Dodaj do ulubionych

negatywne objawy podczas stosowania diety DC

06.03.07, 18:21
czy może ktoś podczas stosowania diety miał jakieś niepokojące objawy?

Ja mam bóle głowy, zawroty, biegunkę oraz ból w krzyżu i w dole brzucha.
Jestem po 12 dniach na ścisłej.
Obserwuj wątek
    • voluptas Re: negatywne objawy podczas stosowania diety DC 06.03.07, 18:35
      Objawy, które opisujesz, występowac nie powinny i są one przeciwwskazaniem do
      kontynuwania diety.
      Może być po prostu tak, że Twój organizm nie toleruje produktów DC, na to nic
      nie poradzisz. Pamiętaj, że w takiej sytuacji kontynuując ścisłą narażasz swoje
      zdrowie.
    • kaja775 Re: negatywne objawy podczas stosowania diety DC 06.03.07, 20:06
      Ja mam od kilku dni biegunkę. Za mną 10 dzień i chyba przejdę na mieszaną.
      • paulina46 Re: negatywne objawy podczas stosowania diety DC 06.03.07, 20:47
        Ja juz mialam silny bol glowy za pierwszym razem,chyba w piatym dniu.Nic nie
        dalo rady.Apap nie pomogl,musialam przejsc na mieszana i 1000 kcalorii,a teraz
        mialam sensacje zolodkowe w szostym dniu i tez mieszana.Widac u niektorych
        organizm sie buntuje.I tyle.Ale wroce na scisla.Jak zdrowko
        pozwoli.Pozdrawiam,oby rozsadek zwyciezy\l!!!
        • akolitka Re: negatywne objawy podczas stosowania diety DC 07.03.07, 08:27
          ja z kolei mam problem z pękającymi piętami. Dotąd myślałam, że to dotyczy pań
          po 50tce. Biorę dodatkowe witaminy, pięty smaruję i mam nadzieję, że przejdzie
    • klucha1 Re: negatywne objawy podczas stosowania diety DC 07.03.07, 09:32
      Ja podczas ścisłej miałam co jakiś czas "telepanie" i takie wewnętrzne
      rozedrganie, niepokój (mimo iż brałam magnez z potasem). Jak sie tak paskudnie
      czułam to jadłam łyzeczkę cukru i pomagało (choć pewnie zaburzało ketozę).
    • dorcia1234 Re: negatywne objawy podczas stosowania diety DC 07.03.07, 10:38
      a ja niestety mialam silne bole nerek - nigdy wczesniej mnie nie bolaly,
      przeszlam wiec ze scislej na mieszana ale to niestety niewiele zmienilo,
      musialam wiec zrezygnowac. Finalnie zamiast wymarzonych 7 sa tylko ( albo az )
      3 kg, pozostaje basen i hula hop.
      A i jeszcze powiem ze wcale mnie nie ciagnie do slodyczy..... to tez jest
      pozytyw diety.
      • kaja775 Re: negatywne objawy podczas stosowania diety DC 07.03.07, 12:45
        u mnie jest to samo nerki mnie wczoraj bolały bardzo.
        Od dziś przerwałam dietę. Przeszłam teraz na warzywa gotowane.
        Po 10 dniach schudłam 3 kg.
        • agat_a3 Re: negatywne objawy podczas stosowania diety DC 17.03.07, 18:48
          Jestem 3 dzień na ścisłej i bez przerwy boli mnie głowa. Czuję się tak jakbym
          bez przerwy miała migrenę.Jestem już wykończona. Żadne tabletki nie pomagają.
          Ile to jeszcze będzie trwało??? Może ktoś wie z własnego doświadczenia?
          • voluptas agat_a3, ból głowy 17.03.07, 19:31
            Ból głowy to dość powszechny objaw na samym początku ścisłej. Bardzo często
            zdarza się, że w wyniku diety ubogokalorycznej/głodówkowej ciśnienie krwi
            gwałtownie spada. Dlatego zamiast jeść tabletki p. bólowe (raczej nie pomogą),
            napij się kawy, nie za mocnej, zeby nie podrażnić żołądka, możesz tych kaw wypić
            kilka, ale właśnie po kawie powinno Ci się ciśnienie podnieść i wtedy ból głowy
            zniknie. Jeśli nie lubisz kawy (choć nie ukrywam, jest najskuteczniejsza), to
            chociaż wypij bardzo mocną herbatę. Myślę, że to pomoże.
            Trzymaj się!
          • paulina46 miesiaczka 21.03.07, 23:02
            Hej,musze napisac ,ze skrocil mi sie cykl @,okolo 4 dni.To duzo.Pojechalam na
            weekend nieswiadoma i wpadka,nie nmialam nic...Przykre,dorosla kobieta i taki
            banal na drodze,bleeeee,Dieta to dieta i trzeba brac wszystko pod rozwage.Dobry
            koniec tego ze wczesniej wejde na scisla,ale troche sie pomartwilam,i tylke...
            • balbina_alexandra Re: miesiaczka 21.03.07, 23:54
              Widzisz Paulina, jednym się skraca, innym wydłuża. Mnie się cykl obsunął o
              calutki miesiąc, co mnie dość mocno zdenerwowało.
              Teraz, podczas drugiej ścisłej - plamienie, na szczęście tylko jeden dzień.
              Trochę nie wiem co na ten temat myśleć. Też myślałam że rozregulowany cykl pod
              wpływem diety mają tylko nastolatki...
      • lipp1 ilość saszetek 16.04.07, 22:07
        zupełnie mi nie wychodzi zjadanie 4 saszetek. ledwo do 2,5 dochodzę. czy mam
        się raczej zmusić, czy jeść tyle, ile mi się chce? spotykałam dotychczas tylko
        wypowiedzi,że za mało jest saszetek przewidzinych na dzień, ale może któraś z
        was miała coś podobnego?
        • voluptas Re: ilość saszetek 17.04.07, 07:42
          No niestety, musisz sie zawziąć i zjeść tyle, ile przypada na Twój wzrost, czyli
          w Twoim wypadku jak piszesz - 4. Jeszcze raz powtórzę (bo pisałam juz o tym ;)
          ), tu nie chodzi o _jedzenie_, bo jako takiego tej odrobiny kalorii jaka jest w
          saszetkach traktować się nie da. Chodzi o dostarczenie sobie takiej ilości
          składników odżywczych, jaką potrzebuje osoba o Twoim wzroście, żeby prawidłowo
          funkcjonować.
          Natomiast wyhamowanie lub całkowite zatrzymanie apetytu zdarza się na DC, ale
          nie wolno opuszczać "posiłków", bo konsekwencje moga byc nieprzyjemne. Sens DC
          polega właśnie na tym, że jest to zdrowa głodówka, czyli głodówka w czasie
          której nie wyjaławiasz organizmu, bo dostarczasz sobie wszystkich składników
          odzywczych, jakich potrzebuje Twój organizm. I własnie od tego potrzebujesz
          saszetek.

pozdrawiam!
          • brama11 Re: ilość saszetek 17.04.07, 08:17
            Cześć ,mnie dziś w nocy bolała wątroba jestem 5 dzień na DC i czuje się
            zaniepokojona .To moja 2 DC w czasie pierwszej wszystko było OK.
    • meg805 Re: negatywne objawy podczas stosowania diety DC 11.05.07, 17:33
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka