male dziecko :)jestem dobrej mysli :) 3majcie
          sie dziewczyny, warto :)
          • suzann4 Re: kilogram mniej :))) 18.01.07, 09:06
            witajcie. musze sie pochwalic. po 3 dniu rano waga pokazala 3,5kg mniej. to
            jakis cud! nie mam duzej nadwagi. 164cm wzrostu, a dzis rano 56kg! musze
            zrzucic jeszcze 6 zeby czuc sie idealnie (mam drobniutkie kosci i wiekszosc
            tluszczu na biodrach i udach, za to biustu nie widac:))). ale nie
            przypuszczalam ze waga moze spadac tak szybko! na kopenhaskiej taki efekt
            osiagnelam po 13 dniach! a tu po 3. cud!!!!! najgorsze, ze po ubraniach nic nie
            widac. no ale mysle ze to sie zmieni juz niedlugo:) pozdrawiam i zycze Wam
            takich efektow jak u mnie! papa
            • niezadowolonazsiebie Re: kilogram mniej :))) 18.01.07, 09:10
              ja po pierwszym dniu mam mniejszy brzuch ;) ciekawa jestem jutra :)
              • niezadowolonazsiebie drugi dzien, dwa kilo mniej... to jakas magia? :) 19.01.07, 08:50
                • iwkaga Re: drugi dzien, dwa kilo mniej... to jakas magia 19.01.07, 11:39
                  To nie magia!!! Pewnie się "trochę" odwodniłaś, te dwa kilo to woda,ale sama
                  przyznaj jakie to motywujące!!!!Teraz tylko się trzymaj dalej a będą spadać
                  prawdziwe kilogramy .Ja byłam na DC od połowy sierpnia przez 5 tygodni zjechałam
                  -17kg ze 102kg na 85kg.Ostatnio sobie pofolgowałam i mam 91kg, niestety na razie
                  nie mogę zacząć, bo zapalenie oskrzeli + antybiotyk.Ale kuruję się i na pewno
                  wskoczę na DC od nowa, bo przy 174cm wzrostu mam jeszcze co zrzucać.DC okazała
                  się dietą dla mnie i już nie odpuszczę.Trzymam za Ciebie kciuki-(powinnaś być
                  "zadowolonazsiebie")!!!!Pozdrawiam cieplutko!!Iwona-IWKAGA
                  • suzann4 Re: drugi dzien, dwa kilo mniej... to jakas magia 19.01.07, 12:17
                    witajcie!
                    iwkaga - chyba pomylilas mnie z zalozycielka postu, ale nie szkodzi. a co do
                    moich rewelacji wagowych... dzis 2 kilo wiecej niz wczoraj:( dziwne. nie
                    podjadam, trzymam sie dzielnie, zobaczymy co bedzie jutro. kuruj sie i wracaj
                    na dc bo razniej jest w wiekszej grupie!
                    pozdrawiam
                  • niezadowolonazsiebie Re: drugi dzien, dwa kilo mniej... to jakas magia 19.01.07, 12:31
                    tak, to prawda, to pewnie tylko woda, ale naprawde dziewczyny czuje sie
                    swietnie, z mila checia wstaje rano na wadze :) pije bardzo duzo wody, tak jak
                    wyczytalam tutaj na forum, polecam ciepla wode, ja pije przegotowana, co wieczor
                    5 szklanek, wtedy nie czuje tak glodu :)
                    • 4ania Re: drugi dzien, dwa kilo mniej... to jakas magia 19.01.07, 13:47
                      Siemka dziewczyny!
                      Chcę podzielić się z wami moimi spostrzeżeniami.Moja waga jest bez zarzutu, ale
                      stosuję DC dla oczyszczenia organizmu (tydzień ścisłej+tydzień mieszanej)raz na
                      jakiś czas - daje niezłego kopa. Schudłam do przyzwoitej wagi już dawno temu
                      (jakieś 8 lat będzie), ale w mojej psychice tłuszczyk pozostał do tej pory. Do
                      dnia dzisiejszego pozostał mi nawyk ważenia się co dziennie, aby utrzymac wagę -
                      zmieniłam całkowicie nawyki żywieniowe (żadnej soli, pieczeniny, smażeniny,
                      soków owocowych, pieczywo, ciasta - od wielkiego dzwonu,za to podżeram nałogowo
                      paluszki:)orzeszki..) nic nie słodzę - nie od razu - od słodyczy odwzwyczajałam
                      sie wiele lat (polecam przejście na cukier trzcinowy - mniej słodki) - teraz
                      do czekolady mnie w ogóle nie ciągnie! Może dla was brzmi to strasznie - ale
                      efekty są piorunujące -z prawdziwego grubasa - teraz jestem uważana za osobę
                      szczupłą. Niestety do tego trzeba przestawić myślenie - o sobie też (nie można
                      przeżerać stresu - lepiej pójść kupić sobie coś fajnego - taka sama endorfinka!
                      Ale jeśli możecie katować się dietami tak radykalnymi - to może warto pracować
                      również po osiągnięciu wymarzonej wagi! Co do DC - Moim zdaniem zupki są o tyle
                      lepsze, że są słone (nie używam w ogóle soli) - więc piję po nich jak smok -
                      przez co nie jestem głodna!!Na koniec - pamiętajcie, że Monica Belluci ma
                      rozmiar 44!!
                      P.S. w którymś wątku było o pilingu kawowym - ja mam patent imbirowy - dobry na
                      celulit. 1) Kąpiel -szczególnie polecam zimą - 1/4 szklanki tartego imbiru 1/4
                      goździków zaparzyć (uwaga kipi) 3 min. przecedzić przez sitko do wanny z wodą.
                      Wody tyle, żeby przykryć kadłubek - posiedzieć 20 min. - rozgrzewa, wygładza,
                      dezynfekuje - aromaterapia. 2) na celulit do kremu (obojętnie jakiego) wsypać
                      torebke imbiru w proszku - wymieszać - krem nałożyć na biodra i zawinąć folią
                      spożywczą - posiedzieć 20 min - jak wytrzymasz (uwaga grzeje jak diabli) - ale
                      efekt!! dla wzmocnienia możne wcześniej zrobić pilling!
                      Trzymajcie się (1 dzień DC):)
                    • niezadowolonazsiebie Re: drugi dzien, dwa kilo mniej... to jakas magia 19.01.07, 15:27
                      jak to wyglada z woda? jak dlugo bede tracila wode, a kiedy zaczne tracic tluszczyk?
                      • 4ania Re: drugi dzien, dwa kilo mniej... to jakas magia 19.01.07, 16:17
                        kup paski do badania ketozy - jak sie zacznie - biłko i glikogen - tłuszcz na
                        końcu. Pamietaj, że dopiero po 3 miesiącach organizm przyjmuje wagę jako swoją.
                        wcześniej "myśli", że to sytuacja kryzysowa. Pamietaj też, że komórki
                        tłuszczowe raz wyprodukowane - masz do końca życia. Po prostu tracą wodę z
                        przesterzeni m/y komórkowych - i złapać ją z powrotem jest im łatwiej - dlatego
                        osoby, które kiedyś były puszyste - łatwiej tyją.
                        • emiwawa Re: drugi dzien, dwa kilo mniej... to jakas magia 23.01.07, 09:15
                          Cześć Dziewczyny!
                          Jestem nowa na forum, ale dieta Cambridge nie jest mi obca. Dwa lata temu
                          schudłam na niej 18 kg. A teraz mam zamiar powtórzyć ten wyczyn, bo troszkę
                          wróciło :-). Na razie jestem po ścisłej trzy tygodnie, a teraz tydzień
                          mieszanej, potem znów ścisłej, aż do wymarzonego efektu.
                          Mam pytanie, gdzieś na forum przeczytałam, że na DC nie można ćwiczyć, czy to
                          prawda? Bo ja sporo trenuję i nie zamierzam przestać! Jak to jest z tym sportem?
                          Trzymam za nasz kciuki :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka