mmichalowska88 13.04.07, 20:08 Mam pytanko czy koniecznie trzeba jeść befsztyk?? on jest okropny:( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klara_0204 Re: Zaczynamy 14.04;) 13.04.07, 21:49 Ja też jutro zaczynam ;). Co do befsztyka, ja jem gotowaną wołowinę. Jest całkiem znośna. Ekspertem nie jestem, ale wiem, że wskazana jest właśnie wołowina ze względu na wysoką zawartość l-karnityny. Pozdrawiam, Ewa Odpowiedz Link
mmichalowska88 Re: Zaczynamy 14.04;) 13.04.07, 22:30 czytałam gdzieś w internecie, że można jeść zamiast befsztyka gotowaną pierś z kurczaka? co o tym sądzicie? może to zmienić efekt? Pozdrawiam Magda;) Odpowiedz Link
mako.mako Re: Zaczynamy 14.04;) 14.04.07, 22:32 Ja jem zamiast befsztyka właśnie pierść z kurczaka - smażoną na teflonowej patelni bez tłuszczu. Odpowiedz Link
julietkicks hej:) 14.04.07, 23:17 na forum od 9tego coś laski wymiękły,więc będę do Was zaglądać,ja 8.04 zaczęłam,jeszcze 6dni,wołowiny ani razu nie jadłam.. rybki,piersi z kurczaka i z indyka.. zważę się dopiero w sobotę 21.04,to dam znać jaki efekt,może nie być jakiś super,bo dopiero co na sb w 2tygodnie 5kg zrzuciłam,ale coś na pewno ubywa:)trzymajcie się,bywa spadek energii,ale da się wytrzymać:) Odpowiedz Link
mmichalowska88 Re: hej:) 15.04.07, 08:23 a ja dopiero 2 dzień się męczę;) 1 dzień był świetny, ale teraz jest okropnie... widzę że nie jestem sama i to mnie cieszy. wiem że można jeśli tylko się chce....czekam tylko do 3 dnia mmm....ten serek..;) pozdrawiam i życze wytrwałości....a co najlepsze dziwi mnie to że ważyłam się dzień przed dietą i po pierwszym dniu diety i nie wiem czy to realne ale wskazało mi 1.5kg mniej... Odpowiedz Link
mmichalowska88 Re: hej:) 15.04.07, 08:28 ddooo 4 znaczy.... zastanawia mnie tylko kilka rzeczy.... kawałek grillowanego mięsa czyli?? i ta sałatka owocowa czyli ile tych owoców ma być?? Odpowiedz Link
mako.mako Re: Zaczynamy 14.04;) 15.04.07, 12:09 Hej, dzisiaj jest mój 5 dzień, daje radę ale nie powiem żeby było mi łatwo :( Jedynym pocieszeniem jest to,że w miarę dobrze się czuję. Odpowiedz Link
mmichalowska88 Re: Zaczynamy 14.04;) 15.04.07, 19:35 A ja troszke to pozmieniałam, bo np. jak na kolacje mam szpinak, który zamieniam na brokuł do tego 2 jajka i pomidora to ja nie umiem tyle zjeść na raz... więc niektóre produkty odstawiam a niektórych zjadam trochę więcej .... w sumie nie mam się czym martwić bo i tak jem mniejsze porcje niż podają.... a jak idzie u was?? ja 2 dzien i 2 kg mniej:) po tej diecie przechodzę na SB...bo nie chcę efektu jojo co jest częste przy kopenhaskiej...:) Odpowiedz Link
julietkicks :) mój 9ty 16.04.07, 11:13 mmichalowska -ja robię podobnie też bywają brokuły zamiast szpinaku,pomidora czasem nie jadłam,a 6tego dnia zamiast całego kurczka zjadłam sporą pierś i jajek ani marchewki nie dałam rady i zjadłam następnego dnia,efekty jakieś są u mnie na pewno:) acha ja zamiast kompotu zjadłam 2nieduże pomarańcze agrillowanym mięsem był u mnie pieczony zwyczajnie pstrag- kawałek więcej mi się nie chciało,pzdr:) trzymajcie się i bierzcie witaminki,wczoraj miałam bardzo aktywny dzień;prowadziłam autko-jakieś 130km i długi spacer był (odwiedziłam Dębki:) mimo,że witaminy,aspargin-ale tylko 1 wzięłam (to potas+magnez) to w nocy złapał mnie okropny skórcz łydki a normalnie to nigdy mi się nie zdarza.. Odpowiedz Link
mmichalowska88 Re: :) mój 9ty 16.04.07, 11:37 ja miałam zamiar codziennie rano biegać ale jakoś mi to nie wychodzi poprostu wstać mi się nie chce ja jestem dosyć słaba ale to dlatego że chorowałam i pierwszego dnia jak tylko się lepiej poczułam wzięłam się za dietkę...codziennie łykam vigor...:) jak narazie trzymam się i jakoś tak bardzo jeść mi się nie chce...a moim największym kłopotem były słodycze mogłam jeść je tonami mimo że nie jestem jakoś strasznie gruba i niby nadwagi nie mam ale przez jakieś 3 miesiące przytyłam 7kg:/ i gdy zobaczyłam że nie mieszcze się w ulubione spodnie kupione 3 miesiące temu stwierdziłam że musze coś zrobić ze sobą noi przy wzroście 170cm ważyłam 63kg już z tej wagi chciałam zejść na 56kg ale niestety przytyłam do 70 ale teraz po dwóch dniach kopenhaskiej ubyło 3.5kg:) życze powodzenia... a ja zaczynam 3 dzień dietki:) jest superr:) potem przechodzę na SB czy ktoś na nią przeszedł i nie było efektu jojo?? na co najlepiej przejść? bo po przejciu na dietę 1000kcal niektórym kg wróciły...Poradźcie coś...;) Odpowiedz Link
zwierzaku mój 5tydzień 16.04.07, 11:51 i jest oki, ja nie tyle na wagę patrzę co na centymetry. pomierzyłam się przed dietą. najdziwniejsze jest dla mnie to że podczas tych 13 dni wyrzekam się wielu ulubionych dań i jakoś to znoszę a normalnie bez diety z głupich słodyczy nie mogę zrezygnować. Odpowiedz Link
zwierzaku Re: Zaczynamy 14.04;) 16.04.07, 12:21 mam pytanie odnośnie4 dnia. jak rozumiecie2/3 szklanki jogurtu?? bo już się spotkałam że to trzeba wypić od 2 do 3 szklanek jogurtu. czy może ma być to 2/3 ze szklanki. czyli niecała szklanka?? Odpowiedz Link
julietkicks Re: Zaczynamy 14.04;) 16.04.07, 12:34 ja jem cały -400gram naturalnego jogurtu zott -to jak 3szklanki.. do mmichalowska: moją słabością też są słodycze,jak je się więcej białka to apetyt na nie zanika:) ja mam sporo do zrzucenia i u mnie było na odwrót,najpierw sb.. może na kopenhaskiej zrzucisz wszystko co chcesz,skoro tak ładnie chudzniesz:) sb na pewno działa ale nie ma ograniczenia ilościowego.. nie wiem jakby to było robić ją po kopenhaskiej? ja planuję zrobić dzień luzu,a potem albo dieta z gazetki "joy" albo drGittleman Odpowiedz Link
mako.mako mój 6 dzień 16.04.07, 12:52 Hej Laski, fajknie że się trzymacie na placu boju :) Ja miałam rano straszny kryzys. Słabo mi strasznie było i kręciło mi się w głowie :( Macie na to osłabienie jakiś sposób? Jak sobie z nim radzicie? Odpowiedz Link
mmichalowska88 Re: mój 6 dzień 16.04.07, 13:41 a bierzesz jakieś witaminki? ja biore i czuje się dobrze:) do tego pije herbatki różne...zielone i czerwone... Odpowiedz Link
mmichalowska88 Re: mój 6 dzień 16.04.07, 13:44 a co do jogurtu naturalnego to ja jem mały jogurt z bakomy tylko dlaczego te jogurty nat. mają więcej kcal niż jakieś owocowe....dziwne...ale damy rade... a jak wam dziewczynki idzie i na którym dniu jesteście?? który był najgorszy? Odpowiedz Link
mmichalowska88 Re: mój 6 dzień 16.04.07, 14:28 Ja biorę vigor 1 tab. w czasie lunchu... Odpowiedz Link
julietkicks jogurt 16.04.07, 15:28 głupotę wcześniej napisałam,400gram to jak 2szklanki,ale róbcie jak chcecie,zott nie ma aż tak dużo kcl bo 65 w tym 4,7g białko,węgle tak samo,tłuszcz 3,0,dziś jadłam,nie dałam rady całego a tym bardziej jeszcze mięsa,gdzieś przeczytałam,że niby nie jest dobrze rozbijać posiłki,ale na siłę nie zamierzam w siebie wpychać.. ja piję supradyn (rozpuszczalne tabletki,drogie niestety,więc nie codziennie)-multiwit+minerały,aspargin- potas+mg,zincuprin-cynk z miedzią,rutinacea,a+e forte,revalid- oczywiście nie wszystko na raz i nie wszystko codziennie;) pzdr:) Odpowiedz Link
julietkicks jeszcze 4 dni:) 16.04.07, 21:52 i całe szczęście:)wg mnie to najbardziej makabryczna dieta jeśli chodzi o słabe samopoczucie,ale w większości przypadków warto:)i w końcu tylko 13dni:) Odpowiedz Link
mmichalowska88 Re: jeszcze 4 dni:) 17.04.07, 06:41 No ja też myślałam że bd bardzo źle że bd źle się czuła ale u mnie jest ok...dzisiaj tylko jak wstałam to zakręciło mi się w głowie, ale często tak mam nawet bez diety:) a jak się trzymacie?? Odpowiedz Link
zwierzaku dziś 6 dzień 17.04.07, 08:06 i efekty już widać. najgorszy był pierwszy i drugi dzień bo bardzo mnie głowa bolał. problem mam popołudniu w tym tyg z piciem dużej ilości wody bo kibelek w pracy jest daleko. w domu nie ma problemu. no i z ta kolacja tez róznie. wczoraj dopiero po 20tej jadłam bo w pracy jestem od 14-20. ale w przyszłym juz lepiej bedzie bo mam od 9-14 :)wczoraj dzień bez kawy był. brakowało mi jej rano chociaz nie jestem kawoszem. trzymam kciuki za wszystkie babeczki. acha wczoraj tez sobie kupiłam witaminy :) Odpowiedz Link
mako.mako dziń 7 dzień 17.04.07, 11:01 Rano nie miałam żadnych zawrotów głowy, dobrze się czułam, wrzuciłam na grilka pierś z kurczaka i zabrałam ją do pracy :) Mam naszcze grejfruta, szkoda ze tylko tyle. Mam nadzieję,że wytrzymam. Boje się troszkę jutrzejszego poranka,że będzie mi słabo ale może witaminki mi pomoga. Dziewczyny a co po kopenhadzkiej? ja się zastanawiam nad South Beach? co o ty myślicie? Odpowiedz Link
mmichalowska88 4dzień 17.04.07, 11:55 Ja właśnie przechodzę na SB i przez te 2 tyg mam zamiar nie przekraczać ok.700kcal bo u mnie zaraz byłby efekt jojo... a na kopenhaskiej mamy od 200- 500 czy jakoś tak...a jak efekty jush widać?:) i który dzień wam mija? Ja dzisiaj bardzoo źle się czułam z łóżka wstać nie mogłam bo strasznie w głowie mi się kręciło nie wiem czemu.... a jak u was? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link
julietkicks sb 17.04.07, 11:59 zapytaj na forum south beach,moze ktoś tak zrobił? nie chciałabym Ci żle doradzić,ale chyba powinno być ok,ja to tylko mam wrażenie,że dlatego,że na sb byłam to teraz na kopenhaskiej tak słabo często i nie chudnę chyba tak dużo.. ale i tak jestem zadowolona,że utrzymuję ciągłość w chudnięciu:)a w ogóle to moja sb była podobna do kopenhaskiej,też sporo mięska,jajek,sałata,brokuły.. a co godzin jedzenia to też często jem póżno wieczorem.. tak mam,rano apetyt zerowy.. Odpowiedz Link
mmichalowska88 Re: sb 17.04.07, 13:53 no ja teraz przez 3dni 4.5kg mi poszło ale to pewnie na początku a potem waga bd coraz mniej schodzić... Odpowiedz Link
julietkicks 3 dni zostały:) 18.04.07, 09:18 spojrzałam właśnie,że nie napisałam tego jeszcze; w 2003 1wszy raz robiłam kopenhaską,wytrzymałam 10dni i spadło 8kg:)z 72kg do 64kg/170cm,nic nie ćwiczyłam,ale chodziłam na endermologie,słyszałam,że ktoś 13kg.. -to tak na zachętę:)po jakimś czasie próbowałam ją powtarzać ale wymiękałam.. pzdr:) Odpowiedz Link